Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
jak vyndám blinkry z E36
-
- Kontaktovat uživatele:
poraďte mi prosim jak vyndat blinkry z E36, koupila jsem AE včetně čirých blinkrů ale už i mě se (přes spoustu vašich připomínek) přestali líbit, tak mám v plánu tam vrátit starý bílý ale nevim jak do toho zevnitř sáhnout abych je vycvakla.. nerada bych něco ulomila.. nevim jak to tam pořádně na čem drží, hlavně tam přes ty AE ani nemám místo abych se dostala k žárovkám.. a do servisu se mi s takovou prkotinou nechce. dík
Originál blinkr je cvaknutej ke světlu, má takovej zobáček a je nasazený v " kolejničkách ", které jsou na světle z boku. Zeshora, když se podíváš do prostoru mezi blinkr a světlo je vidět. Chce to dlouhým šroubovákem zeshora opatrně zatlačit na ten zobáček blinkru směrem ven z auta a druhou rukou tlačit blinkr směrem dopředu. Pokud to budeš dělat venku, bacha na to, aby moc nemrzlo, pokud je to promrzlé, občas ten zobáček praskne.

Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...
Proč se ti nelíběj, sou pěkný
Když praskne, tak nevadí, já si blikny kupoval zvlášť a jeden zobák mi prdnul hned při montáži, hovada to udělaj z tak tenkáho plastu, že to prostě prdnout musí. Ale je fakt že to sou nějaký sonary či co... Tak sem ho preventivne ulomil i na druhý blikně, blikny dal do těch kolejnic,napasoval a samořeznym šroubem přišrouboval ke světlům, funkčnost parádní 

-
- Kontaktovat uživatele:
mě ten zobáček na světlech praskl hned při vyndání z krabice když jsme doma zkoušeli blinkr cvičně nasadit.. zatim je to přivařený zpátky a drží to..
takže řikáte že stačí jen tohle vymáčnout? nikde jinde už to tam za nic zacvaklý neni? ten samořez to je "divočina" ale hlavně že to drží..
Bojim se že pokud to praskne, budu muset vyndat celý světla a to sama asi nezvládnu abych to ulomený nějak opravila..
takže řikáte že stačí jen tohle vymáčnout? nikde jinde už to tam za nic zacvaklý neni? ten samořez to je "divočina" ale hlavně že to drží..
Bojim se že pokud to praskne, budu muset vyndat celý světla a to sama asi nezvládnu abych to ulomený nějak opravila..
xSAFA píše:Spajky píše:jarda píše:já jezdim už rok bez jednoho zobáčku no problem..
si věříš...mně asi ve 170ti blikna vylítla a držela jen na kabelu...a pěkně mi potloukla blatník
Mě vyletěla taky a kabel ji neudržel dostal ránu blatník a zrcátko... todle nepodceňovat
přesně, v tý rychlosti je to i od lehký blikny mrda jak prase...