pochop ta výbojka je stavěna na světla kde se používaj klasiky pérka a zadek je holej tak to má 90% světlometu, ale e46 má patici čili žárovka se vkládá do ní čili se musí řešit jeji upevnění výbojky a vzdálenost, tak aby sedla přesně, ono stačí mm dovnitř nebo mm ven a hned svítí jinak čili si stím budeš muset pohrátd.aemon píše:Tak nevím, nějak mi nejde do hlavy, co bych mohl u té montáže udělat špatně. Výbojka sedí přesně tam kde má, přitlačuje ji tam ta originální plechová podložka zasazená v patici přesně jak má být.Slid píše:koukal jsi na ten návod co jsem sem dal na e46 udělal jsi to přesně tak, protože pokud řešíš špatnou ohniskovou vzdálenost je to chybou montáže.d.aemon píše: Tohle podle mě není o seřízení. Ohnisko je jinde a proto, když svítím na nějaký předmět před sebou, vidím úplně jinej obrazec než jaký má být. Blbě se to vysvětluje, pokusím se to za tmy nafotit.
Hele a jestli někdo ty podložky dělá, docela rád bych na něj dostal kontakt. Samotnýmu se mi s nima právě nechce drbat...
Pořád se tu snažím vysvětlit, že jsem měl pocit, že bod, který v tom xenonu svítí, je cca o 2 - 3 milimetry dál od objímky, než vlákno u halogenu. Ověřit to ale můžu jedině tak, že to zkusím podložit a uvidím, jestli se mýlím nebo ne.
Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Xenony X obyč světla
-
- Klubové ID: 1028
Jasný že se dává žárovka do patice, ale když z ní ten pajšl vykuchám, beztak mi to v ní nemá za co držet. A i v normální konfiguraci s halogenem je to tak, že když ho tam zasuneš kontaktama, sedí na té pérové podložce a jak to zatlačíš do světla, žárovka dolehne tou plechovou objímkou na obvod díry do paraboly a podrží se v téhle poloze přitlačením té pérové podložky. Čili přesně tenhle kontakt mezi objímkou a obvodem díry do paraboly udává ohniskovou vzdálenost a přesně vzdálenost od té objímky (která je v případě xenonu plastová) k vláknu, resp. elektrickému oblouku u xenonu se mezi halogenem a xenonem liší. A přesně tohle musím ještě ověřít tím, že nějak dostanu podložku mezi plastovou objímku na xenonu a díru v parabole.Slid píše:pochop ta výbojka je stavěna na světla kde se používaj klasiky pérka a zadek je holej tak to má 90% světlometu, ale e46 má patici čili žárovka se vkládá do ní čili se musí řešit jeji upevnění výbojky a vzdálenost, tak aby sedla přesně, ono stačí mm dovnitř nebo mm ven a hned svítí jinak čili si stím budeš muset pohrátd.aemon píše:Tak nevím, nějak mi nejde do hlavy, co bych mohl u té montáže udělat špatně. Výbojka sedí přesně tam kde má, přitlačuje ji tam ta originální plechová podložka zasazená v patici přesně jak má být.Slid píše: koukal jsi na ten návod co jsem sem dal na e46 udělal jsi to přesně tak, protože pokud řešíš špatnou ohniskovou vzdálenost je to chybou montáže.
Pořád se tu snažím vysvětlit, že jsem měl pocit, že bod, který v tom xenonu svítí, je cca o 2 - 3 milimetry dál od objímky, než vlákno u halogenu. Ověřit to ale můžu jedině tak, že to zkusím podložit a uvidím, jestli se mýlím nebo ne.
Doufám, že už si rozumíme...
BTW: I v tom návodu tu originální pérovou podložku navlíknou hned za xenon, aby ho mohla přitlačit a spolehlivě přidržet na díře do paraboly.
aha no tak já to chápal že Tobě to právě nedosedá na plochu a ten xenon nebo žárovka je jako letmo v té patici, pokud teda vše dosedá tak problém bude jinded.aemon píše:Jasný že se dává žárovka do patice, ale když z ní ten pajšl vykuchám, beztak mi to v ní nemá za co držet. A i v normální konfiguraci s halogenem je to tak, že když ho tam zasuneš kontaktama, sedí na té pérové podložce a jak to zatlačíš do světla, žárovka dolehne tou plechovou objímkou na obvod díry do paraboly a podrží se v téhle poloze přitlačením té pérové podložky. Čili přesně tenhle kontakt mezi objímkou a obvodem díry do paraboly udává ohniskovou vzdálenost a přesně vzdálenost od té objímky (která je v případě xenonu plastová) k vláknu, resp. elektrickému oblouku u xenonu se mezi halogenem a xenonem liší. A přesně tohle musím ještě ověřít tím, že nějak dostanu podložku mezi plastovou objímku na xenonu a díru v parabole.Slid píše:pochop ta výbojka je stavěna na světla kde se používaj klasiky pérka a zadek je holej tak to má 90% světlometu, ale e46 má patici čili žárovka se vkládá do ní čili se musí řešit jeji upevnění výbojky a vzdálenost, tak aby sedla přesně, ono stačí mm dovnitř nebo mm ven a hned svítí jinak čili si stím budeš muset pohrátd.aemon píše: Tak nevím, nějak mi nejde do hlavy, co bych mohl u té montáže udělat špatně. Výbojka sedí přesně tam kde má, přitlačuje ji tam ta originální plechová podložka zasazená v patici přesně jak má být.
Doufám, že už si rozumíme...
BTW: I v tom návodu tu originální pérovou podložku navlíknou hned za xenon, aby ho mohla přitlačit a spolehlivě přidržet na díře do paraboly.

-
Právěže tam tu lomenou lajnu nemám. Dělá to jakejsi podivnej tvar, kterej se nedá rozumně snad ani popsat. Plocha s největším svitem má tvar jak když položíš fazoli na zádaSlid píše:aha no tak já to chápal že Tobě to právě nedosedá na plochu a ten xenon nebo žárovka je jako letmo v té patici, pokud teda vše dosedá tak problém bude jindeA dělá ti proti zdi lajnu nebo takovou mlhu všude kolem?

Každopádně vidět je s tím pořád 100x líp než dřív. Když do toho pustím dálkový, není skoro žádnej rozdíl. Jen to asi občas zasvítí protijedoucím do xichtu. Už se mi stalo, že na mě blikli, ale pak zase třeba tejden dva vůbec nic...
Fun na závěr - jediný, kdy mě ta svítivost fakt sere, je, když večer parkuju a couvám mezi auta. Osvítím přitom auto, co stojí na druhé straně silnice, a v tu chvíli mě ten odraz oslní tak, že se nedá couvat na zrcátka, protože v nich fakt nic nevidím...

-
Tak jsem to vyfotil, ale mobilem to není nic moc kvalita, detaily jsou fuč... Každopádně aspoň něco pro představu.
Ten náznak zlomu světla směrem nahoru na pravé straně je, ale hned se to ztratí...
Ten náznak zlomu světla směrem nahoru na pravé straně je, ale hned se to ztratí...
- Přílohy
-
- Hodně zmenšená expozice
- DSC00988.jpg (59.84 KiB) Zobrazeno 239 x
-
- Trochu menší expozice
- DSC00987.jpg (70.67 KiB) Zobrazeno 239 x
d.aemon podle mě si to vyfotil strašně blízko zdi, proto ti to tolik září v místech kde je parabola, oni nikdy nedocílíš lajnu když nemáš clonítko ve světle a máš čirou, to je jen buď v čočkách nebo pokud máš clonítko, kdyby si dal klasiku žárovku a byl blízko zdi bude ti dělat to samé, ale xenon je intenzivnější proto ti to tolik svítí.
- Radim046
- Klubové ID: 563
- Kontaktovat uživatele:
Tady je jeden foto návod jak jde do E46 dát HID aniž by jste si nevratně zničili patice. 

- Přílohy
-
- 10
- 200608311805520.jpg (89 KiB) Zobrazeno 382 x
-
- 9
- 200608311805510.jpg (83.2 KiB) Zobrazeno 382 x
-
- 8
- 200608311805490.jpg (78.01 KiB) Zobrazeno 382 x
-
- 7
- 200608311805470.jpg (79.57 KiB) Zobrazeno 382 x
-
- 6
- 200608311805450.jpg (80.72 KiB) Zobrazeno 382 x
-
- 5
- 200608311805430.jpg (81.49 KiB) Zobrazeno 382 x
-
- 4
- 200608311805370.jpg (92.99 KiB) Zobrazeno 382 x
-
- 3
- 200608311805290.jpg (80.53 KiB) Zobrazeno 382 x
-
- 2
- 200608311805270.jpg (86.07 KiB) Zobrazeno 382 x
-
- 1
- 200608311805230.jpg (82.75 KiB) Zobrazeno 382 x
- Radim046
- Klubové ID: 563
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem nadšenej.A to moc.Včera jsem vydražil na aukru HID H7 6000K za 2600,- a jelikož vše je skladem v Praze tak jsem pro sadu hned rano zajel.A večer proběhla instalace.Prvni světlo jsem dělal asi 3hodiny protože jsem nemohl najit misto pro balasty.Ale druhy světlo komplet i s vyndanim trvalo snad pul hodiny.A vysledek je naprosto super.Ještě to zitra zajedu doseřidit na regloskop.
- Přílohy
-
- zadělaní vybojky
- zadelani vybojky.JPG (135.21 KiB) Zobrazeno 368 x
-
- vlevo žárovka H7 vpravo xenon HID H7
- vlevo xenon vpravo H7.JPG (65.72 KiB) Zobrazeno 368 x
-
- montaz balastu2
- pridelani balastu2.JPG (138.16 KiB) Zobrazeno 368 x
-
- montaz balastu
- pridelani balastu.JPG (137.96 KiB) Zobrazeno 368 x
-
- světlo
- svetlo zezadu.JPG (133.85 KiB) Zobrazeno 368 x
-
- patice e46
- patice e46a.JPG (84.57 KiB) Zobrazeno 368 x
-
- patice e46
- patice e46.JPG (66.31 KiB) Zobrazeno 368 x
-
- puvodní žárovky H7
- zarovky H7.JPG (63.4 KiB) Zobrazeno 368 x
-
- Sada HID H7 6000K
- sada.JPG (129.69 KiB) Zobrazeno 368 x
-
- Sada HID H7 6000K
- sada1.JPG (120.32 KiB) Zobrazeno 368 x
Radime:
nádhera, už se těším jak ji tam zítra taky dám konečně do svého auta
Jinak kdyby někdo chtěl xenony zde jsou, vše je skladem, záruka 2roky a faktura samozřejmostí.Velice ochotní, poradí atd.
http://www.aukro.cz/item270406466_xenon ... lita_.html

nádhera, už se těším jak ji tam zítra taky dám konečně do svého auta

Jinak kdyby někdo chtěl xenony zde jsou, vše je skladem, záruka 2roky a faktura samozřejmostí.Velice ochotní, poradí atd.
http://www.aukro.cz/item270406466_xenon ... lita_.html