Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

výbava e36 (coupe)

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Bzuker
Klubové ID: 1479

#1 Příspěvek od Bzuker »

Zdravím, mám v tom trochu chaos a chtěl bych vědět jestli u bmw měli nějaký systém jak se do jednotlivých aut dávala výbava třeba podle roku výroby nebo motorizace. Někdy se mi zdá že se to ani nějak neřešilo a dávalo se to tam jak jim přišlo pod ruku :) Když koukám na inzeráty na netu nebo tady tak třeba ISo coupe z r.v. 1992 má klimu, mlhovky ale víc nic max 1 airbag a žádný BC. Pak najdu stejné auto ale r.v. 1995 a to nemá ani tu klimu a ani mlhovky 8O tak mě to mate a nevím v čem ten rozdíl vlastně poznat. Jestli kdyby tam člověk nenapsal jaký to je rok výroby tak jestli se to dá z něčeho poznat. Z výbavy asi moc ne :roll:
ironpipi

#2 Příspěvek od ironpipi »

Klimu a mlhovky bych asi neřešil podle toho to nepoznáš. U coupé poznáš třeba podle předního nárazníku, přední masky, bočních blinkrů, třetího brzdovího světla, zadních opěrek hlavy. Samozřejmě když tyto díly někdo vymění, tak...
ironpipi

#3 Příspěvek od ironpipi »

Sakra brzdovýho jsem se upsal...Jinak rok výroby zjistiš z vinka. Někde jsem měl odkaz kde ti podle posledních sedmi čísel vin vyjede typ auta, rok výroby druh a typ motoru a množstní náplní. Skusím to pohledat.
ironpipi

#4 Příspěvek od ironpipi »

Bzuker

#5 Příspěvek od Bzuker »

ironpipi: dík :wink:
Killca
Klubové ID: 1648

#6 Příspěvek od Killca »

vybava u tehle aut se daval vetsinou na pozadani zakaznikem, zaklad byl fukar bez klimy, kotouce v predu a v 90% myslim aspon hodiny s kaslickem misto boardu a od roku 95 byl standartne montovan immobilizer, treti brzdovy svetlo a myslim ze uz aspon malej board, od roku 96 byly faceliftovy sedacky se sitkama na zadech a od roku 97 byl aspon v 90% procentech standartne montovany faceliftovy emkovy volant, predni maska s uzsima a zkosenejsima ledvinama a vic bylo empaketů z vyroby a sedacek v alkantre

pricemz sestivaly maj obecne trochu vetsi vybavu nez 4valy, maj casto velke boardy, digiklimu se stresnim oknem zaroven, casto kozene sportovni sedacky a radio na ceda, ale to spis az u novejsich e36
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
Bzuker

#7 Příspěvek od Bzuker »

a kam se ten VIN psal? tuším někde pod kapotou?
Pazdi
Klubové ID: 1463
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Pazdi »

Bzuker píše:a kam se ten VIN psal? tuším někde pod kapotou?
máš ho i v techničáku :wink: :lol:
Killca

#9 Příspěvek od Killca »

z pohledu ridice, VIN je na levo dole v/pod prednim sklem, vytetovanej do plechu vpravo kdyz odkryjes plasty pod prednim sklem v motorove casti, vytetovanej na pravem zvonu tlumice (ale to asi az na E46) a ja osobne ho mam nalepeny na kazdem viditelnem dilu (dvere, kufr, kusy karoserie, sedacky, kapota, maska atd)
Spajky
Klubové ID: 1147
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Spajky »

na 36tkách je i pod zadní sedačkou
liza

#11 Příspěvek od liza »

vždyt je to napsaný i v malým techničáku, jinak to co ste psali výš, mám si myslet že moje auto má na svoje léta dobrou výbavu, když je to r.v92 a má to klimu 4x kotouče brzdu, 3 brzd.světlo, malý board, šíbr a okna 4x v el. imobilizer? jinak ten odkaz je fakt hustej celkem sem se divil jak rychle to najde, ale není mi jasný proč se mi neukázalo 318IS ale jen 318i M42 pokud se nepletu :?
ironpipi

#12 Příspěvek od ironpipi »

liza píše:vždyt je to napsaný i v malým techničáku, jinak to co ste psali výš, mám si myslet že moje auto má na svoje léta dobrou výbavu, když je to r.v92 a má to klimu 4x kotouče brzdu, 3 brzd.světlo, malý board, šíbr a okna 4x v el. imobilizer? jinak ten odkaz je fakt hustej celkem sem se divil jak rychle to najde, ale není mi jasný proč se mi neukázalo 318IS ale jen 318i M42 pokud se nepletu :?
Tak ISo má motor M42, takže...ISo mělo vždycky kotouče, klimu mohly mít i první modely E36 stejně jako šíbr. Tohle je bych řekl takovej standart. Na druhé straně když to srovnáš třeba s fávem z toho roku, tak je to bomba!
Killca

#13 Příspěvek od Killca »

liza píše:vždyt je to napsaný i v malým techničáku, jinak to co ste psali výš, mám si myslet že moje auto má na svoje léta dobrou výbavu, když je to r.v92 a má to klimu 4x kotouče brzdu, 3 brzd.světlo, malý board, šíbr a okna 4x v el. imobilizer? jinak ten odkaz je fakt hustej celkem sem se divil jak rychle to najde, ale není mi jasný proč se mi neukázalo 318IS ale jen 318i M42 pokud se nepletu :?
m42 je jen iso a iso ma kotouce vzdy 4, ale 3ti brzdovy svetlo se davalo az po roce 95 a manualni klima se u roku 92 obcas najde, ale neni tak casta ani do roku 94 a o digiklime ani nemluvim

takze to treti brzdovy svetlo v PLATE mas bud dodelany plato z novyho bawa, nebo mas auto novejsi nez papiry, cili corka :-D
MadMaxII
Klubové ID: 1711
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od MadMaxII »

Kdyz jsi u tech corek Killco, da se nekde(popr. za rozumny peniz) proverit jestli dovoz E46 z D nebyla corka?

A k te vybave, neda se neco(treba pocet pytlu atpdb.) zjistit z diagnostiky?
CZAirwolf

#15 Příspěvek od CZAirwolf »

MadMaxII píše:Kdyz jsi u tech corek Killco, da se nekde(popr. za rozumny peniz) proverit jestli dovoz E46 z D nebyla corka?

A k te vybave, neda se neco(treba pocet pytlu atpdb.) zjistit z diagnostiky?
a) zadaco asi ne, jinak napr. http://www.cebia.cz/Default.asp?pageid=320
b) vybava z BMW je na papire uvedena komplet, nech si to vyjet a zjistis
Odpovědět