Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Sklapeni zrcatek E46

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
mudy
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od mudy »

Zdravim, narazil sem u sveho e46 330d (09/2000) na zajimavou vec. Na dvernim panylku u ridice je "pyramida" na ladeni polohy zrcatka plus dvoupolohovy prepinac prave-leve zrcatko. V manualu je krasne popsane jak sklopit elektricky zrcatka tretim ovladacim prvkem, ktery v aute samotnem ovsem chybi. Z toho bych usuzoval ze se sklapi manualne, ale uz sem za to raval a vcelku i dost rekl bych a drzi to jak pribity. Nechci na to lehnout aby mi to nezustalo v ruce. Mate nekdo nejakou podobnou zkusenost? Predem diky za reakce :)
Marty_
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Marty_ »

mudy píše:Zdravim, narazil sem u sveho e46 330d (09/2000) na zajimavou vec. Na dvernim panylku u ridice je "pyramida" na ladeni polohy zrcatka plus dvoupolohovy prepinac prave-leve zrcatko. V manualu je krasne popsane jak sklopit elektricky zrcatka tretim ovladacim prvkem, ktery v aute samotnem ovsem chybi. Z toho bych usuzoval ze se sklapi manualne, ale uz sem za to raval a vcelku i dost rekl bych a drzi to jak pribity. Nechci na to lehnout aby mi to nezustalo v ruce. Mate nekdo nejakou podobnou zkusenost? Predem diky za reakce :)
Nejsem si uplne jistej ale mam dojem ze tahle ficura byla pouze za priplatek.. Kamard ji v e46 323i ma, ja v novejsi 330i ne..
mudy
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od mudy »

Omlouvam se ale trosku sem to nechytl :) rad bych vedel jak je sklopit :) takze nejakej napad? :) Diky
Chaotik

#4 Příspěvek od Chaotik »

Já mám, mám pocit, zrcátka napevno. Ale viděl sem už ty sklopný a mohlo by se hodit docela:-/...
MichalKus
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od MichalKus »

Mam stejny problem docela by me zajimalo zda tedy jdou ci nejdou sklopit vypada to ze kloub tam je ale nevim jak a kam za to zabrat a nerad bych to urval.....
Marty_
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Marty_ »

mudy píše:Omlouvam se ale trosku sem to nechytl :) rad bych vedel jak je sklopit :) takze nejakej napad? :) Diky
Obavam ze pokud nemas el sklopny tak nelze.. Parkrat jsem to taky zkousel silou ale vzdycky jsem vymekl:o)
cetronix
Klubové ID: 1480

#7 Příspěvek od cetronix »

ja se taky bal zabrat.. Tak jsem to rekl kamaradovi.. On se zamyslel za zrcatko vzal silou a bylo sklopeno! V praze neocenitelne :D
MichalKus
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od MichalKus »

cetronix píše:ja se taky bal zabrat.. Tak jsem to rekl kamaradovi.. On se zamyslel za zrcatko vzal silou a bylo sklopeno! V praze neocenitelne :D
Takze ti ho sklopil nebo urval? :D jde to tedy ci ne?
cetronix

#9 Příspěvek od cetronix »

sklopil - jde! :wink:
MrScully
Klubové ID: 1401

#10 Příspěvek od MrScully »

Vy nemáte sklopný zrcátka? 8O Já myslel, že to je standardem i u aut nižší třídy, natož u BMW. Mně teda elektricky sklopit rozhodně jdou a nepamatuju se, že bych to měl uvedený ve výbavě.

Za příplatek je hlavně automatické naklápění při couvání... to je to, co bych potřeboval, ale to je stopro za příplatek :(
FreeTree

#11 Příspěvek od FreeTree »

Takže moje sociál verze MÁ elektricky sklopná zrcátka, ale musel za ně první německý majitel připlatit. 8)
Chaotik

#12 Příspěvek od Chaotik »

Počkat, mě se pravý zrcátko automaticky sklápí, když zařadím zpátečku a ovladač zrcátek mám hozenej na levý zrcátko...
Ale elektricky sklápěný zrcátka teda nemám...
MichalKus
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od MichalKus »

cetronix píše:sklopil - jde! :wink:
A muzu se tedy jeste zeptat jak se sklapi? jestli se pritlaci jako k okynku ci se vytaci jak ty ele. nahoru?
cetronix

#14 Příspěvek od cetronix »

sklapi se horizontalne k oknu
MrScully
Klubové ID: 1401

#15 Příspěvek od MrScully »

Chaotik píše:Počkat, mě se pravý zrcátko automaticky sklápí, když zařadím zpátečku a ovladač zrcátek mám hozenej na levý zrcátko...
Tohle byla proste stopro doplnkova vybava. Mne se pravy pri couvani bohuzel nesklapi a to je mam jinak sklopny :)
Chaotik

#16 Příspěvek od Chaotik »

MrScully píše:
Chaotik píše:Počkat, mě se pravý zrcátko automaticky sklápí, když zařadím zpátečku a ovladač zrcátek mám hozenej na levý zrcátko...
Tohle byla proste stopro doplnkova vybava. Mne se pravy pri couvani bohuzel nesklapi a to je mam jinak sklopny :)
Já si totiž právě říkal, že to asi nemám a byl sem z toho trošku rozmrzelej... ale pak sem měl jednoho dne ovládání přepnutý na levý zrcadlo a najednou brrrrrr - a bylo dole:-). Mají to dobře vymyšlený kucí:-). Ale nikdy sem teda nezkoušel ani zkoumat co tam mám za příplatkovou výbavu...
Marty_
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Marty_ »

MrScully píše:
Hmm to me se zase sklapi zrcatko (jen to sklicko) pri couvani, ale cely zrcatka pri parkovani treba sklopit nejdou.. Fakt ani velkou silou, treba je to u kombajna jinak ale u coupe se mi to nikdy nepovedlo:o)
astar
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od astar »

u coupe je to otocenim nahoru.. jako bys huse zakroutil krkem :D
MichalKus
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od MichalKus »

JJ musi se vytocit skousel sem je take a jde to sice sem se bal ze mam po zrcatku ale pak to povolilo a krasne se vytocilo :) akorad je na prd ze treba u predchozi astry sem byl schopen ze sedadla ridice sklopit i to u spolujezdce slo to lehceji ale tady kdybych je potreboval treba pri parkovani do uzke garaze ci tak tak budu muset vylezat :oops: no ty ele by to chtelo :(
Odpovědět