Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Zarosené světlo - jak opravit

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
HAMANN
Klubové ID: 1188

#21 Příspěvek od HAMANN »

Jeste jedna otazecka..... Jepsi to utesnit silikonem nebo treba potrit to tesneni silikonovym sprejem? Ja jen ze ted jsem to udelal silikonem a je to porad stejny, kdyby aspon trochu lepsi ale ani nˇ.
bergos
Klubové ID: 159

#22 Příspěvek od bergos »

dej tomu čas, musíš to pořádně vysušit. v práci to řešíme třeba 3 hodiny zaplým fénem. pokud ti tam zůstane jen kapička vody, vždycky se to zarosí.
Family wagon: BMW 320dX F31
Summer car: BMW 330i baur TC2 E30
Project car: BMW 1502 E10
City car: Audi A1 1.4tfsi
8-)
boby06

#23 Příspěvek od boby06 »

fen nastudeno ci nateplo? 8O
bergos
Klubové ID: 159

#24 Příspěvek od bergos »

boby06 píše:fen nastudeno ci nateplo? 8O
to je celkem jedno, nateplo je to rychlejší, někdy stačí zapnout jen vzduch z kompresoru.
Family wagon: BMW 320dX F31
Summer car: BMW 330i baur TC2 E30
Project car: BMW 1502 E10
City car: Audi A1 1.4tfsi
8-)
stolz
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od stolz »

možná by nebylo na škodu po vysušení a před přetěsněním stříknout takovym přípravkem proti rošení. Měl sem jeden sprej proti rošení plexiskla a tam to fungovalo velmi dobře.
HAMANN

#26 Příspěvek od HAMANN »

bergos píše:dej tomu čas, musíš to pořádně vysušit. v práci to řešíme třeba 3 hodiny zaplým fénem. pokud ti tam zůstane jen kapička vody, vždycky se to zarosí.
Tak fajn, ovsem co mas za motor v tom fénu :) ? Ja jen ze mi ho mlada po ctvrt hodine vzala ze ho spalim :D, Vcera jsem to vytrel necim na okna origo BMW a vysusil uplne v ramci lidskych moznosti, dneska bylo vedro a jeste jsem otevrel ty krytky ale stejne se tam objevila takova sabounka hmla, normalne to videt neni, ale JA to VIDIM. A jestli se to jeste vic zamlzi tak pak uz nevim....
boby06

#27 Příspěvek od boby06 »

dneska jsem svetlo rozebral do sroubku. nejdriv klasika ,,rozpulit na predni a zadni cast. Fenovani mikropruduchem do mezirky mezi cocky a predni sklo celeho svetla.Nic. Dalsi faze vyloupnout z toho cocky a uz naplno fenovat jenom to predni sklo.Nic ( to uz cumim) tak jsem to vytrel.vysusil zasilikonoval zpet. A uvidime. Zajimava vec pro ty cu tu mluvili o novem tesneni. Myslel jsem ze kdyz to fakt cele utesnim tak bude pokoj a kdo mi teda rekne na co je takovej asi tricentimetry sirokej (jakoby suplik ) v prostoru pod potkavacim svetlem. At je vysunutej nebo ne je to udelane tak aby fungoval jako pruduch vzduchu do svetla-ze svetla......Takze tim asi pada teorie zasilikonovat co se da..... a jezdit bez vicka( zbytecne) to obstarava ten pruduch. Jestli nekdo vi jinou funkci toho pruduchu tak at mi da vedet :)
HAMANN

#28 Příspěvek od HAMANN »

Takze dalsi poznatky: obednal jsem novy tesneni origo, bylo malinko nizsi-zajimave, tak jsem to vysusil jakoze sussi to nebylo ani z vyroby,nechal jeste pres noc, dal tesneni, pro jistotu jeste dal na tesneni silikon, cely vevnitr odotiskoval a zacvak! Inu zdalo se mi to takovy volnejsi, to tesneni urcite mohlo byt sirsi, no co. Dneska bylo zatazeno, svetlo jsem dal na auto auto, a pak jsem odjel, zacalo prset a jel jsem asi deset minut, pak jen tak koukam ze srandy na svetlo jestli se nahodou cely nezamlzilo :D - pche novy tesneni, jak by mohlo! A vono hovno, svetlo cely zamlzeny!!!!!! Za pul hodky co jsem to tam dal!!!!! Jsem asi de..nt! To to druhy co jsem delal pred tydnem a nechal tam stary tesneni melo jen takovy slabounky nadech! Takze uz nevim, uz je mi to jedno! To proste neni mozny!! nechapu!! Nevim!!
Vena
Klubové ID: 1809
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od Vena »

HAMANN píše:Takze dalsi poznatky: obednal jsem novy tesneni origo, bylo malinko nizsi-zajimave, tak jsem to vysusil jakoze sussi to nebylo ani z vyroby,nechal jeste pres noc, dal tesneni, pro jistotu jeste dal na tesneni silikon, cely vevnitr odotiskoval a zacvak! Inu zdalo se mi to takovy volnejsi, to tesneni urcite mohlo byt sirsi, no co. Dneska bylo zatazeno, svetlo jsem dal na auto auto, a pak jsem odjel, zacalo prset a jel jsem asi deset minut, pak jen tak koukam ze srandy na svetlo jestli se nahodou cely nezamlzilo :D - pche novy tesneni, jak by mohlo! A vono hovno, svetlo cely zamlzeny!!!!!! Za pul hodky co jsem to tam dal!!!!! Jsem asi de..nt! To to druhy co jsem delal pred tydnem a nechal tam stary tesneni melo jen takovy slabounky nadech! Takze uz nevim, uz je mi to jedno! To proste neni mozny!! nechapu!! Nevim!!
Tak si můžem podat ruce, taky s tím teď posledních 14 dní zápasím a nic... Vyřešil už někdo tenhle problém? :roll:
HAMANN

#30 Příspěvek od HAMANN »

Vena píše:
HAMANN píše:Takze dalsi poznatky: obednal jsem novy tesneni origo, bylo malinko nizsi-zajimave, tak jsem to vysusil jakoze sussi to nebylo ani z vyroby,nechal jeste pres noc, dal tesneni, pro jistotu jeste dal na tesneni silikon, cely vevnitr odotiskoval a zacvak! Inu zdalo se mi to takovy volnejsi, to tesneni urcite mohlo byt sirsi, no co. Dneska bylo zatazeno, svetlo jsem dal na auto auto, a pak jsem odjel, zacalo prset a jel jsem asi deset minut, pak jen tak koukam ze srandy na svetlo jestli se nahodou cely nezamlzilo :D - pche novy tesneni, jak by mohlo! A vono hovno, svetlo cely zamlzeny!!!!!! Za pul hodky co jsem to tam dal!!!!! Jsem asi de..nt! To to druhy co jsem delal pred tydnem a nechal tam stary tesneni melo jen takovy slabounky nadech! Takze uz nevim, uz je mi to jedno! To proste neni mozny!! nechapu!! Nevim!!
Tak si můžem podat ruce, taky s tím teď posledních 14 dní zápasím a nic... Vyřešil už někdo tenhle problém? :roll:
Uz jsem to vyresil :D, novym tesnenim na svetla- origo bmw, poradne to vysusit fenem, ale jedine s novym tesnenim jinak je i fen naprd.....
haarosh

#31 Příspěvek od haarosh »

Kupte si nové boty a pak prohrábněte krabici a najděte takový malý pytlík a v něm jsou kuličky a ty do sebe natahují vlhkost. Pytlík vložíme do světlometu a máme po starostech! V případě opětovného problému pytlík vyměníme za novější. Vyzkoušeno, funguje! :wink:
boby06

#32 Příspěvek od boby06 »

Ja tam tech pytliku nasazel asi pet.Vyzkouseno . ,,u me,, nefunguje :)
Odpovědět