Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

ALU kola nechat opískovat, nebo olouhovat?

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
jirikuchytil

#1 Příspěvek od jirikuchytil »

..... abych zbavil alu starého laku. Mám alu s leštěným límcem a nějak se to začalo zvedat. Má s tím někdo zkušenost?

Díkec Jiří
Michall

#2 Příspěvek od Michall »

Já jsem to tenkrát bral odstranovačem starých laků,a šlo to dobře.Koupíš v prodejně Barvy-Laky.
all

#3 Příspěvek od all »

já jsem si to chtěl ulehčit opískováním, ale nakonec jsem se rozhodnul to obrousit v ruce. dělal jsem 4 kola cca 3dny
pak jsem se ani nemohl najíst, jak jsem měl bolavá bříška prstů.
příště bych volil pískování :wink:
P-J

#4 Příspěvek od P-J »

all píše:příště bych volil pískování :wink:

Pískování se ale nehodí pro kola, které se mají potom leštit - je s tím šílená drbačka. A i když se lakují, tak tam často bývá vidět, že se pískovaly. Musí se používat hodné jemný "písek".

Odstraňovač laků je určitě lepší volba.
all

#5 Příspěvek od all »

já jsem se později dozvědel, že to delají buď jemnym pískem a nebo slupičkama od ořechů... že prý je to bez porušení materiálu na kterym je ten lak nebo barva co se má odstranit...
jirikuchytil

#6 Příspěvek od jirikuchytil »

Chlapci, nevím co je to n těch kolech teď za materiál, ale na těch nabobtnalejch místech to loupu i prstama, tam to jde, ale jako lak to nevypadá, je to jakoby chrom, nebo co. Nevím, zatím to mám na autě a půjdu do toho až tak kolem poloviny měsíce ledna. Každopádně zkusím asi to opískováni jemnějším pískem, případně již použitým. Jedny kola jsem už udělal, výsledek je SUPER, ale všechno jsem to dělal rukama a jak napsal ALL opravdu jsem se nemoho ani najíst, jenže potom co jsem dostal starou barvu dolu, tak jsem musel hodit šprickit, zase všechno přebrousit a teprve to bylo připraveno na stříbrný lak na ALU a potom jsem to ještě solo lakoval bezbarvým lakem. Chlapci, výsledek je k vidění v sekci prodej alu BROCK 16", ale strávil jsem nad tím 30 hodin ustavičný práce. Nepočítám když tvrdla barva. Nejhorší bylo dostat starý lak dolu a potom už se to jen a jen rýsovalo k obrazu mému. Ale díky za další rady a postřehy
Hansen

#7 Příspěvek od Hansen »

Hliník se pískuje skleněnými kuličkami. Louhem bych to nedělal, protože hliník se v louhu rozpouští a dělá v hliníku díry. Odstraňovače jsou také na bázi louhu, takže těm bych se také raději vyhnul. To cosi podobného chromu mám na kolech u Mazdy. Je to jakási speciální kovová barva bez krycího laku, kterou sežere sůl podstatně rychleji než metalický lak s krycím transpaentním lakem. Tam, kde tahle barva drží, tak jde pěkně blbě dolů, protože je tvrdší než normální lak. Pískovačka ji ale zvládne.
emtrojak

#8 Příspěvek od emtrojak »

Ted jsem nechaval piskovat kola. Povprch po piskovani je drsny,v te firme mi rikali, ze po komaxitu to nepujde poznat. Chci tam lestil limce, takze se asi taky uj..bu k smrti..
Zave
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Zave »

ideal je to vzit tim odstranovacem starych barev... pekne to zere a jde to hezky dolu!
Jandy
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Jandy »

Pokud budeš dávat komaxit, tak písek je ideální potom to líp chytá. Dělal jsem tak asi patery kola a šolich.
Zave
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Zave »

v tom pripade ano... ale nejaky jemny pisek.. zadny balvany, natoz broky... Jinak budou kraterky v laku i po komaxitu...
Jurnec

#12 Příspěvek od Jurnec »

Známej si to nechal dělat v kyselině,hodí se to do lázně a je to bez sebemenšího škrábanečku.
jirikuchytil

#13 Příspěvek od jirikuchytil »

Jurnec píše:Známej si to nechal dělat v kyselině,hodí se to do lázně a je to bez sebemenšího škrábanečku.

A nepoškodí to ALU?
Jurnec

#14 Příspěvek od Jurnec »

Já s tim nemám zkušenost,ale myslim že na 100% ne,tam se jedou ve velkym nový zmetkový liťáky z fabrik a pak se posílaj zpátky na lak.
Zkusim se ho zeptat jestli to tam dělaj i takhle pro jednotlivce,nebo jestli jen ve velkym,vým že když to tam dával on tak to bylo přez známího jako bokovka.
jirikuchytil

#15 Příspěvek od jirikuchytil »

Jurnec píše:Já s tim nemám zkušenost,ale myslim že na 100% ne,tam se jedou ve velkym nový zmetkový liťáky z fabrik a pak se posílaj zpátky na lak.
Zkusim se ho zeptat jestli to tam dělaj i takhle pro jednotlivce,nebo jestli jen ve velkym,vým že když to tam dával on tak to bylo přez známího jako bokovka.

OK, Super. Já mám možnost za flašku nechat opískovat celou sadu, ale nevím čím pískujou, jesli brokama, nebo sklem, nebo pískem, fakt nevím, ale v pondělí to zjistím. Dále si nejsem jistej, jestli pískovačka vezme dolu ten můj nástřik co tam mám, je to nějakej chrom nebo co, je to dosti tvrdý. A jako nový povrch chi klasický stříbrný v metalíza a nahoru ještě bezbarvej lak. Myslím si, že to vydrží nejdýl a je to osvědčená kvalita.
emtrojak

#16 Příspěvek od emtrojak »

Jsem z okoli Frydku-Mistku a 17" kola mi piskovali Za 640kč. Pro me prijatelna cena..
Odpovědět