Zdravím, mám v tom trochu chaos a chtěl bych vědět jestli u bmw měli nějaký systém jak se do jednotlivých aut dávala výbava třeba podle roku výroby nebo motorizace. Někdy se mi zdá že se to ani nějak neřešilo a dávalo se to tam jak jim přišlo pod ruku Když koukám na inzeráty na netu nebo tady tak třeba ISo coupe z r.v. 1992 má klimu, mlhovky ale víc nic max 1 airbag a žádný BC. Pak najdu stejné auto ale r.v. 1995 a to nemá ani tu klimu a ani mlhovky tak mě to mate a nevím v čem ten rozdíl vlastně poznat. Jestli kdyby tam člověk nenapsal jaký to je rok výroby tak jestli se to dá z něčeho poznat. Z výbavy asi moc ne
Klimu a mlhovky bych asi neřešil podle toho to nepoznáš. U coupé poznáš třeba podle předního nárazníku, přední masky, bočních blinkrů, třetího brzdovího světla, zadních opěrek hlavy. Samozřejmě když tyto díly někdo vymění, tak...
Sakra brzdovýho jsem se upsal...Jinak rok výroby zjistiš z vinka. Někde jsem měl odkaz kde ti podle posledních sedmi čísel vin vyjede typ auta, rok výroby druh a typ motoru a množstní náplní. Skusím to pohledat.
vybava u tehle aut se daval vetsinou na pozadani zakaznikem, zaklad byl fukar bez klimy, kotouce v predu a v 90% myslim aspon hodiny s kaslickem misto boardu a od roku 95 byl standartne montovan immobilizer, treti brzdovy svetlo a myslim ze uz aspon malej board, od roku 96 byly faceliftovy sedacky se sitkama na zadech a od roku 97 byl aspon v 90% procentech standartne montovany faceliftovy emkovy volant, predni maska s uzsima a zkosenejsima ledvinama a vic bylo empaketů z vyroby a sedacek v alkantre
pricemz sestivaly maj obecne trochu vetsi vybavu nez 4valy, maj casto velke boardy, digiklimu se stresnim oknem zaroven, casto kozene sportovni sedacky a radio na ceda, ale to spis az u novejsich e36
z pohledu ridice, VIN je na levo dole v/pod prednim sklem, vytetovanej do plechu vpravo kdyz odkryjes plasty pod prednim sklem v motorove casti, vytetovanej na pravem zvonu tlumice (ale to asi az na E46) a ja osobne ho mam nalepeny na kazdem viditelnem dilu (dvere, kufr, kusy karoserie, sedacky, kapota, maska atd)
vždyt je to napsaný i v malým techničáku, jinak to co ste psali výš, mám si myslet že moje auto má na svoje léta dobrou výbavu, když je to r.v92 a má to klimu 4x kotouče brzdu, 3 brzd.světlo, malý board, šíbr a okna 4x v el. imobilizer? jinak ten odkaz je fakt hustej celkem sem se divil jak rychle to najde, ale není mi jasný proč se mi neukázalo 318IS ale jen 318i M42 pokud se nepletu
liza píše:vždyt je to napsaný i v malým techničáku, jinak to co ste psali výš, mám si myslet že moje auto má na svoje léta dobrou výbavu, když je to r.v92 a má to klimu 4x kotouče brzdu, 3 brzd.světlo, malý board, šíbr a okna 4x v el. imobilizer? jinak ten odkaz je fakt hustej celkem sem se divil jak rychle to najde, ale není mi jasný proč se mi neukázalo 318IS ale jen 318i M42 pokud se nepletu
Tak ISo má motor M42, takže...ISo mělo vždycky kotouče, klimu mohly mít i první modely E36 stejně jako šíbr. Tohle je bych řekl takovej standart. Na druhé straně když to srovnáš třeba s fávem z toho roku, tak je to bomba!
liza píše:vždyt je to napsaný i v malým techničáku, jinak to co ste psali výš, mám si myslet že moje auto má na svoje léta dobrou výbavu, když je to r.v92 a má to klimu 4x kotouče brzdu, 3 brzd.světlo, malý board, šíbr a okna 4x v el. imobilizer? jinak ten odkaz je fakt hustej celkem sem se divil jak rychle to najde, ale není mi jasný proč se mi neukázalo 318IS ale jen 318i M42 pokud se nepletu
m42 je jen iso a iso ma kotouce vzdy 4, ale 3ti brzdovy svetlo se davalo az po roce 95 a manualni klima se u roku 92 obcas najde, ale neni tak casta ani do roku 94 a o digiklime ani nemluvim
takze to treti brzdovy svetlo v PLATE mas bud dodelany plato z novyho bawa, nebo mas auto novejsi nez papiry, cili corka