Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

JIzda v zime?

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
roomeos

#1 Příspěvek od roomeos »

Dobry den panove,chci kupovat BMW 320i 180k tovarni upravy,Ale z jedne veci mam obavy a to ze doted jsem jezdil v predokolkach,a nevim jak je to s jezdenim BMW v zimne.Mam z toho tak trochu obavy.Nekdo tvrdi bez esp hruza a nekdo rika ze kvalitni gumy a zatez v kufru napohodu...Budu vdecny za jakykoliv prispevek k zimnimu jezdeni.....bydlym v opicich horach kde to byva nekdy krusny...Predem dekuji...Roomeos :D
CZAirwolf

#2 Příspěvek od CZAirwolf »

Normalni, podle snehu. Protiprokluz s rizenou trakci je fajn, da se jezdit i bez toho. Do hor by mozna byla lepsi 4kolka nebo minimalne retezy, dobre gumy zrejme podminkou a zatez...treba milenku :wink:
libovka

#3 Příspěvek od libovka »

Stačej dobrý gumy a cit v noze a nebudeš mít problém.
j3ykobim
Klubové ID: 1749

#4 Příspěvek od j3ykobim »

taky sem zvědaf na první zimu se zadohrabem a vím že mi protiprokluz nepomůže......, ale spíš se těšim než že bych měl respekt......., ale ono se to po prvnim sněhu změní :?
Tashiro

#5 Příspěvek od Tashiro »

moje bejvalá e36 320i na rovině a sněhu to ušlo, jak byl kopec tak konec, to se nerozjelo. Ale všdy jse tak o max. 7 dní v zimě kdy nejsou cesty upravený a to můžeš jezdit klidně autobusem, pokud se budeš obávat. Jinak samo super sranda na sněhu, kde se dalo tak to šlo dveřma napřed ))) to si nepomůžeš ))))
Helldiver

#6 Příspěvek od Helldiver »

Mas speru jako kreten?
RuDoSh
Klubové ID: 5
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od RuDoSh »

CZAirwolf píše:Normalni, podle snehu. Protiprokluz s rizenou trakci je fajn, da se jezdit i bez toho. Do hor by mozna byla lepsi 4kolka nebo minimalne retezy, dobre gumy zrejme podminkou a zatez...treba milenku :wink:
kdyz blika ASR tak uz neni neco dobre :-) Jezdit tak at kola nehrabou a neni problem..... ja jsem zvedavy na prvni zimu s Vianem.... zadokolka :-)
BMWPower
Klubové ID: 950
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od BMWPower »

Je to pouze u citlivosti, s kterou motáš s volantem a šlapeš na plyn a brzdu...
Jinak zimní gumy je fajn věc ale nějaké zátěže do kufru... :roll: To ti řekne akorát mamlas, co jezdí v žigulovi...
A v poho se dá jezdit i bez ASR a kdejakejch tech. vymožeností... :wink:
RuDoSh
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od RuDoSh »

BMWPower píše:Je to pouze u citlivosti, s kterou motáš s volantem a šlapeš na plyn a brzdu...
Jinak zimní gumy je fajn věc ale nějaké zátěže do kufru... :roll: To ti řekne akorát mamlas, co jezdí v žigulovi...
A v poho se dá jezdit i bez ASR a kdejakejch tech. vymožeností... :wink:
jj.... ale gumy udelaji hodne moc.... to je zaklad, takze urcite nove kvalitni, nez nejake stare tvrde jete jebky.... urcite se to vyplati, nez to pak nekam poslat a resit opravu :-)
berkelay
Klubové ID: 1823

#10 Příspěvek od berkelay »

nemusíš se toho bát, všichni se shodují na tom, že když máš cit v noze a něco v hlavě tak zimou projedeš bez problémů. Anebo strach právě měj a to ti zaručí, že budeš do zatáček najíždět opatrněji a plyn přidávat lehčeji, než kdyby jsi na to sr*l a jezdil s tím jako v létě :-) Já jsem měl podobné obavy minulou zimu také, můj první náhon na zadek a rovnou 211HP + samosvor - a přežil jsem to bez úhony já i auto. Ale musím říct, že prvních pár km na sněhu a v břečcce jsem se v každé zatáčce pod plynem soustředil a čekal, kdy začnu cítit, že mi utíká zadek, záhy jsem ale zjistil, že ten limit je docela daleko (teda alespoň na mne), ale stejně me to pak jednou vytrestalo, když jsem v zatáčce přidal na dvojku trochu víc a začal jsem jet dveřma napřed :-) (ale to mohlo být taky tím samosvorem)
Jinak souhlasím s podmínkou, na stav pneumatik a vzorku, v případě nových pneu je to každopádně o dost méně stresovější jízda :-)
RuDoSh
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od RuDoSh »

ten samosvor mi prijde na zimu daleko lepsi.... da se to lip ridit plynem.... byl jsem trochu zklamany prvni zimu s e39 oproti e34.... ale stejne to na novych gumach vyjelo uplne vsechno.... :-)
Author
Klubové ID: 3294
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Author »

Helldiver píše:Mas speru jako kreten?
:smich2: :smich:
_peper
Klubové ID: 1129
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od _peper »

Řeší se to tu každý rok, chce to mít rozum a dobrý pneu a nemusíš se bát. A jestli máš třílitra nebo šestnácku si myslím taky není rozhodující.
berkelay
Klubové ID: 1823

#14 Příspěvek od berkelay »

_peper píše:Řeší se to tu každý rok, chce to mít rozum a dobrý pneu a nemusíš se bát. A jestli máš třílitra nebo šestnácku si myslím taky není rozhodující.
no já myslím, že trochu je. Je tam přece znatelný rozdíl ve výkonu respektive točivém momentu v různých otáčkách, takže si to vyžádá trochu změnu v řazení a vytáčení motoru ne ?

jinak pěkné video o tom, že se zadním náhonem si může v zimě docela užít je tady:

http://www.youtube.com/watch?v=mRaHmU9bv4w
MattyX Moderátor
Moderátor
Klubové ID: 1778
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od MattyX Moderátor »

toz taky jsem na to zvedat jaky to bude... ale to videjko je dobry :P akorat mistama na me az moc uzkeee :P vidim na trenovacku na parkovisti :lol:
E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant :)
E70 3.0d - mamacar

Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
ianko

#16 Příspěvek od ianko »

nejake rady pre trojliter v automate?
Pazdi
Klubové ID: 1463
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Pazdi »

ianko píše:nejake rady pre trojliter v automate?
dobré gumy a lehkou nohu
myrryn88
Klubové ID: 1827
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od myrryn88 »

taky sem zvedav jaky to je...ale musim rict ze se na zimu s bmw moc tesim :lol: ja tuze rad dverma napred :D :D :D
fixCZer

#19 Příspěvek od fixCZer »

zima je prdel. u nás v nížině jednou nečekaně napadla tak dvoucentimetrová vrstvička a trošičku přimrzla, celý Poděbrady se sešli na letišti a nikdo nic nesvolával jet počasí, bylo tam víc lidí než když se svolali sprinty :lol:
cabal
Klubové ID: 2029
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od cabal »

zvládneš, vše bylo řečeno.

já osobně jsem v noci jezdival na jedno parkoviště, kde jsem si jednak chodil smykovat na sněhu a ledě a jednak zjistit jak se auto chova.

ale jednou jsem to přehnal, těsně než opadl poslední snih, a skončil jsem v obrubníku :) sice jsem si hezky zaplatil, ale pořad lepší jak se bát nebo nedej bože riskovat na cestách
Odpovědět