Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Automatická převodovka

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Hyri
Kontaktovat uživatele:

#121 Příspěvek od Hyri »

hrabe ? :D :D :D
globusman
Kontaktovat uživatele:

#122 Příspěvek od globusman »

Hyri píše:hrabe ? :D :D :D

Czech to Slovak: Pretáčajú sa zadné kolesá pri akcelerácii?
vilejs

#123 Příspěvek od vilejs »

hrabe sa pouziva aj tu,aj gumuje :D
Hyri
Kontaktovat uživatele:

#124 Příspěvek od Hyri »

sak mne to je jasne , ale jemu ci hrabe :D alebo kuruje ? :D
selkie
Kontaktovat uživatele:

#125 Příspěvek od selkie »

moje zkusenost je, ze mi steptronic pri jizde z kopce (nebo i po rovine, to je jedno, proste, kdyz pustim plyn) ve meste (jinde jsem si vlastne ani nevsim) vyradi...v pondeli jedu dal, tak to vyzkousim, ale mam za to, ze kvalt z kopcce mi to drzi akorat na "S" nebo "manual"
Lolita

#126 Příspěvek od Lolita »

selkie píše:moje zkusenost je, ze mi steptronic pri jizde z kopce (nebo i po rovine, to je jedno, proste, kdyz pustim plyn) ve meste (jinde jsem si vlastne ani nevsim) vyradi...v pondeli jedu dal, tak to vyzkousim, ale mam za to, ze kvalt z kopcce mi to drzi akorat na "S" nebo "manual"
Me teda prijde, ze ma zarazeny furt pokud zrovna nestojim na D, obcas trochu nesmyslne ve meste pri prerazovani na chvilku vydrazi, ale asi kvuli tomu aby to necukalo.
hadice

#127 Příspěvek od hadice »

Čau,nezlobte se na mě že se zeptám blbě,:celé jsem to tu pročet princip chápu ale není mi jasné rozdíl mezi STEPTRONICem a TIPTRONICem,je mi jasné že jsou to převodovky novějších řad :oops: :?: :wink:
selkie
Kontaktovat uživatele:

#128 Příspěvek od selkie »

hadice píše:Čau,nezlobte se na mě že se zeptám blbě,:celé jsem to tu pročet princip chápu ale není mi jasné rozdíl mezi STEPTRONICem a TIPTRONICem,je mi jasné že jsou to převodovky novějších řad :oops: :?: :wink:

muzes u nich i "radit" presunutim paky z pozice "D" smerem k sobe (+-)
selkie
Kontaktovat uživatele:

#129 Příspěvek od selkie »

Lolita píše:
selkie píše:moje zkusenost je, ze mi steptronic pri jizde z kopce (nebo i po rovine, to je jedno, proste, kdyz pustim plyn) ve meste (jinde jsem si vlastne ani nevsim) vyradi...v pondeli jedu dal, tak to vyzkousim, ale mam za to, ze kvalt z kopcce mi to drzi akorat na "S" nebo "manual"
Me teda prijde, ze ma zarazeny furt pokud zrovna nestojim na D, obcas trochu nesmyslne ve meste pri prerazovani na chvilku vydrazi, ale asi kvuli tomu aby to necukalo.

jo, tak zarazino furt je, jenom proste nechapu princip...nekdy otacky padnou na 1.000/min (konkretne to mesto, kde jsou ty rychlosti do 80km/h) a na dalnici mi normalne drzi otacky...kdyz jedu dolu kolem Motolsky nemocnice, tak se nekdy stane, ze podradi - a to to celkem cukne - zacinam se desit, takze zkusim vymenit olej v automatu a uvidime 8O :D
Hyri
Kontaktovat uživatele:

#130 Příspěvek od Hyri »

selkie píše:
hadice píše:Čau,nezlobte se na mě že se zeptám blbě,:celé jsem to tu pročet princip chápu ale není mi jasné rozdíl mezi STEPTRONICem a TIPTRONICem,je mi jasné že jsou to převodovky novějších řad :oops: :?: :wink:

muzes u nich i "radit" presunutim paky z pozice "D" smerem k sobe (+-)

steptronic je v bmw a tip je v mrdkach.
Tashiro

#131 Příspěvek od Tashiro »

selkie píše:
Lolita píše:

jo, tak zarazino furt je, jenom proste nechapu princip...nekdy otacky padnou na 1.000/min (konkretne to mesto, kde jsou ty rychlosti do 80km/h) a na dalnici mi normalne drzi otacky...kdyz jedu dolu kolem Motolsky nemocnice, tak se nekdy stane, ze podradi - a to to celkem cukne - zacinam se desit, takze zkusim vymenit olej v automatu a uvidime 8O :D

Mě to cukne dycky když podřadí tuším na dvě. O to víc pokud brzdím, nebo a ještě víc pokud brzdím z kopce. Snažím se brzdit dýl, abych na to nešel zprudka a tak to necuklo. Převodovku mám asi 2 měsíce po repasu a dělá to od začátku, volal sem tam a řekli mi, že mám přijet normálně na plánovanou výměnu po 3000 km, že to seřídí dyžtak. Tak nevím, od výměny jsem to jen 2x vytočil na 4500 ot, jinak nešel nad 3000. Jezdím s tím jak posranej, aby se něco nevysralo.
selkie
Kontaktovat uživatele:

#132 Příspěvek od selkie »

Hyri píše:steptronic je v bmw a tip je v mrdkach.

:lol: :lol: :lol:
hadice

#133 Příspěvek od hadice »

No to je hezký ten rozdíl mezi STEP a Tipem,ale proč se v tomto foru oběvují od vás oba názvy :?: Tím pádem si myslím že by se tu měl oběvovat název Steptronic né nebo se teda mylím, už mě to někdo kloudně vysvětlete,já vím že toto "plácání jater" nemá na chod našicha převodovek žádný význam ale fakt bych to rád věděl přesnějc díky vaše HADICE 8O
Lolita

#134 Příspěvek od Lolita »

Triptronic je vpodstate original a steptronic je vicmene licencovana technologie. Opravte me jestli to neni pravda. Tak si myslim, ze trip. tomu klidne muzem rikat.

Me to teda necuka ani pri podrazeni o dva (coz je fakt divne, snad je i prirozene, aby to cuklo, ne?) - nechapu jak je to mozne - mozna sme si jen s autem sedli a tak moje tlapkani na plyn je pro prevodovku akorat, protoze napr. s uplne novym [tusim mel najeto nejakych 20km+-] superbem (2.8) s triptronicem me to treba i podradi tak blbe, ze to jede hur, nez by to jelo na vyssi stupen.

Jeste me napada, ze to muze souviset s motorem a firmwarama - napr. ja mam 4.4, tak mozna ten vysoky obsah je na to cukani lepsi, ale uz sem sedel i v 4.4, kde to cukalo (neridil jsem). Takze nejspis zajet do autorizovanyho servisu BMW at zkontrolujou verze softwaru v aute.
selkie
Kontaktovat uživatele:

#135 Příspěvek od selkie »

tady jsem jeste cetl, ze steptronic se "uci" jizdni styl toho danyho ridice a tim se mu vlastne prizpusobi a funguje lepsi "souhra" ridic - auto..ale nijak sem se po tom nepidil, takze nevim, jestli je to kachna nebo pravda :wink:
Birkoff

#136 Příspěvek od Birkoff »

selkie píše:tady jsem jeste cetl, ze steptronic se "uci" jizdni styl toho danyho ridice a tim se mu vlastne prizpusobi a funguje lepsi "souhra" ridic - auto..ale nijak sem se po tom nepidil, takze nevim, jestli je to kachna nebo pravda :wink:

Jo něco málo se "učí". Např. po přehrání firmware v ŘJ se ty hodnoty vymažou a chvíli se to učí "styl" řidiče.
Tashiro

#137 Příspěvek od Tashiro »

Clopi, v servisu na AT mi říkali, že po zastavení mám dělat vždy tento postup: brzda>ruční brzda>P>povolit brzdu>vypnout motor ... na rovině prý nemusím dát ručku, ale jak v zimě???? Přece jí nezatáhnu a nenechám přimrznout? :roll: 8O
Infe

#138 Příspěvek od Infe »

Predem se omlouvam, pokud se to tu nekde uz resilo a prosil bych pripadne o odkaz. Forum jsem objevil nedavno a jeste to nemam dukladne prolezle.

Mam v planu poridit faceliftovanou E46 330ci 170KW (rv. cca 2001-2002) bud sedana, nebo v lepsim pripade kdybych sehnal tak kupe. Doted jsem jezdil s manualama, ale co sleduju nabidku vozu, tak sehnat tohle auto v manualu s vybavou jakou chci za rozumnou cenu je takrka nemozne a skoro vsechnou jsou automaty. Nabidka byva obvykle bud steptronic (nevim jestli je vic druhu) nebo SMG poloautomat.

Chtel bych:
1. Poradit v pripade ze by tech steptronicu bylo vic druhu, tak ktery je lepsi, na co si dat pozor. Tenhle topic jsem precet celej, takze neni treba se zasadne opakovat co tu uz zaznelo. Mam na mysli spise, kdyby mel nekdo zkusenosti primo s timto vozem a timto typem motoru, jestli jsou pro nej charakteristecke nejake problemy atd...

2. Poradit ohledne SMG. Poradne nevim jak to funguje ani o co presne jde a jaky je presne rozdil oproti klasickemu automatu krome padel na volantu. Taky jsem videl ze jsou v inzeratech SMG a SMG2 i kdyz u tohohle roku vyroby asi jen SMG1. Zaslechl jsem neco o tom, ze razeni se SMG neni nic moc, je to pomale, prevodovka je poruchovejsi nez steptronic a pripadna oprava vyjde draho a tezko se shani, takze spis ruce pryc od toho. Nu tak pokud by se nekdo mohl podelit o vedomosti, byl bych vdecny...
Lolita

#139 Příspěvek od Lolita »

Tashiro píše:Clopi, v servisu na AT mi říkali, že po zastavení mám dělat vždy tento postup: brzda>ruční brzda>P>povolit brzdu>vypnout motor ... na rovině prý nemusím dát ručku, ale jak v zimě???? Přece jí nezatáhnu a nenechám přimrznout? :roll: 8O
Celej zivot zastavim, dam P, du domu, v zime, v kopci, bez problemu.
Lolita

#140 Příspěvek od Lolita »

BTW na steptronic jdou modnout padla - delal to tu uz nekdo?
Odpovědět