Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Xenony X obyč světla

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
Radim046
Klubové ID: 563
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Radim046 »

3nge
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od 3nge »

Radim046 píše:Zástavba HID do E46 http://images.google.cz/imgres?imgurl=h ... D%26sa%3DG
JJ i potom co me vsichni prodejci (vcetne DCho) tvrdili ze do e46 lze dat H.I.D. sadu bez uprav, sem se presvedcil o opaku. A pokud clovek nema dilnu s vybavou , tak pod barakem bez naradi to vazne nenamontuje. O tom ,ze na technickou by clovek vratil zpatky H7 , taky nemuze byt ani rec.
d.aemon
Klubové ID: 1028

#23 Příspěvek od d.aemon »

3nge píše:
Radim046 píše:Zástavba HID do E46 http://images.google.cz/imgres?imgurl=h ... D%26sa%3DG
JJ i potom co me vsichni prodejci (vcetne DCho) tvrdili ze do e46 lze dat H.I.D. sadu bez uprav, sem se presvedcil o opaku. A pokud clovek nema dilnu s vybavou , tak pod barakem bez naradi to vazne nenamontuje. O tom ,ze na technickou by clovek vratil zpatky H7 , taky nemuze byt ani rec.
No tak já to dělal doma na koleni a montoval před barákem a šlo to. Co mě ale rozčiluje je to, že se mi taky tvrdilo, že to půjde bez vrtání a bez úprav. Bohužel, opak je pravdou.
Ovšem odnesly to jen ty patice, takže náhrada za obyč H7 je jen otázka jejich výměny :wink:
Radim046
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Radim046 »

Tady jsem našel na E46 specialní patice pro dodělávku HID xenonů ale nenašel jsem je nikde u nás kde by se to dalo koupit.A to byasi vyřešilo to podkládání kvuli té ohniskové vzdálenosti světel ne?

http://www.hids-direct.co.uk/hid-accessories.html

http://www.xenonkungen.se/tillb_E46holder.jpg
Přílohy
patice
patice
base-8-bme-e46-holder-gif-7.jpg (7.42 KiB) Zobrazeno 631 x
d.aemon

#25 Příspěvek od d.aemon »

Radim046 píše:Tady jsem našel na E46 specialní patice pro dodělávku HID xenonů ale nenašel jsem je nikde u nás kde by se to dalo koupit.A to byasi vyřešilo to podkládání kvuli té ohniskové vzdálenosti světel ne?

No do kopru... to je přesně to, co bych potřeboval. Ale podložit to bude potřebovat i tak, protože to je z druhý strany...
DC Výkonná rada
Výkonná rada
Klubové ID: 55
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od DC Výkonná rada »

E46 je specifická svým držákem žárovek/výbojek, tudíž se musí u ní pořešit přístup kabelů jinak než běžným způsobem, ale co se týče ohniskové vzdálenosti tak výbojka přesně nahrazující žárovku má stejnou ohniskovou vzdálenost a není třeba nic podkládat - to možná jen v případě špatně zvoleného typu výbojky (např typy D2S, D2R místo H7HID)
Sběratel, pořadatel a předseda zdejšího sdružení - kontakt do sz v případě potřeby, dík
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 1705
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

d.aemon píše:
Radim046 píše:Tady jsem našel na E46 specialní patice pro dodělávku HID xenonů ale nenašel jsem je nikde u nás kde by se to dalo koupit.A to byasi vyřešilo to podkládání kvuli té ohniskové vzdálenosti světel ne?

No do kopru... to je přesně to, co bych potřeboval. Ale podložit to bude potřebovat i tak, protože to je z druhý strany...
Tyhle držáky bych mohl sehnat. Jde jen o množství, když bude dostatek lidí, není problém.
d.aemon

#28 Příspěvek od d.aemon »

Fx píše:
d.aemon píše:

Tyhle držáky bych mohl sehnat. Jde jen o množství, když bude dostatek lidí, není problém.
Pozdě, už jsem to rozm*dal :lol:
d.aemon

#29 Příspěvek od d.aemon »

DC píše:E46 je specifická svým držákem žárovek/výbojek, tudíž se musí u ní pořešit přístup kabelů jinak než běžným způsobem, ale co se týče ohniskové vzdálenosti tak výbojka přesně nahrazující žárovku má stejnou ohniskovou vzdálenost a není třeba nic podkládat - to možná jen v případě špatně zvoleného typu výbojky (např typy D2S, D2R místo H7HID)
No nevím, ještě jsem se k seřízení nedostal, ale ta ohnisková vzdálenost je skutečně jinde a to je H7HID místo H7. Při výměně jsem to kontroloval a bylo mi to divný... a ono je to fakt rozostřený... :-)
DC Výkonná rada
Výkonná rada
Klubové ID: 55
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od DC Výkonná rada »

no u sad co prodávám takovej problém není - montáž sem řešil tak že sem oddělil část napájecí a držák žárovky/výbojky

3nge - bez uprav bylo z me strany mysleno jako bez uprav svetla, paraboly apod. - to že je nutné u e46 řešit tenhle držák sem v době kdy ses na to ptal ještě nevěděl, sorry
Přílohy
e46x.jpg
e46x.jpg (32.95 KiB) Zobrazeno 578 x
Sběratel, pořadatel a předseda zdejšího sdružení - kontakt do sz v případě potřeby, dík
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 1705
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

d.aemon píše:No nevím, ještě jsem se k seřízení nedostal, ale ta ohnisková vzdálenost je skutečně jinde a to je H7HID místo H7. Při výměně jsem to kontroloval a bylo mi to divný... a ono je to fakt rozostřený... :-)
To není otázka ohniska, ale clonění. Pro světlomety bez čoček by se měly nabízet sady s výbojkami H7R, které mají clonítko. Je v tom stejný rozdíl jako mezi D2R a D2S
Slid
Klubové ID: 1699

#32 Příspěvek od Slid »

Fx píše:
d.aemon píše:No nevím, ještě jsem se k seřízení nedostal, ale ta ohnisková vzdálenost je skutečně jinde a to je H7HID místo H7. Při výměně jsem to kontroloval a bylo mi to divný... a ono je to fakt rozostřený... :-)
To není otázka ohniska, ale clonění. Pro světlomety bez čoček by se měly nabízet sady s výbojkami H7R, které mají clonítko. Je v tom stejný rozdíl jako mezi D2R a D2S
H7r pouze kde není v parabole hliníkové clonítko např. v čirých světlometech s parabolou bez clonítka.Ale vše je jen o seřízení čili H7r není zase taková nutnost :wink:

Zde je návod montáže pro E46 protože ona má opravdu složitější montáž než jen cvakneš a svítíš díky patici, čili pokud není dobře sladěna tak je problém. http://rapidshare.com/files/68245493/Mo ... 6.pdf.html
d.aemon

#33 Příspěvek od d.aemon »

Fx píše:
Hele ještě jsem to nezkoušel, ale až se k tomu rozhoupu, bude rychle jasné, jestli je potřeba to ohnisko doladit nebo ne. Předběžně si ale myslím, že ano, protože jsem měl ten xenon vedle obyč H7 a opravdu se mi zdálo, že je to ohnisko trochu jinde. U xenonu mi ta svítící část přišla o cca 2 - 3 milimetry dál.
Radim046
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od Radim046 »

Tak proč si nezajedeš na regloskop nebo jak se ten krám jmenuje a nenecháš si seřidit světla s xenonama? Mi včera firma co to montuje psala že bud dávaj podložky a nebo že je jednodušší si zajet nechat seřidit světla a podložku pak neřešiš.Prostě ty xenony se musej nastavit asi níž když je nevypodložíš aby bylo ohnisko jako na žárovce.Ale to je jen problem asi E46.I to mi potvrdily.Já bych to zajel seřidit a dál neřešil na tvem místě.A bude tě to stat 5minut času.
d.aemon

#35 Příspěvek od d.aemon »

Radim046 píše:Tak proč si nezajedeš na regloskop nebo jak se ten krám jmenuje a nenecháš si seřidit světla s xenonama? Mi včera firma co to montuje psala že bud dávaj podložky a nebo že je jednodušší si zajet nechat seřidit světla a podložku pak neřešiš.Prostě ty xenony se musej nastavit asi níž když je nevypodložíš aby bylo ohnisko jako na žárovce.Ale to je jen problem asi E46.I to mi potvrdily.Já bych to zajel seřidit a dál neřešil na tvem místě.A bude tě to stat 5minut času.
Tohle podle mě není o seřízení. Ohnisko je jinde a proto, když svítím na nějaký předmět před sebou, vidím úplně jinej obrazec než jaký má být. Blbě se to vysvětluje, pokusím se to za tmy nafotit.
Hele a jestli někdo ty podložky dělá, docela rád bych na něj dostal kontakt. Samotnýmu se mi s nima právě nechce drbat...
Slid
Klubové ID: 1699

#36 Příspěvek od Slid »

d.aemon píše:
Radim046 píše:Tak proč si nezajedeš na regloskop nebo jak se ten krám jmenuje a nenecháš si seřidit světla s xenonama? Mi včera firma co to montuje psala že bud dávaj podložky a nebo že je jednodušší si zajet nechat seřidit světla a podložku pak neřešiš.Prostě ty xenony se musej nastavit asi níž když je nevypodložíš aby bylo ohnisko jako na žárovce.Ale to je jen problem asi E46.I to mi potvrdily.Já bych to zajel seřidit a dál neřešil na tvem místě.A bude tě to stat 5minut času.
Tohle podle mě není o seřízení. Ohnisko je jinde a proto, když svítím na nějaký předmět před sebou, vidím úplně jinej obrazec než jaký má být. Blbě se to vysvětluje, pokusím se to za tmy nafotit.
Hele a jestli někdo ty podložky dělá, docela rád bych na něj dostal kontakt. Samotnýmu se mi s nima právě nechce drbat...
koukal jsi na ten návod co jsem sem dal na e46 udělal jsi to přesně tak, protože pokud řešíš špatnou ohniskovou vzdálenost je to chybou montáže.
Radim046
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od Radim046 »

d.aemon píše:

hele dotaz jsem psal na xenony na aukru a bylo to sem tuningcenter@centrum.sk

a ten mi pravě odepsal o tom že davaj podložky.Přišlo mi tohle od nich:
Dobrý den,

ano,v tom prípade máte pravdu,do BMW je trušku složití namontovat xenony.

To aj nám trvá 1-2 hodin.

Čo sa týká podložky to tiež montujeme aj my,ale dá sa sklopit aj svetlomety

tak,aby to svietili správne.

Ano,každí auto čo má už lepšiu elektroniku to hlásí chybu,že žiarovka odišla.

Samozrejme mi vyriešíme aj také problémy.

Existuje totiž speciálná xenonova sada,čo su vyrobené pre tie modely.

Stoho sadu je zase viac druhov,čo závisí od autá.

Samozrejme tie sady sú drahšie,lebo majú špeciálnu elektroniku.

Táto sady víde na váš voz 3200 Kč.

Tie sady doneseme len na objednávku,lebo tolik modelov čo stoho existuje

nemôžeme mat.Dodacia lehota je cca 14 dní.

Už sme montovaly aj do toho modelu čo máte vy,a funguje bezproblem.

v prílhe nájdete fotku.

Pokud budete mat záujem,kludne píšte,a dohodneme sa.

s pozdravom: Peter Foldes
Radim046
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od Radim046 »

Když si přeložíš a přečteš a pořádně prohlídneš ten návod co dal Slid na rapid na stažení o zástavbě HID do E46 tak to pochopíš.A je tam i návod jak pořešit Check.
d.aemon

#39 Příspěvek od d.aemon »

Slid píše:
d.aemon píše:
koukal jsi na ten návod co jsem sem dal na e46 udělal jsi to přesně tak, protože pokud řešíš špatnou ohniskovou vzdálenost je to chybou montáže.
Tak nevím, nějak mi nejde do hlavy, co bych mohl u té montáže udělat špatně. Výbojka sedí přesně tam kde má, přitlačuje ji tam ta originální plechová podložka zasazená v patici přesně jak má být.
Pořád se tu snažím vysvětlit, že jsem měl pocit, že bod, který v tom xenonu svítí, je cca o 2 - 3 milimetry dál od objímky, než vlákno u halogenu. Ověřit to ale můžu jedině tak, že to zkusím podložit a uvidím, jestli se mýlím nebo ne.
Radim046
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od Radim046 »

Jinak dle těch fotek bych řekl že tu originál podložku oni vyndavaj pryč.
Odpovědět