Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Ložiska?? e36

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
chopigari
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od chopigari »

Tak mi začlo levý zadní vydávat divný zvuky, není to klasický hučení ložiska, ale takoví skřípání (a když to zvednu, tak má kolo malou vůli)
Dneska jsem byl v servise, a napřed že je ložisko jen povoleny, to ale bylo dorvany fest, tak druhá věc že je ložisko upe v prdeli.
Chci se optat jestli nemá někdo zkušenosti?? Jestli ložisko tohle může dělat..
(v zadu mám kotouče, ty byli sundaný, a ručka to taky nedělá)
Frenk900
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Frenk900 »

Pokud je na kole vule a je dotazena poloosa, bude pravdepodobne lozisko v haji. Bud si to das do servisu, nebo si to castecne vyresis sam. Povolis poloosu dokud je auto na zemi, pak ho zvednes na kozu, heverem prizvednes rameno, odpojis tlumic a obe pricne ramena, cidlo abs (odpojit az na kastli, z ramena ho pravdepodben nedostanes), pak odpojit brzd hadicku (nej taky na kastli), pak vyhodit pakny rucni brzdy+bovden a nakonec oddelat i silentblok na podelnym hlavni rameni. To cely dej nekam kde Ti prelisuji lozisko a pak to cely opacnym postupem namontujes zpet. Zvaz ale jestli rovnou neudelat obe strany, protoze i kdyz si na excentru spodniho ramene udelas rysku a pak mozna trefis odklon, bude se muset udelat geometrie kvuli sbihavost. Tak at se to dela pri jednom. At se dari, cus :D A nafot si na mobil poskladani paken, pruzinek a samostavu na brzde, at nad tim pak nedumas jak to poskladat :wink: Jinak odvzdusneni brzd je samozrejmosti...
Jawak Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 125
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Jawak Člen Klubu »

Ložisko zadní mě tak vytočilo, že jsem vyměnil obě přední a bylo to čím dál tím horší... Pak jsem se konečně dostal k zadnímu a po výměně, to byl klid... I rádio se najednou dalo posluchat :)
Výměna docela náročná, rameno dolu, vylisovat, nalisovat, pozapojovat, docela hokna oproti předním...
e36 318iS, 252 tis km najeto (dovoz CH)
chopigari
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od chopigari »

Tak jsem si včera byl pro auto v servise, spokojenost, až na to že když jsem večer parkoval, tak jsem si všiml že mi pořád svítí brzdový světla :evil:
Frenk900
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Frenk900 »

No pokud jsi to resil pres servis tak se nezabyvej ani timto a rovnou jim to odvezt na reklamaci...
Odpovědět