Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Tak už jsem taky mezi Vámi

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
mantrabeach
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od mantrabeach »

Jsem rád že už jsem taky mezi Vámi blázny a příznivce vozů BMW.Vždycky se mi líbilo ale jelikož bylo dřív na mě až moc drahý tak jsem o něm ani vůbec nepřemýšlel a pořízení bmw bylo pro mě z říše snů.(ikdyž pravda do škodovky-136gl sem narval 140t. kč a za to už by bylo v poho).Jenže čas plynul a já se seznámil s jednou skvělou dívčinou,po nějaký chvíli jsme si řekli že bysme oba rádi děťátko a tak se stalo,v červenci jsme se vzali a teď čekáme až se to v prosinci narodí.A teď to hlavní.Potřebovali jsme auto abysme se do něj všichni vešli.chtěli jsme jedině kombíka.nejdřív jsem chtěl oktávku ale když jsem viděl ty ceny ojetin který měly klidně 200-300t. km nalítáno tak mě to odradilo.Kamarádi mi teda poradili kouknout se po pětkovým BMW.benzín jsem nechtěl kvůli spotřebě-na plyn bych jen tak neměl tak jsem se rozhodl pro TDS(E34).Nalákal mě odkaz na tyhle stránky a inzerát na stříbrný TDS v plný palbě rok 1996.Prodávající byl z Prahy a já v Praze zrovna dělám tak jsme se dohodli na prohlídce a já v pondělí letěl ho omrknout.Už na první pohled mi učarovalo.Nějaký šrámy sice mělo ale okoukl jsem hlavně podvozek a ten byl téměř bezkonkurenční.pěkně stříbrný podběhy(jen špinavý),nikde žádná rez až na růžky dvou dveří.Tak jsme si plácli a já ve čtvrtek sehnal peníze a odvážel si vůz domů.Stálo mě 88t. Kč

Od tý doby co ho mám tak jsem se neskutečně zamiloval.Nikdy jsem v BMW nejezdil,ten zvuk naftovýho šestiválce byl pro mě úplně okouzlující.o pohodlí cestování nemluvě.

Bohužel se mi nelíbil zvuk motoru,při přidání se ozývaly pravidelný zvuky.zajel sem s tím teda ke kamarádovi a on mi řek že je to pěkně v pr...i.Že jsou špatný rozvody a že se to bude muset celý rozkopnout.No byl to docela šok když mi to řekl,myslel jsem že to bude jen nějaká prkotina a ono tohle.No s manželkou jsme si řekli že to je stejně potřeba tak jsem to dal opravit.Dělaly se komplet řetězy i s kolečkama,vodící lišty,napínák,přetěsnilo se čerpadlo,vyměnil samo olej a filtr,muselo se dělat i těsnění pod hlavou takže hlava se nechala slíznout,silentblok motoru a různý drobný opravy jako alternátor atd.No celkově to přišlo na 27t. Kč ale úplně se změnil chod motoru.Je krásně tichej a už v něm nic nechrastí.Teď jsem teprve spokojenej a můžu si užívat tohle krásný autíčko.Nějaký investice ještě budou ale postupně všechno dám dokupy.

Pokud bude spolehlivý tak už asi nikdy jiný auto nechci.Fakt je to nádhera :D

Snad to nikomu nebude vadit ten román,chtěl jsem se s váma podělit o prvotní zážitky s mým novým rodinným autem :)
mantrabeach
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od mantrabeach »

chtěl bych sem vložit nějaký fotky ale nejde mi to.asi to bude tím že nemám zaplacený členství,ale na tom taky zapracuju :)
VELMEN

#3 Příspěvek od VELMEN »

Však ono tě to nadšení přejde :D I když možná ne,když jsi byl ochoten tolik pustit do šchade:-). Mám taky e34,ale v benzínu a už jsem tam napouštěl hodně hodně moc..někdy si až říkám,jestli nejsem debil,ale mám to auto prostě rád...ale už má na krajíčku..ještě párkrát mě nasere a...zase ho opravim :roll:
mantrabeach
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od mantrabeach »

no snad mě to nepřejde.tak škodovky jsou moje srdeční záležitost,tohle auto jsem si udělal komplet sám,to u baworáku jen tak nejde.chystám se taky na renovaci škody 110R a to bude ještě víc peněz :D .Tak zatím jsem s TDSem spokojenej.ono by to normálně jezdilo ale nechtěl jsem aby se něco stalo tak jsem to nechal opravit
BMWPower
Klubové ID: 950
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od BMWPower »

mantrabeach píše:no snad mě to nepřejde.tak škodovky jsou moje srdeční záležitost,tohle auto jsem si udělal komplet sám,to u baworáku jen tak nejde.chystám se taky na renovaci škody 110R a to bude ještě víc peněz :D .Tak zatím jsem s TDSem spokojenej.ono by to normálně jezdilo ale nechtěl jsem aby se něco stalo tak jsem to nechal opravit
Proč by to nešlo??? :lol: Když se chce tak jde všechno... :wink:
mantrabeach
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od mantrabeach »

no myslím jako bez zkušeností s konkrétním vozem a přeci jenom je bmw trochu složitější na veškerý opravy a úpravy.ta škodovka je o 1000 procent jednodušší :D Na tu nepotřebuju skoro nic.tady bych si motor na tdsu nedělal
BMWPower
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od BMWPower »

mantrabeach píše:no myslím jako bez zkušeností s konkrétním vozem a přeci jenom je bmw trochu složitější na veškerý opravy a úpravy.ta škodovka je o 1000 procent jednodušší :D Na tu nepotřebuju skoro nic.tady bych si motor na tdsu nedělal
Já si pro začátek koupil knížku od vydavatelství Koop: Jak na to... (Bmw e34) ty nejzákladnější věci tam jsou hezky popsaný a vše je nafoceno...
Jasný já osobně se taky v motoru nehrabu... :wink:
mantrabeach
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od mantrabeach »

jo jasný,to asi taky pořídím,teď si dělám jen drobný věci sám,statní nechávám dělat kamaráda,postupem času třeba něco zvladnu sám
BMWPower
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od BMWPower »

E34 je v pohodě. já měl jako první vozítko žigula, kterýho znám nazpaměť. Po něm jsem koupil E34 525i-měl jsem z toho respekt a strach zároveň ale je to v pohodě. Párkrát se v tom člověk zavrtá a zjistí, že je to jednoduchý :wink:
mantrabeach
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od mantrabeach »

Jo jako co sem koukal tak to není zase tak těžký.není to zase tak úplně nabouchaný auto elektronikou takže docela pohoda.já zatím měl jen škodovky 120,136,favorita a teď bmw jako rodinný ale jetě chystám něco do práce obyč,taky něco jednoduchýho na opravy
BMWPower
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od BMWPower »

mantrabeach píše:Jo jako co sem koukal tak to není zase tak těžký.není to zase tak úplně nabouchaný auto elektronikou takže docela pohoda.já zatím měl jen škodovky 120,136,favorita a teď bmw jako rodinný ale jetě chystám něco do práce obyč,taky něco jednoduchýho na opravy
Ideal naftová felda...spotřeba nula nula nic a díly za pakatel... :wink:
mantrabeach
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od mantrabeach »

mantrabeach napsal:
Jo jako co sem koukal tak to není zase tak těžký.není to zase tak úplně nabouchaný auto elektronikou takže docela pohoda.já zatím měl jen škodovky 120,136,favorita a teď bmw jako rodinný ale jetě chystám něco do práce obyč,taky něco jednoduchýho na opravy

Ideal naftová felda...spotřeba nula nula nic a díly za pakatel...

no když mě se zase nechce moc platit povinný ručení na 1,9.bonusy sem dal na báwo a platím 3800
BMWPower
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od BMWPower »

mantrabeach píše:mantrabeach napsal:

no když mě se zase nechce moc platit povinný ručení na 1,9.bonusy sem dal na báwo a platím 3800
Když to spočítáš tak to dohromady vyjde jako kdybys na báwo platil 6k a na feldu taky... :wink:
Jinak já zrovna do hokny mám pikapa s tímhle motorem a nemůžu si stěžovat... výměna oleje s filtrem vyjde okolo 1 000Kč(a ještě zbyde)
brzdové desky na 3 kila...no prostě mazec. Jezdím zhruba 5-8 litrů na 100km ale tahám ještě přívěs s oknama.
Jenom píšu názor... :lol: :roll: :wink:
mantrabeach
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od mantrabeach »

BMWPower píše:
mantrabeach píše:mantrabeach napsal:

Když to spočítáš tak to dohromady vyjde jako kdybys na báwo platil 6k a na feldu taky... :wink:
Jinak já zrovna do hokny mám pikapa s tímhle motorem a nemůžu si stěžovat... výměna oleje s filtrem vyjde okolo 1 000Kč(a ještě zbyde)
brzdové desky na 3 kila...no prostě mazec. Jezdím zhruba 5-8 litrů na 100km ale tahám ještě přívěs s oknama.
Jenom píšu názor... :lol: :roll: :wink:

no já taky něco takovýho plánuju,uvidím jestli to bude diesel nebo benzin.do práce je to ideální auto felina.ale teď na něj nemám když jsem dal 27t. kč do opravy auta a musím ještě kupovat zimní gumy,to je dalších 10t :roll:
BMWPower
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od BMWPower »

JJ. Je tolik věcí a tak málo peněz... :(
Odpovědět