Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
jaký světelný výkonu xenonů je povolen?
Zdravím, mám dojem, že mi moje e39 po faceliftu svítí dost málo, má origo xenony, ale koukal jsem, že tam dávají 4300K, na ebay se dají sehnat jiné se svítivostí až 12000K při výkonu 35W, což by se mělo dát nasadit na origo instalaci. Samozřejmě nechci buzerovat řidiče oslnivým výkonem, uvažuji tedy o 8000K, ale nemohu se dopátrat, jestli je to povolené. Někdo mi tvrdil , že ještě 6000 je určitě v normě. Spousta nových aut jiných značek má určitě výkonnější. Dík za info
-
- Klubové ID: 1355
- Kontaktovat uživatele:
Přečti si toto: http://cs.wikipedia.org/wiki/Barevn%C3%A1_teplota
Teplota barvy nemá s světelným výkonem nic společného. Světelný výkon je stále stejný, ale otázkou je, jaké spektrum je lidské oko schopno vidět...
Teplota barvy nemá s světelným výkonem nic společného. Světelný výkon je stále stejný, ale otázkou je, jaké spektrum je lidské oko schopno vidět...

-
- Klubové ID: 1651
Právě mám čerstvou zkušenost s výměnou výbojek a díky jednomu dobrému člověku jsem si mohl vyzkoušet během třech dní tři výbojky, pro správné rozhodnutí...ekamel píše:Zdravím, mám dojem, že mi moje e39 po faceliftu svítí dost málo, má origo xenony, ale koukal jsem, že tam dávají 4300K, na ebay se dají sehnat jiné se svítivostí až 12000K při výkonu 35W, což by se mělo dát nasadit na origo instalaci. Samozřejmě nechci buzerovat řidiče oslnivým výkonem, uvažuji tedy o 8000K, ale nemohu se dopátrat, jestli je to povolené. Někdo mi tvrdil , že ještě 6000 je určitě v normě. Spousta nových aut jiných značek má určitě výkonnější. Dík za info
Zvolil jsem 4300K, ale v noci se mi zdaleka nejlépe jelo s 3000K (žlutá), ta fakt nemá chybu. Svítí to přibližně stejně silně jako 4300K, ale ta nažloutlá barva světla je úžasná, připomíná to klasické žárovky ale asi tak 3x silnější...
6000K je asi mezi mládeží víc „in“, ale při noční projížďce mě vůbec nepřesvědčila, ta barva už má lehký nádech do modra, což konkrétně pro mé oko není zrovna příjemné, protože mám pocit že se dívám do televize. Ta teplejší žlutá barva je zkrátka stále nenahraditelná, poté co jsem vzal ty neutrální 4300K si to občas trochu vyčítám.
3000K je fakt obrovské překvapení, v životě bych tomu nevěřil jak je s tím dobře vidět.
3000K je novinka, xenony s žlutou barvou světla. Začínají ji dělat prakticky všichni velcí výrobci výbojek a objevuje se už i v obchodech. O žádný set se nejedná, já mám na autě xenony origo, barvu výbojky si přece můžeš jednoduše změnit sám, je to v podstatě jako u žárovkyZave píše:Ideal je 4300K, proto se taky dava origo.... Jde s ni nejvice videt.... Jinak jinak, Mario 3000K, to jsem snad jeste nevidel![]()
to boly origo? nebo nejaky SET?
Jinak pravda, 4300K se dávají do prvovýroby. Ty sem tam měl a zatím v této hodnotě ještě pokračuju. Ale jak jsem psal, příště už budu velice vážně uvažovat o 3000K
-
- Klubové ID: 90
- Kontaktovat uživatele:
setem sem myslel jestli se treba nedelaji jen v HIDech z chiny apodmario42 píše:3000K je novinka, xenony s žlutou barvou světla. Začínají ji dělat prakticky všichni velcí výrobci výbojek a objevuje se už i v obchodech. O žádný set se nejedná, já mám na autě xenony origo, barvu výbojky si přece můžeš jednoduše změnit sám, je to v podstatě jako u žárovkyZave píše:Ideal je 4300K, proto se taky dava origo.... Jde s ni nejvice videt.... Jinak jinak, Mario 3000K, to jsem snad jeste nevidel![]()
to boly origo? nebo nejaky SET?
Jinak pravda, 4300K se dávají do prvovýroby. Ty sem tam měl a zatím v této hodnotě ještě pokračuju. Ale jak jsem psal, příště už budu velice vážně uvažovat o 3000K

Tak to je fine, jak na to narazim tak to testnu