Jsem rád že už jsem taky mezi Vámi blázny a příznivce vozů BMW.Vždycky se mi líbilo ale jelikož bylo dřív na mě až moc drahý tak jsem o něm ani vůbec nepřemýšlel a pořízení bmw bylo pro mě z říše snů.(ikdyž pravda do škodovky-136gl sem narval 140t. kč a za to už by bylo v poho).Jenže čas plynul a já se seznámil s jednou skvělou dívčinou,po nějaký chvíli jsme si řekli že bysme oba rádi děťátko a tak se stalo,v červenci jsme se vzali a teď čekáme až se to v prosinci narodí.A teď to hlavní.Potřebovali jsme auto abysme se do něj všichni vešli.chtěli jsme jedině kombíka.nejdřív jsem chtěl oktávku ale když jsem viděl ty ceny ojetin který měly klidně 200-300t. km nalítáno tak mě to odradilo.Kamarádi mi teda poradili kouknout se po pětkovým BMW.benzín jsem nechtěl kvůli spotřebě-na plyn bych jen tak neměl tak jsem se rozhodl pro TDS(E34).Nalákal mě odkaz na tyhle stránky a inzerát na stříbrný TDS v plný palbě rok 1996.Prodávající byl z Prahy a já v Praze zrovna dělám tak jsme se dohodli na prohlídce a já v pondělí letěl ho omrknout.Už na první pohled mi učarovalo.Nějaký šrámy sice mělo ale okoukl jsem hlavně podvozek a ten byl téměř bezkonkurenční.pěkně stříbrný podběhy(jen špinavý),nikde žádná rez až na růžky dvou dveří.Tak jsme si plácli a já ve čtvrtek sehnal peníze a odvážel si vůz domů.Stálo mě 88t. Kč
Od tý doby co ho mám tak jsem se neskutečně zamiloval.Nikdy jsem v BMW nejezdil,ten zvuk naftovýho šestiválce byl pro mě úplně okouzlující.o pohodlí cestování nemluvě.
Bohužel se mi nelíbil zvuk motoru,při přidání se ozývaly pravidelný zvuky.zajel sem s tím teda ke kamarádovi a on mi řek že je to pěkně v pr...i.Že jsou špatný rozvody a že se to bude muset celý rozkopnout.No byl to docela šok když mi to řekl,myslel jsem že to bude jen nějaká prkotina a ono tohle.No s manželkou jsme si řekli že to je stejně potřeba tak jsem to dal opravit.Dělaly se komplet řetězy i s kolečkama,vodící lišty,napínák,přetěsnilo se čerpadlo,vyměnil samo olej a filtr,muselo se dělat i těsnění pod hlavou takže hlava se nechala slíznout,silentblok motoru a různý drobný opravy jako alternátor atd.No celkově to přišlo na 27t. Kč ale úplně se změnil chod motoru.Je krásně tichej a už v něm nic nechrastí.Teď jsem teprve spokojenej a můžu si užívat tohle krásný autíčko.Nějaký investice ještě budou ale postupně všechno dám dokupy.
Pokud bude spolehlivý tak už asi nikdy jiný auto nechci.Fakt je to nádhera
Snad to nikomu nebude vadit ten román,chtěl jsem se s váma podělit o prvotní zážitky s mým novým rodinným autem