Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

zklamání s "technikou" u BMW

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
Fantucci
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Fantucci »

Tak jsem před cestou domů z práce moje světla checknul - mně se rozsvicují až při nastartování. Tzn rádio při první poloze a světla až pak.Doufám, že není žádný rozdíl mezi pojmem "denní svícení" a "automatickém rosvicováním světel" :oops:
Mám to dodělávané a stálo to pár stovek.
e46 325i Touring; X5 e70 3,0d xdrive
prase007

#22 Příspěvek od prase007 »

Fantucci píše:Tak jsem před cestou domů z práce moje světla checknul - mně se rozsvicují až při nastartování. Tzn rádio při první poloze a světla až pak.Doufám, že není žádný rozdíl mezi pojmem "denní svícení" a "automatickém rosvicováním světel" :oops:
Mám to dodělávané a stálo to pár stovek.

Dodělávané je řešeno jinak než to co je v iDrive, mě se rozsvítí po nastartování systému (jakoby klíč v poloze 1), ale při startování nedochází k tomu, že by kolísalo napětí, takže neni důvod proč by se mělo rozsvítit až po nastartování, navíc se to dá vypnout, ostatně stejně jako to dodělávaný. Skrtic si podle mě stěžuje hlavně z toho důvodu, že když chce vylézt z auta tak musí nechat jakoby zapnutý světla, což mu je proti srsti, ale je to jen otázka zvyku.
154

#23 Příspěvek od 154 »

BMW postavilo svoje jmeno na tom, ze stavi auta primarne na jezdeni a ne na denni sviceni a na automaticke zamykani dveri. U jinejch vyrobcu je to zjevne bohuzel naopak.
Maca

#24 Příspěvek od Maca »

Tak mi to nedalo a skáknul jsem to před barák zkusit a rádio zapnu a vypnu i bez klíčku :) Jinak používám taky ten režim, že světla nevypínám a spolu s tím "centrálním" odemykáním je to o zvyku. Už mi to ani nepřijde. No a k 4x4 pohonu: rv.04 už má asi narozdíl od mojí 01 xDrive, takže to není totéž, ale zrovna minulej pátek dopoledne jsem u nás na Vysočině vytahoval ze škarpy ford tranzit. Byl čumákem směrem z kopce v protisměru, takže jsem musel táhnout směrem do kopce, náledí jak prase a kupodivu jsem ho vytáhl. Ten chlapík co jel s tím tranzitem tomu nemohl ani uvěřit. Tož tak. :)
Skrtic

#25 Příspěvek od Skrtic »

castro píše:já myslím že se obrovsky spletl hned v začátku. X5 není teréí auto ale prostě "jen" 4x4. Měl jsi jít asi radší do MB G. O něm se dá mluvit alespoň jako o teréním.
ad kliky, to je docela naprd když při zatažení za jakoukoliv kliku se odemknou všechna dveře, a když ti to nevyhovuje - nejde to v bmw třeba přeprogramovat, a třeba i to s tim denním svícením.

Jinak koukám že sis spíš koupil auto klasicky kvuli "značce" a ne podle toho co od auta vyžaduješ.. BMW je pro řidiče, ne pro masírky. Ted to řikám s nadsázkou, neznám Tě ale připadá mi to tak.

Opravdu jsem nevybíral auto kvůli značce. Dlouho jsem si auta, mezi kterýma jsem vybíral, prolézal. X5 se mi líbila jak vzhledově, tak hlavně motoricky. Já tu BMW neodsuzuji, jen mě překvapuje pár drobností :-)) Prodávat ho rozhodně nechci :D Prostě ho mám pár měsíců, tak porovnávám :) Jsou to prkotiny, které mi extra nevadí a časem si na ně třeba i zvyknu, jen mě to teď překvapilo...
Skrtic

#26 Příspěvek od Skrtic »

prase007 píše:No vypadá to že jsi v autě nenašel to tlačítko, který tam na 99% máš uprostřed vedle výstražnýho trojuhelníku, kterym se daji odemknout a zamknout všechny dveře, takže pokud všichni tvoji pasažéři musí 2x tahat za kliku, tak jsi na vině jedině ty. Já systém naopak oceňuji, protože když vylezu z auta a nechám nastartováno a třeba jen běžim vyhodit odpadky do koše, mám jistotu, že mi do auta nikdo nevleze jinejma dveřma, než u kterejch stojim, protože zůstanou zamčený.

Co se týče denního svícení, tak jak psal huska, startovat se zapnutejma světlama byl problém u aut jiný generace, než je tvoje X5. Naopak automatická poloha je naprosto vykoumaná a málokterý auto ti samo zhasne když ho zamkneš i když máš defakto rozsvíceno. Místo toho aby na tebe auto řvalo ať si zhasneš, tak rovnou zhasne samo, což považuju za geniální řešení.

Zas tak blbej nejsem, abych o tom tlačítku nevěděl. Ale nejsem na to prostě zvyklej. Takže než si uvědomím, že musím ručně centrálem odemknout, tak už všichni tahají za kliky... Čekám, komu jako prvnímu zůstane v ruce :lol:
Skrtic

#27 Příspěvek od Skrtic »

Huska píše:ad1) k denímu svícení..... to že startuješ se zapnutými světli nevadí, protože BMW má dva samostanté okruhy kvůli omezení kolísání napětí ... motorový prostor X ostatní příslušenství. Že sis vybil baterku kvůli světlům je nesmysl ... to by jsi musel nechat klíček v zapalování a pak to není chyba systému.

ad2) selektivní zamykání lze nastavit pomocí diagnostiky, takže zajet do BMW a nastavit odemykání všech najednou.

ad3) systémy DSC apod .... všechny je vyrábí Bosch, Siemens, VDO apod ve stejné kvalitě, to co popisuješ jako "pozdě" je právě to co dělá z BMW jedinečný a zabírá v pravý okamžik, narozdíl od předčasného u VW Group.

ad4) že někde nevyjedeš ... moje osobní zkušenost dvou srovnatelných aut X5 a ML, tak jako 530XD X A6 allroad ... všechny auta skončili ve stejném místě a kopec nevyjely (osobáky vyjely cca 5m výš) ... vše v jeden den loni k známému na chatu. takže objektivně si myslím že ani jedna z renomovaných značek nevyniká

ad1) já netvrdím, že startovat s rozsvícenými světly vadí. Mně u toho svícení vadí to, že když světla ručně zhasnu, tak při příštím startu jsou zhaslá. Ze všech aut, i služebních jsem zvyklí na vypínač vůbec nešahat a auto svítí. U bMW si musím zvykat na něco jiného.
ad2) to zamykání mi právě diagnostikou nastavovali vBMW servise. Jinak to prý nastavit nejde, takže tady mi BMW servis už moc nepomůže.
ad3) asi to bude o zvyku :D Důkladněji porovnám až na škole bezpečné jízdy na autodromu
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od JaraX »

ad sktrič: ja myslím že to sou genialně vyřešeny systemy tak si zvykej, v sedmě to mam stejně, bud 2x klika nebo jednou spínač a to se mi zdá lepší. denní světla sem si aktivovat vubec nenechal protože nejsem debil abych si zapoměl rožnout, přijde mi to jako bych zapoměl nastartovat :D

ad huska: selektivni zamykání je myslím něco jinyho, to se týká jen dálky
Huska
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od Huska »

Skrtic píše:
Huska píše:ad1) k denímu svícení..... to že startuješ se zapnutými světli nevadí, protože BMW má dva samostanté okruhy kvůli omezení kolísání napětí ... motorový prostor X ostatní příslušenství. Že sis vybil baterku kvůli světlům je nesmysl ... to by jsi musel nechat klíček v zapalování a pak to není chyba systému.

ad2) selektivní zamykání lze nastavit pomocí diagnostiky, takže zajet do BMW a nastavit odemykání všech najednou.

ad3) systémy DSC apod .... všechny je vyrábí Bosch, Siemens, VDO apod ve stejné kvalitě, to co popisuješ jako "pozdě" je právě to co dělá z BMW jedinečný a zabírá v pravý okamžik, narozdíl od předčasného u VW Group.

ad4) že někde nevyjedeš ... moje osobní zkušenost dvou srovnatelných aut X5 a ML, tak jako 530XD X A6 allroad ... všechny auta skončili ve stejném místě a kopec nevyjely (osobáky vyjely cca 5m výš) ... vše v jeden den loni k známému na chatu. takže objektivně si myslím že ani jedna z renomovaných značek nevyniká

ad1) já netvrdím, že startovat s rozsvícenými světly vadí. Mně u toho svícení vadí to, že když světla ručně zhasnu, tak při příštím startu jsou zhaslá. Ze všech aut, i služebních jsem zvyklí na vypínač vůbec nešahat a auto svítí. U bMW si musím zvykat na něco jiného.
ad2) to zamykání mi právě diagnostikou nastavovali vBMW servise. Jinak to prý nastavit nejde, takže tady mi BMW servis už moc nepomůže.
ad3) asi to bude o zvyku :D Důkladněji porovnám až na škole bezpečné jízdy na autodromu

já nechápu co ti vadí na světlech? ta jedna funkce navíc, že máš možnost je vypnout???? od doby co jsem nastavil automatické rozsvědcování jsem na ten vypínač nesáhl :-)

zamykání jde nastavit... řekni at ti vypnout selektivní odemykání. Budeš řidičovými dveřmi (páčkou) odemykat všechny ostatní najednou :-) ... samozřejmě pro otevření dveří musíš dvakrát 1 odemknout, 2 otevřít. Je to z důvodu bezpečnosti!

jinak doporučuji najít volné parkoviště jakmile bude trochu sněhu a vyzkoušet si to tam. Nicméně možná si jeden z těch, kterým BMW nesedí :-) nebyl by jsi sám :wink:
:-) Born to be for BMW :-)
:-) 344ic E30 +320dT E46+ Superb II combi+A6 Allroad+Š1000MB+MAN TGA+Peugeot Boxer,307SW,6x Berlingo,Avia,JCB,Gilera,Stadion S11 EX: MGA roadster, E30 318i, 325e, 318i, E36 323i/LPGi,318iA, 328i, E46 328iT, E46 320d :-)
Skrtic

#30 Příspěvek od Skrtic »

Huska píše:
Skrtic píše:

já nechápu co ti vadí na světlech? ta jedna funkce navíc, že máš možnost je vypnout???? od doby co jsem nastavil automatické rozsvědcování jsem na ten vypínač nesáhl :-)

zamykání jde nastavit... řekni at ti vypnout selektivní odemykání. Budeš řidičovými dveřmi (páčkou) odemykat všechny ostatní najednou :-) ... samozřejmě pro otevření dveří musíš dvakrát 1 odemknout, 2 otevřít. Je to z důvodu bezpečnosti!

jinak doporučuji najít volné parkoviště jakmile bude trochu sněhu a vyzkoušet si to tam. Nicméně možná si jeden z těch, kterým BMW nesedí :-) nebyl by jsi sám :wink:

ale já tu nikdy nenapsal, že mi to auto nesedí. Ba naopak, když teď sednu do A6, tak mi A6 přijde jako střep - hlučné, málo brzdí, horší sezení a pod. jen jsem se pozastavil nad pár, pro mě běžných, drobností, u kterých mě překvapilo, že to tak u BMW nejde. Leta jsem byl na něco zvyklý a teď je potřeba si zvyknout na něco jiného. Myslím, že to nebude až takový problém :P
hanzik
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od hanzik »

Skrtic píše:
Huska píše:
Skrtic píše:[quote="Huska"]ad1) k denímu svícení..... to že startuješ se zapnutými světli nevadí, protože BMW má dva samostanté okruhy kvůli omezení kolísání napětí ... motorový prostor X ostatní příslušenství. Že sis vybil baterku kvůli světlům je nesmysl ... to by jsi musel nechat klíček v zapalování a pak to není chyba systému.

ale já tu nikdy nenapsal, že mi to auto nesedí. Ba naopak, když teď sednu do A6, tak mi A6 přijde jako střep - hlučné, málo brzdí, horší sezení a pod. jen jsem se pozastavil nad pár, pro mě běžných, drobností, u kterých mě překvapilo, že to tak u BMW nejde. Leta jsem byl na něco zvyklý a teď je potřeba si zvyknout na něco jiného. Myslím, že to nebude až takový problém :P[/quote]

No tu chválu jsi měl napsat hned na začátku cos čekal že ti tady lidi řeknou když jim tady haníš jejich (naši) modlu!!!Už jsem myslel že začnu svolávat tažení proti tvé osobě :lol: Já myslím že když jsis zvyknul na parádní brzdy,ticho,lepší sezení apod. tak si taky zvykneš na odemykání,denní svícení atd. Není to o tom že BMW to má blbě ti ostatní to měli blbě :-) A tohle mi nevymluvíš :rock:
Killca

#32 Příspěvek od Killca »

mimojine aby zimni pneu spravne fungovala tak se musi ojezdit, nova spatne drzi

jinak pri zamknutem centralu se musi tahat dvakrat jo ale jde samozrejme aby jsi ridicovymi dvermi odemknul vsechny (u me to tak je) jinak tyhle veci co ti nesedi, no stane se, bmw je od ostatnich odlisne, ale budme radi, na tohle vsechno se da zvyknout a nebude to podle me velky problem, jen to chce cas :) a jeste si v tom zacnes libovat :D
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
ajfel

#33 Příspěvek od ajfel »

coupe328 píše:Myslim ze je problem v sirokych pneu,preci jen zimni by meli byt uzsi a treba taky to,zda si s bmw nestal na uklouzanem podkladu a na tom byl snih a s audi na podkladu,kde se to melo za co chytnout.Doporucuji jeste jednou udelat test :D Zlate subu,u toho nic testovat nemusim :twisted:

na subarko na hory jsem taky zvedavy ..
ale s e34 s ix jsem v tomhle smeru hodne spokojeny ...
mam ted doma 2x 4x4 :twisted:
petr
Diablo330Ci

#34 Příspěvek od Diablo330Ci »

A co rikas na jizdni vlastnosti?Jestli chces SUV tak si myslim ze v jizdnich vlastnostech X5 nema skoro konkurenci!
RedBaron
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od RedBaron »

Taky si myslím, Q7 je proti X5 hotová Avie :)
Skrtic

#36 Příspěvek od Skrtic »

Diablo330Ci píše:A co rikas na jizdni vlastnosti?Jestli chces SUV tak si myslim ze v jizdnich vlastnostech X5 nema skoro konkurenci!

zatím spokojenost. Letní kola tam mám 285, tak drží jako přibité :-) V terénu zatím taky super, čas ještě ukáže :-)
coupe328
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od coupe328 »

ajfel píše:
coupe328 píše:Myslim ze je problem v sirokych pneu,preci jen zimni by meli byt uzsi a treba taky to,zda si s bmw nestal na uklouzanem podkladu a na tom byl snih a s audi na podkladu,kde se to melo za co chytnout.Doporucuji jeste jednou udelat test :D Zlate subu,u toho nic testovat nemusim :twisted:

na subarko na hory jsem taky zvedavy ..
ale s e34 s ix jsem v tomhle smeru hodne spokojeny ...
mam ted doma 2x 4x4 :twisted:
petr

to zvedavy byt nemusis...... :twisted: :wink: tohle mluvi za vse,posli tam nejakeho bavora :twisted:
http://www.subaruclub.cz/car_detail.php?id=808
matal Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od matal Moderátor »

K dennímu svícení..volič musí být v poloze 2, v poloze 1 svítí parkovačky..
K zamykání, pokuď Ti zamčené auto vadí, dá se přece naprogramovat,aby se nezamykalo, můžeš zamykat ručně a ručně si odemčít..
Myslím,že řešíš blbosti.. :wink:
Někdo potřebuje auto, já má dvě BMW..
bas2

#39 Příspěvek od bas2 »

matal píše:K dennímu svícení..volič musí být v poloze 2, v poloze 1 svítí parkovačky..
K zamykání, pokuď Ti zamčené auto vadí, dá se přece naprogramovat,aby se nezamykalo, můžeš zamykat ručně a ručně si odemčít..
Myslím,že řešíš blbosti.. :wink:

Taky si myslim, ze by se to melo dat naprogramovat (zamykani a odemykani), zeptej se nato u BMW
Yngwie

#40 Příspěvek od Yngwie »

Diablo330Ci píše:A co rikas na jizdni vlastnosti?Jestli chces SUV tak si myslim ze v jizdnich vlastnostech X5 nema skoro konkurenci!

Tak tak, ale majitelům Q7 nejde o jizdní vlastnosti :D . X5 nová je mňamka u nás už stojí dvě a já bohužel můžu jen slintat. Jedna je perleťově bílá a na 20kach vypadá neskutečně luxusně.
Odpovědět