Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Problemy na snehu!Rady figle??
Ahoj kluci Tak nam napad prvni pulmetr snehu a sem celkem nahranej bydlim v jizerskych horach a mam E39 steptron..a vcera uz sem poprve zapadl....do kufru sem hodil 100kg zamkovy dlazby a stejne nic moc tak se ptam jak toto resite vy??mam asc...nekde sem cetl ze retezi moc nedoporucujou je to pravda nebo ne??zimaky mam celkem solidni....mate nejake figle???
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Klubové ID: 1028
Tak já si o víkendu konečně zařádil s novýma gumama GoodYear UltraGrip 7+ a musím říct, že s ASC je to auto k nezastavení. Aspoň v tom, co u nás napadlo, což bylo přes 20cm sněhu. Zkoušel jsem to i na parkovišti na absolutně neuježděném sněhu a fakt mazec. S dobrýma gumama nepotřebuješ žádnou zátěž do kufru.
Pravda ale je, že jsem si taky vyskočil na chodník, protože jsem chtěl vzít zatáčku dveřma napřed a zapomněl na ASC, takže jsem jel rychleji, zadek se ne a ne urvat, kola v rejdu a auto jelo pořád rovně. Pochopil jsem, že v tomhle se skrývá docela nebezpečí - někdy ten protiprokluz zkrátka škodí
Pravda ale je, že jsem si taky vyskočil na chodník, protože jsem chtěl vzít zatáčku dveřma napřed a zapomněl na ASC, takže jsem jel rychleji, zadek se ne a ne urvat, kola v rejdu a auto jelo pořád rovně. Pochopil jsem, že v tomhle se skrývá docela nebezpečí - někdy ten protiprokluz zkrátka škodí

-
- Klubové ID: 842
Já teda neměl možnost vyzkoušet jak to funguje tady,ale protiprokluz jsem na sněhu naopak vypínal,protože třeba u Scorpia to bylo tak že to pomalu ubíralo plyn,takže když jel člověk pomalejc do kopce tak se skoro zastavil.Dávám přednost řízenýmu prokluzu.
Jinak loni jsem byl s e39 na horách a bez problému,až na jedno zaparkování lehce z kopce předkem dolů,ale to byla moje chyba (jinde nebylo místo)Jezdím se zadohrabama už docela dlouho a nic v kufru nevozím,když má člověk dobrý gumy tak je to pohoda.Ale je fakt že ve středních čechách to takovej extrem není,nicméně ani na horách jsem nikdy neměl problém.

-
ASC, teda aspoň u mě, funguje taky tak, že ubírá plyn, ale jen někam kousek nad volnoběh. Potom už se to snaží udržet za každou cenu, což na suchu nepomůže, ale na sněhu to udrží kola v pohybu, takže třeba takový rozjezd v hlubokém sněhu je o puštění spojky a plném plynu, ASC se postará o zbytek. Fakt mazec.milonovo píše:Já teda neměl možnost vyzkoušet jak to funguje tady,ale protiprokluz jsem na sněhu naopak vypínal,protože třeba u Scorpia to bylo tak že to pomalu ubíralo plyn,takže když jel člověk pomalejc do kopce tak se skoro zastavil...
-
- Klubové ID: 469
- Kontaktovat uživatele:
A není rozumnější zacházet s plynem a spojkou s citem tak, aby k prokluzu ani nedošlo? No alespoň já to takhle dělám a zatím bez problémů.d.aemon píše:ASC, teda aspoň u mě, funguje taky tak, že ubírá plyn, ale jen někam kousek nad volnoběh. Potom už se to snaží udržet za každou cenu, což na suchu nepomůže, ale na sněhu to udrží kola v pohybu, takže třeba takový rozjezd v hlubokém sněhu je o puštění spojky a plném plynu, ASC se postará o zbytek. Fakt mazec.milonovo píše:Já teda neměl možnost vyzkoušet jak to funguje tady,ale protiprokluz jsem na sněhu naopak vypínal,protože třeba u Scorpia to bylo tak že to pomalu ubíralo plyn,takže když jel člověk pomalejc do kopce tak se skoro zastavil...
-
Může bejt, ale nikdy nebudeš tak ve střehu a tak rychle reagovat jako ASCDave píše:A není rozumnější zacházet s plynem a spojkou s citem tak, aby k prokluzu ani nedošlo? No alespoň já to takhle dělám a zatím bez problémů.d.aemon píše:ASC, teda aspoň u mě, funguje taky tak, že ubírá plyn, ale jen někam kousek nad volnoběh. Potom už se to snaží udržet za každou cenu, což na suchu nepomůže, ale na sněhu to udrží kola v pohybu, takže třeba takový rozjezd v hlubokém sněhu je o puštění spojky a plném plynu, ASC se postará o zbytek. Fakt mazec.milonovo píše:Já teda neměl možnost vyzkoušet jak to funguje tady,ale protiprokluz jsem na sněhu naopak vypínal,protože třeba u Scorpia to bylo tak že to pomalu ubíralo plyn,takže když jel člověk pomalejc do kopce tak se skoro zastavil...

dik za rady dnes sem jel rano z prace snehu jak na sibiri a ejhle s tou zatezi v kufru sem jel jak kral a to sem musel v kopci zastavit kvuli zapadli honde civik chlapek z ni cumel jako puk kdyz sem se prednim z fleku rozjel...jinak ASC je mrda sice sem jel 20km/h ale kousalo se to jako tank...Samozrejme pneumatiky sou prvotni s tim sto pro souhlasim...
-
- Klubové ID: 5
- Kontaktovat uživatele:
presne takDave píše:A není rozumnější zacházet s plynem a spojkou s citem tak, aby k prokluzu ani nedošlo? No alespoň já to takhle dělám a zatím bez problémů.

-
- Klubové ID: 482
- Kontaktovat uživatele:
to má každej baworák.kavanda píše:Já měl micinu sigmu a protiprokluz tam byl mazec.Ani na mokru nešla do smyku i když jsem chtěl - opravdu dost promakanej asc.
Navíc jsem tam měl automat s režimem winter a to bzlo opravdový pohodlíčko i v zimě.Akorát to byla opravdu velká kráva napěchovaná elektronikou.
-
- Klubové ID: 633
- Kontaktovat uživatele:
letos se taky spoléhám na dobré gumy... určitě to chce hlavně cit a alespoň nějaký zkušenosti se sněhem... mě jízda na sněhu strašně baví a jestli budou silnice pod sněhem - budou to jediné dny v zimě kdy vyjedu z autem z garáže.
Předloni jsem měl gumy asi 4,5mm-5 a neměl jsem v kopcích žádné problémy až na 2 rovná parkoviště, tam jsem si pomáhal starym skejtem bez trucků - bezva se s tim odklízí sníz z auta a když je potřeba odhrabat kola, da se s tim i rozbít led na vozovce
Předloni jsem měl gumy asi 4,5mm-5 a neměl jsem v kopcích žádné problémy až na 2 rovná parkoviště, tam jsem si pomáhal starym skejtem bez trucků - bezva se s tim odklízí sníz z auta a když je potřeba odhrabat kola, da se s tim i rozbít led na vozovce