Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

jaký světelný výkonu xenonů je povolen?

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
ekamel

#1 Příspěvek od ekamel »

Zdravím, mám dojem, že mi moje e39 po faceliftu svítí dost málo, má origo xenony, ale koukal jsem, že tam dávají 4300K, na ebay se dají sehnat jiné se svítivostí až 12000K při výkonu 35W, což by se mělo dát nasadit na origo instalaci. Samozřejmě nechci buzerovat řidiče oslnivým výkonem, uvažuji tedy o 8000K, ale nemohu se dopátrat, jestli je to povolené. Někdo mi tvrdil , že ještě 6000 je určitě v normě. Spousta nových aut jiných značek má určitě výkonnější. Dík za info
dsvatos
Klubové ID: 1531
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od dsvatos »

To není o světelným výkonu, ale o "barvě" světla. Výkon je furt 35W. Čím vyšší číslo teploty, tím modřejší světlo, ale ne silnější. Snesitelný a v poho je ještě těch 6000, víc už je to moc modrý a je to pěst na oko..
fidzi
Klubové ID: 1461
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od fidzi »

Nevšim jsem si, že by E39 svítila špatně. Máš asi jen vysvícené výbojky. Vyměň a uvidíš, že to bude jiné kafe.
surfis
Klubové ID: 1355
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od surfis »

Přečti si toto: http://cs.wikipedia.org/wiki/Barevn%C3%A1_teplota

Teplota barvy nemá s světelným výkonem nic společného. Světelný výkon je stále stejný, ale otázkou je, jaké spektrum je lidské oko schopno vidět... :wink:
plysakmartin
Klubové ID: 1651

#5 Příspěvek od plysakmartin »

Otázka je, jestli ti to nesvítí do oranžova, to by znamenalo, že ti odchází výbojky :wink:
dandy

#6 Příspěvek od dandy »

Keď som kúpil E39 530D r.2002, tiež sa mi zdalo, že to nejako slabo svieti.Neskôr som zistil, že xenóny sú veľmi háklivé na znečistenie.Takže sa snažím čo najčastejšie umývať svetlá, lebo len umytie ostrekovačmi nestačí.Keď sú čisté tak svietia super.
mario42
Klubové ID: 1637

#7 Příspěvek od mario42 »

ekamel píše:Zdravím, mám dojem, že mi moje e39 po faceliftu svítí dost málo, má origo xenony, ale koukal jsem, že tam dávají 4300K, na ebay se dají sehnat jiné se svítivostí až 12000K při výkonu 35W, což by se mělo dát nasadit na origo instalaci. Samozřejmě nechci buzerovat řidiče oslnivým výkonem, uvažuji tedy o 8000K, ale nemohu se dopátrat, jestli je to povolené. Někdo mi tvrdil , že ještě 6000 je určitě v normě. Spousta nových aut jiných značek má určitě výkonnější. Dík za info
Právě mám čerstvou zkušenost s výměnou výbojek a díky jednomu dobrému člověku jsem si mohl vyzkoušet během třech dní tři výbojky, pro správné rozhodnutí...
Zvolil jsem 4300K, ale v noci se mi zdaleka nejlépe jelo s 3000K (žlutá), ta fakt nemá chybu. Svítí to přibližně stejně silně jako 4300K, ale ta nažloutlá barva světla je úžasná, připomíná to klasické žárovky ale asi tak 3x silnější...
6000K je asi mezi mládeží víc „in“, ale při noční projížďce mě vůbec nepřesvědčila, ta barva už má lehký nádech do modra, což konkrétně pro mé oko není zrovna příjemné, protože mám pocit že se dívám do televize. Ta teplejší žlutá barva je zkrátka stále nenahraditelná, poté co jsem vzal ty neutrální 4300K si to občas trochu vyčítám.

3000K je fakt obrovské překvapení, v životě bych tomu nevěřil jak je s tím dobře vidět.
Zave
Klubové ID: 90
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Zave »

Ideal je 4300K, proto se taky dava origo.... Jde s ni nejvice videt.... Jinak jinak, Mario 3000K, to jsem snad jeste nevidel 8O :) to boly origo? nebo nejaky SET?
mario42
Klubové ID: 1637

#9 Příspěvek od mario42 »

Zave píše:Ideal je 4300K, proto se taky dava origo.... Jde s ni nejvice videt.... Jinak jinak, Mario 3000K, to jsem snad jeste nevidel 8O :) to boly origo? nebo nejaky SET?
3000K je novinka, xenony s žlutou barvou světla. Začínají ji dělat prakticky všichni velcí výrobci výbojek a objevuje se už i v obchodech. O žádný set se nejedná, já mám na autě xenony origo, barvu výbojky si přece můžeš jednoduše změnit sám, je to v podstatě jako u žárovky
Jinak pravda, 4300K se dávají do prvovýroby. Ty sem tam měl a zatím v této hodnotě ještě pokračuju. Ale jak jsem psal, příště už budu velice vážně uvažovat o 3000K
Zave
Klubové ID: 90
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Zave »

mario42 píše:
Zave píše:Ideal je 4300K, proto se taky dava origo.... Jde s ni nejvice videt.... Jinak jinak, Mario 3000K, to jsem snad jeste nevidel 8O :) to boly origo? nebo nejaky SET?
3000K je novinka, xenony s žlutou barvou světla. Začínají ji dělat prakticky všichni velcí výrobci výbojek a objevuje se už i v obchodech. O žádný set se nejedná, já mám na autě xenony origo, barvu výbojky si přece můžeš jednoduše změnit sám, je to v podstatě jako u žárovky
Jinak pravda, 4300K se dávají do prvovýroby. Ty sem tam měl a zatím v této hodnotě ještě pokračuju. Ale jak jsem psal, příště už budu velice vážně uvažovat o 3000K
setem sem myslel jestli se treba nedelaji jen v HIDech z chiny apod :lol:
Tak to je fine, jak na to narazim tak to testnu 8)
Odpovědět