Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E38 vs E39 Poděbradská Českomoravská

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
Panaque
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Panaque »

Diablo330Ci píše:Prej neni 740d zrovna povedenej motor.Jinak se taky hlasim na sprint :D Obcas Te potkavam v centru a mas to nablejskany jak psi ....-bomba :wink:

Dík, tak to se těším :twisted:
castro
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od castro »

Diablo330Ci píše:Prej neni 740d zrovna povedenej motor.Jinak se taky hlasim na sprint :D Obcas Te potkavam v centru a mas to nablejskany jak psi ....-bomba :wink:

a já bych dal někdy s tebou... ten co mi prodával 328i měl 330i a tvrdil že prý ta 2,8i jede líp, nebo alespoň co jsem měl možnost porovnat s 3.0Si tak pocitově to jede líp... Potkal jsem tě jednou na vapce u OMV na Plzeňský, asi tam budeš někde blízko bydlet, ne? ;-)
RuDoSh
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od RuDoSh »

to castro : myslim, ze to bude jen subjektivni pocit.... 3.0 jede daleko lip odspodu, tak nema ten nastup v otackach....
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od JaraX »

RuDoSh píše:to castro : myslim, ze to bude jen subjektivni pocit.... 3.0 jede daleko lip odspodu, tak nema ten nastup v otackach....

určo je to subjektivní a dělá to koncepce e46, 330d se zda taky že jede huř jak načipovany TDSo. a to samy se zda že 740i jede hůř jak TDSo ale ručička stoupa sakra rychlejš.
Boldor
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od Boldor »

Když už se probírá to měření sil... :) Docela mě překvapilo(mile)porovnání e39 528i a e46 323Ci. Začínali jsme na rozšíření do 2 pruhů na začátku dálnice,zhruba od 60 km/h. Pak následovala plynulá akcelerace asi do 220km/h.Čekal jsem že výkonová převaha nebude stačit na menší,váhu..Ale stačila :twisted: A nekažte mi náladu kecama, že bude trojka rychlejší a obratnější v zatáčkách..To vím! :wink:
Player1
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od Player1 »

Taky se hlásím na měření sil :twisted: Co Járo, kdy bude sedma připravená? :wink:
medvidek

#27 Příspěvek od medvidek »

Panaque píše:
AdaM5 píše:Aha no tak to mohla bejt 730i s 217 koňma.A ty s chipnutým 3.0d máš podobný koně navíc větší krouťák, prostě v tom nevidim nic zvláštního že si ho dojel, kdyby tam měl 4.4i tak si myslim že by ti ujel

Měl jsem možnost se projet ve 4.4 a i na S režim to bylo líný jak prase...

E38 bych chtěl proto jak vypadá ale jezdit jako slimák za 15l a více, mě docela odrazuje :mad:

Asi si pětičku nechám...

Byl by někdo ochoten si poměřit síly???
Cus,klidne stebou pomerim sily,ale abys nebyl zklamanej a potom neprodal ropaka.Sem to lehce poladil a mimo M5 a M3 jsem v Usti na sraze nenasel :lol: premozitele :lol:
medvidek

#28 Příspěvek od medvidek »

Panaque píše:
AdaM5 píše:Aha no tak to mohla bejt 730i s 217 koňma.A ty s chipnutým 3.0d máš podobný koně navíc větší krouťák, prostě v tom nevidim nic zvláštního že si ho dojel, kdyby tam měl 4.4i tak si myslim že by ti ujel

Měl jsem možnost se projet ve 4.4 a i na S režim to bylo líný jak prase...

E38 bych chtěl proto jak vypadá ale jezdit jako slimák za 15l a více, mě docela odrazuje :mad:

Asi si pětičku nechám...

Byl by někdo ochoten si poměřit síly???
Cus,klidne stebou pomerim sily,ale abys nebyl zklamanej a potom neprodal ropaka.Sem to lehce poladil a mimo M5 a M3 jsem v Usti na sraze nenasel :lol: premozitele :lol:
gogoho

#29 Příspěvek od gogoho »

Taky bych šel na srovnání sil 750 V12 E38....326PS.........sundanej omezovač.....MAX 300 tachometrovejch.............280 zkutečnejch

COOOOO????? :lol: :lol:
martin33
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od martin33 »

Pavle taky se hlásím :lol: :lol: ale dej bacha abys to pak raději neprodal :lol: :lol: to víš nafta patří do kamen :lol: :lol:
Panaque
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od Panaque »

medvidek píše:Cus,klidne stebou pomerim sily,ale abys nebyl zklamanej a potom neprodal ropaka.Sem to lehce poladil a mimo M5 a M3 jsem v Usti na sraze nenasel :lol: premozitele :lol:

gogoho píše:Taky bych šel na srovnání sil 750 V12 E38....326PS.........sundanej omezovač.....MAX 300 tachometrovejch.............280 zkutečnejch
COOOOO????? :lol: :lol:
martin33 píše:Pavle taky se hlásím :lol: :lol: ale dej bacha abys to pak raději neprodal :lol: :lol: to víš nafta patří do kamen :lol: :lol:

Hel do dehetu se mi neserte :evil: :wink: 8l po praze na krev :lol:

Jasně, s tím co máte mě rozsekáte jako nic, ale počkejte až vyrostu a budu mít to nejlepší káro co nikdy nikdo neměl a pak Vám to fšem nandám :mad:
Panaque
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od Panaque »

Ale stejně by mě ty Vaši tahouni zajímaly v akci... Je mi jasné, že mi zamáváte ale... Minimálně bych věděl po čem se poohlížet :wink:
martin33
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od martin33 »

ale kdyby mi to žralo pod 15 tak bych byl nesvůj :lol: :lol: už jsem si nějak zvyknul :lol: :lol:
T613
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od T613 »

Panaque píše:Měl jsem možnost se projet ve 4.4 a i na S režim to bylo líný jak prase...

Asi si pětičku nechám...

to jsem jeste neslysel a jeste o nej motoru co se do toho daval :lol:
to si teda nech sve "super delo" :P
Panaque
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od Panaque »

T613 píše:
Panaque píše:Měl jsem možnost se projet ve 4.4 a i na S režim to bylo líný jak prase...

Asi si pětičku nechám...

Netvrdím že mám "super dělo"... Ale prostě jsem od o litr a půl většího motoru, navíc toho Vašeho Béňa :wink: čekal něco mnohem víc... obzvláště pokud tvrdíš, že to byl nej motor co se tam dáva :roll:
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od JaraX »

Panaque píše:
T613 píše:

Asi si pětičku nechám...

Netvrdím že mám "super dělo"... Ale prostě jsem od o litr a půl většího motoru, navíc toho Vašeho Béňa :wink: čekal něco mnohem víc... obzvláště pokud tvrdíš, že to byl nej motor co se tam dáva :roll:

nejlepší motor co se daval je jasně 4,4 když neberu 4,0 kterej ma stejnej vykon ale nema tolik elektronickejch sračiček co se pak mužou vysrat :) double vanos, elektronickej termostat a další věci.
vykon 210kW a kroutakem 440NM jede jak prase, kroutak jde pěkně od spoda a fakt super, jen prostě u toho benzína se to zrychlení nezdá tak jako u nafty a navíc máš navíc sazotoč, respektive tubro, turbobenzíny sou zase jinde, navíc velka vyhoda 4,4motoru je že jediny co jim stačí k životu je benzín, jinak prakticky bezudržbovej, dělaj se jen svíčky a olej, to u nafty furt samej vstřik apod.
Martinéz

#37 Příspěvek od Martinéz »

Panaque píše:
T613 píše:

Asi si pětičku nechám...

jde o to, ze u CR dieselu ti pripada, ze te kopne jak splasenej a taha.. ale ten osmival tahne odspodu a konstantne a ac bys to pocitove nerekl, tvoje kara by tou dobou byla nekde v tom benzinovym oparu za osmivalem.. neda se nic. taky jsem ale priznivec toho pocitu za par korun..:)
Panaque
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od Panaque »

JaraX píše: navíc sazotoč, turbobenzíny sou zase jinde

A co tedy 4.4l s turbobenzínem??? Jde to vůbec? A jak moc by to bylo nenažraný?
Panaque
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od Panaque »

Martinéz píše:jde o to, ze u CR dieselu ti pripada, ze te kopne jak splasenej a taha...

Přesně jsi popsal to co mě u toho 4.4l tak hrozně zklamalo :cry:
T613
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od T613 »

Panaque píše:
JaraX píše: navíc sazotoč, turbobenzíny sou zase jinde

A co tedy 4.4l s turbobenzínem??? Jde to vůbec? A jak moc by to bylo nenažraný?

a naco bys chtel turbo do motoru co ma skoro 300PS a ma slouzit jako pohodli? :-)

nevim co te zklamalo ale pokud jsi cekal ze V8 4.4 bude rvat jak sekacka tak to jsi asi fakt zklamany ... tento motor nemusis tocit aby jel a tak je to myslene, je to 7er, ale kdyz s ni chces zavodit tak pokud je vse v poradku jak ma tak ti ujede kdykoliv kopec nekopec ikdyz za 30 ale o spotrebe takovy motor prece neni ;-)
Odpovědět