Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

jak vyndám blinkry z E36

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Petullinka
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Petullinka »

poraďte mi prosim jak vyndat blinkry z E36, koupila jsem AE včetně čirých blinkrů ale už i mě se (přes spoustu vašich připomínek) přestali líbit, tak mám v plánu tam vrátit starý bílý ale nevim jak do toho zevnitř sáhnout abych je vycvakla.. nerada bych něco ulomila.. nevim jak to tam pořádně na čem drží, hlavně tam přes ty AE ani nemám místo abych se dostala k žárovkám.. a do servisu se mi s takovou prkotinou nechce. dík
Dan td

#2 Příspěvek od Dan td »

Originál blinkr je cvaknutej ke světlu, má takovej zobáček a je nasazený v " kolejničkách ", které jsou na světle z boku. Zeshora, když se podíváš do prostoru mezi blinkr a světlo je vidět. Chce to dlouhým šroubovákem zeshora opatrně zatlačit na ten zobáček blinkru směrem ven z auta a druhou rukou tlačit blinkr směrem dopředu. Pokud to budeš dělat venku, bacha na to, aby moc nemrzlo, pokud je to promrzlé, občas ten zobáček praskne.
Obrázek Touring & Compact
Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...
Spajky
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Spajky »

Proč se ti nelíběj, sou pěkný :) Když praskne, tak nevadí, já si blikny kupoval zvlášť a jeden zobák mi prdnul hned při montáži, hovada to udělaj z tak tenkáho plastu, že to prostě prdnout musí. Ale je fakt že to sou nějaký sonary či co... Tak sem ho preventivne ulomil i na druhý blikně, blikny dal do těch kolejnic,napasoval a samořeznym šroubem přišrouboval ke světlům, funkčnost parádní :)
Petullinka
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Petullinka »

mě ten zobáček na světlech praskl hned při vyndání z krabice když jsme doma zkoušeli blinkr cvičně nasadit.. zatim je to přivařený zpátky a drží to..
takže řikáte že stačí jen tohle vymáčnout? nikde jinde už to tam za nic zacvaklý neni? ten samořez to je "divočina" ale hlavně že to drží..
Bojim se že pokud to praskne, budu muset vyndat celý světla a to sama asi nezvládnu abych to ulomený nějak opravila..
jarda

#5 Příspěvek od jarda »

já jezdim už rok bez jednoho zobáčku no problem..
ex Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
ex BMW E38 730d "položiť dozadu súdruha" orientblau on pearl beige
ex BMW E36 318is tmavě modré kupé
Killca

#6 Příspěvek od Killca »

jarda píše:já jezdim už rok bez jednoho zobáčku no problem..
ale chce to prichytit aspon stahovaci paskou :-)
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
Spajky
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Spajky »

si věříš...mně asi ve 170ti blikna vylítla a držela jen na kabelu...a pěkně mi potloukla blatník
jarda

#8 Příspěvek od jarda »

8O ok, něco s tím udělám, díky
ex Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
ex BMW E38 730d "položiť dozadu súdruha" orientblau on pearl beige
ex BMW E36 318is tmavě modré kupé
xSAFA
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od xSAFA »

Spajky píše:

si věříš...mně asi ve 170ti blikna vylítla a držela jen na kabelu...a pěkně mi potloukla blatník

Mě vyletěla taky a kabel ji neudržel dostal ránu blatník a zrcátko... todle nepodceňovat :idea:
Spajky
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Spajky »

xSAFA píše:
Spajky píše:

Mě vyletěla taky a kabel ji neudržel dostal ránu blatník a zrcátko... todle nepodceňovat :idea:

přesně, v tý rychlosti je to i od lehký blikny mrda jak prase...
Jandy
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Jandy »

Ideální na chycení blinkru je pružina na plyn ze Škodovky, já tak měl oba dva a drží tak dodnes....a to už 36ku rok nemám. Jinak u nás je populární, že se vypadnuvší blinkr skřípne za jízdy mezi kolo a lem a než se stačí zastavit je prodřený a je po něm (3xprověřeno)... :wink:
Odpovědět