Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Spotřeba - teplotní čidlo

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
hanzik
Klubové ID: 1251
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od hanzik »

Tak jsem byl dnes na diagnostice a řekli mi že mi teplotní čidlo ukazuje menší teplotu a proto motor jede na bohatší směs a proto mám vyšší spotřebu prej.Chtěl jsemse zeptat zda vyměnit teplotní čidlo je problém.Prej že se musí sundat celé sání.Zvládnu to,když jsem celkem zručnej mechoš?? :)
Killca
Klubové ID: 1648

#2 Příspěvek od Killca »

hanzik píše:Tak jsem byl dnes na diagnostice a řekli mi že mi teplotní čidlo ukazuje menší teplotu a proto motor jede na bohatší směs a proto mám vyšší spotřebu prej.Chtěl jsemse zeptat zda vyměnit teplotní čidlo je problém.Prej že se musí sundat celé sání.Zvládnu to,když jsem celkem zručnej mechoš?? :)
teplotni cidlo? jako ja nevim, ale jedinej teplomer nasavaneho vzduchu mam vepredu na airboxu, je to jen na kabelu, odpojit, nandat jine teplomer, zapojit konektor a jede se?!?!

tady ta 11
Obrázek
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
hanzik
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od hanzik »

N o já nevím ale spíš bych řekl že by to mělo být čidlo teploty chladící kapaliny.Jakože teploty motoru.Čidlo teploty nasávaneho vzduchu bych řekl že je něco jiného.
Killca
Klubové ID: 1648

#4 Příspěvek od Killca »

jo taaaaak, no jo, no jo, to mi nedoslo, sry :)
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
hanzik
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od hanzik »

Mám konečně trochu času tak bych si chtěl vyměnit to čidlo teploty motoru.V ETK jsem nenašel po něm ani stopu moje englisch je velice špatná.No a rád bych aspoň věděl kde se to čidlo nachází.J oa další věc je co za čidlo mám koupit v kelly jsou 3 druhy barevně odlišené takže myslím jediná možnost je vymontovat staré přinést nové.PLEAS HELP ME!!! :(
michal09
Klubové ID: 1407

#6 Příspěvek od michal09 »

hanzik píše:Mám konečně trochu času tak bych si chtěl vyměnit to čidlo teploty motoru.V ETK jsem nenašel po něm ani stopu moje englisch je velice špatná.No a rád bych aspoň věděl kde se to čidlo nachází.J oa další věc je co za čidlo mám koupit v kelly jsou 3 druhy barevně odlišené takže myslím jediná možnost je vymontovat staré přinést nové.PLEAS HELP ME!!! :(
Taky nemůžu dohledat teplotní čidlo, až bude počasí, musím ho taky vyměnit....
pazda
Klubové ID: 1432
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od pazda »

me to taky ceka
hanzik
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od hanzik »

Je mi divný že tady není nikdo kdo by měl tu příručku "jak na to" a nebo cokoliv co by i pomohlo najít to čidlo.Škoda že se na tu knžku nemůžu dočkat :-)
michal09

#9 Příspěvek od michal09 »

hanzik píše:Je mi divný že tady není nikdo kdo by měl tu příručku "jak na to" a nebo cokoliv co by i pomohlo najít to čidlo.Škoda že se na tu knžku nemůžu dočkat :-)
Já mám knížku "Jak na to", ale chladící soustava tam je popsaná na 5ti stránkách, včetně obrázků a je tam pouze: termostat, viska, ventilátor, chladič a čerpadlo. O čidlu ani zmínka... ještě to jednou pročtu, třeba sem něco přehlídl.... :wink:
hanzik
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od hanzik »

michal09 píše:
hanzik píše:Je mi divný že tady není nikdo kdo by měl tu příručku "jak na to" a nebo cokoliv co by i pomohlo najít to čidlo.Škoda že se na tu knžku nemůžu dočkat :-)
Já mám knížku "Jak na to", ale chladící soustava tam je popsaná na 5ti stránkách, včetně obrázků a je tam pouze: termostat, viska, ventilátor, chladič a čerpadlo. O čidlu ani zmínka... ještě to jednou pročtu, třeba sem něco přehlídl.... :wink:
Tak to je v háji mě mechanik říkal že to bude někde pod sáním ale zase nevím jestli,můžu to sání normálně sundat ať se k tomu dostanu.Nechci něco po....!Myslím tím nějaké to těsnění si připravit nebo tak něco.Je to těžký bez tý knížky a v tm knihkupectví jsou brzdy!!!
michal09

#11 Příspěvek od michal09 »

hanzik píše:
michal09 píše:
Tak to je v háji mě mechanik říkal že to bude někde pod sáním ale zase nevím jestli,můžu to sání normálně sundat ať se k tomu dostanu.Nechci něco po....!Myslím tím nějaké to těsnění si připravit nebo tak něco.Je to těžký bez tý knížky a v tm knihkupectví jsou brzdy!!!
Ta knížka byla ještě před půl rokem volně prodejná na internetu, objednal jsem ji a do týdne jsem ji měl doma, knihkupectví nevěř nic... :wink: Jinak v té knížce opravdu neni každej detail, je tam spousta základních věcí a drobných uživatelských rad, jak vyměnit žárovku ve předních světlech, v zadních, v popelníkách, ale kniha pro automechanika to fakt neni :wink:
CZAirwolf

#12 Příspěvek od CZAirwolf »

Kdyby bylo aspon anglicky TIS...nemecky neumim tak je mi k nicemu :roll:
michal09

#13 Příspěvek od michal09 »

http://www.knihycz.cz/bmw-3-jak-na-to--P10009 Třaba tady ji maj za solidní cenu, poštovný nevim, ale já dal za knihu
"jak na to" asi 750 včetně poštovnýho
Oldman
Klubové ID: 1434
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Oldman »

Knížka je tady v Pdf ke stažení,sám jsem si ji stáhnul,link nemám,jsem na mobilu.Tištěná objednat na http://www.software.Oplatek,do 4 dnů ji poslali.To čidlo by mělo být modré, výměna žadne drama,20 minut.
michal09

#15 Příspěvek od michal09 »

Oldman píše:To čidlo by mělo být modré, výměna žadne drama,20 minut.
To je dobré vědět, al eještě lepšé je vědět, kde přesně to čidlo hledat... :wink:
hanzik
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od hanzik »

michal09 píše:
Oldman píše:To čidlo by mělo být modré, výměna žadne drama,20 minut.
To je dobré vědět, al eještě lepšé je vědět, kde přesně to čidlo hledat... :wink:
Přesně tak já vím že není problém odšroubovat čidlo a zase ho našroubovat a připojit ale kde je???To bys nám asi už neprozradil,co? :lol: Jinak zajmalo by mě proč je těch čidel tolik barev když M43 motor v 316i je přece jen jeden a všechny by měly mít stejnou provozní teplotu.49m jseš si tak jistej že má být modrý???Dík
hanzik
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od hanzik »

michal09 píše:http://www.knihycz.cz/bmw-3-jak-na-to--P10009 Třaba tady ji maj za solidní cenu, poštovný nevim, ale já dal za knihu
Dík za info ale moje holka mi koupila pod pařez tuhle knížku ale na pětkovou řadu takže se to snaží vyměnit za trojkovou takže musím čekat jinak vyhodila 700 do luftu.Prej že jsou si ty auta podobný :-)
michal09

#18 Příspěvek od michal09 »

hanzik píše:
michal09 píše:http://www.knihycz.cz/bmw-3-jak-na-to--P10009 Třaba tady ji maj za solidní cenu, poštovný nevim, ale já dal za knihu
Dík za info ale moje holka mi koupila pod pařez tuhle knížku ale na pětkovou řadu takže se to snaží vyměnit za trojkovou takže musím čekat jinak vyhodila 700 do luftu.Prej že jsou si ty auta podobný :-)
chudák slečna, je mi jí líto, myslela to dobře a chtěla ti udělat radost.... :oops:

A nebo to udělej vobráceně - prodej 36ku a kup pětku, když už máš tu knížku :P
hanzik
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od hanzik »

michal09 píše:
hanzik píše:
chudák slečna, je mi jí líto, myslela to dobře a chtěla ti udělat radost.... :oops:

A nebo to udělej vobráceně - prodej 36ku a kup pětku, když už máš tu knížku :P
No líto,to mě taky u stromku jsemse válel smíchy jako nikdy.A ona čučela proč vlastně.Pětka není moje gusto.I když luxusu není nikdy dost snad později :lol:
hanzik
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od hanzik »

Oldman píše:Knížka je tady v Pdf ke stažení,sám jsem si ji stáhnul,link nemám,jsem na mobilu.Tištěná objednat na http://www.software.Oplatek,do 4 dnů ji poslali.To čidlo by mělo být modré, výměna žadne drama,20 minut.
Kde "tady" je ke stažení???
Odpovědět