Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Automat E39.

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
540david
Klubové ID: 1322

#1 Příspěvek od 540david »

Ahoj, sorry za založení nového tématu, ale potřebuju informace o automatu na E39 540i. Dával jsem HLEDAT, ležel v tom docela dlouho, ale nic pořádnýho jsem nenašel. :(
Pokud někdo najde odkaz ať ho sem dá.
Chtěl bych vědět jaká je náplň(l)?, hrubej postup jak jí vyměnit a na co si dát pozor?
Za odpovědi díky.
eric
Klubové ID: 788
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od eric »

540david

#3 Příspěvek od 540david »

Díky, v tom hledání jsem ještě "lama" :lol:
540david

#4 Příspěvek od 540david »

Chci se ještě zeptat jestli můžu do převodovky 5HP30(náplň 13.1l) dát CASTROL TQ Dextron III? Vím že je v té tabulce napsáno Dex III, ale nerad bych něco posral. :wink: Díky za radu
eric
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od eric »

540david píše:Chci se ještě zeptat jestli můžu do převodovky 5HP30(náplň 13.1l) dát CASTROL TQ Dextron III? Vím že je v té tabulce napsáno Dex III, ale nerad bych něco posral. :wink: Díky za radu
Tak já se šteloval čistě jen podle tý tabulky,dřív jsem tady i koupil 10l toho ESSA LT přes jednoho klubáka(nick COP),ale i jsem si to ověřoval telefonicky v BMW servisu,takže není nic jednoduššího,než když si tam pro ověření zavoláš.Ale řídil bych se tím,co je v tabulce.Hlavně si kup filtr s těsněním na víko převodovky přímo u BMW,páč ten,co jsem od něj kupoval olej mi říkal,že kupoval nevím kde ten filtr a těsnění k tomu bylo korkový,tak ho tam dali a vono mu to přes to vychcalo zpátky ven,tak na to bacha,musí bejt papírový!
Birkoff
Klubové ID: 989

#6 Příspěvek od Birkoff »

eric píše:
540david píše:Chci se ještě zeptat jestli můžu do převodovky 5HP30(náplň 13.1l) dát CASTROL TQ Dextron III? Vím že je v té tabulce napsáno Dex III, ale nerad bych něco posral. :wink: Díky za radu
Tak já se šteloval čistě jen podle tý tabulky,dřív jsem tady i koupil 10l toho ESSA LT přes jednoho klubáka(nick COP),ale i jsem si to ověřoval telefonicky v BMW servisu,takže není nic jednoduššího,než když si tam pro ověření zavoláš.Ale řídil bych se tím,co je v tabulce.Hlavně si kup filtr s těsněním na víko převodovky přímo u BMW,páč ten,co jsem od něj kupoval olej mi říkal,že kupoval nevím kde ten filtr a těsnění k tomu bylo korkový,tak ho tam dali a vono mu to přes to vychcalo zpátky ven,tak na to bacha,musí bejt papírový!
Teď mluvíš o těsnění pod vanu, že. Filtr je nacvaklej přes O kroužek. S tím olejem bych moc nelaboroval, proč tam prostě nedáš to Esso co tam patří a co tam dává i BMW?
540david

#7 Příspěvek od 540david »

Dík za rady. Chtěl jsem to koupit v Elitu a tam Esso nemaj. Dám tam co tam patří a basta.
eric
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od eric »

Birkoff píše:
eric píše:
Teď mluvíš o těsnění pod vanu, že. Filtr je nacvaklej přes O kroužek. S tím olejem bych moc nelaboroval, proč tam prostě nedáš to Esso co tam patří a co tam dává i BMW?
Jj,myslím to těsnění pod vanu :D
eric
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od eric »

540david píše:Dík za rady. Chtěl jsem to koupit v Elitu a tam Esso nemaj. Dám tam co tam patří a basta.
Jj,fakt dej,ať máš klid.
540david

#10 Příspěvek od 540david »

Ještě jsem se chtěl zeptat, jestli je náplň v měniči i převodovce spojená? Abych nemusel vypouštět nějak i měnič. Můžu se ještě zeptat kudy se to do toho automatu nalejvá a jestli až po šroub(uplně plný)?
Díky za odpovědi
eric
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od eric »

540david píše:Ještě jsem se chtěl zeptat, jestli je náplň v měniči i převodovce spojená? Abych nemusel vypouštět nějak i měnič. Můžu se ještě zeptat kudy se to do toho automatu nalejvá a jestli až po šroub(uplně plný)?
Díky za odpovědi
Tak kámoš,co mi to měnil to vypustil tím výpustním šroubem na dně vany,pak jsme to oddeklovali a ještě napojil hadici s kompresoru na nějakou hadici,co tam vede a profouknul to vzduchem,ještě vytekl olej,co byl v těch hadicích a ták a zpátky po zadeklování to napumpoval novým olejem tou pumpou úplně až po okral toho nalejvacího šroubu.Ten nalejvací šroub je na pravé straně po směru jízdy nad vanou.Prvně jsme to nalili,až z toho tekl olej,pak jsem to nastartoval a prořadil všechny rychlosti i manuální režím a pak jsme ještě doplňovali znova olej.Celkem jsme tenhle postup opakovali asi 5x,dokud už to nebylo opravdu plný až po ten šroub,než z něj teklo.
540david

#12 Příspěvek od 540david »

Diky. Pristi tejde se do toho pustim. :)
Odpovědět