Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Mytí motoru
-
- Klubové ID: 1477
- Kontaktovat uživatele:
Chci trocha nablejskat motor ale prve je potřeba dostat dolů tu největší špínu, maz a prach. Nevím ale jaký použít přípravek vím že některé jsou hodně agresívní. Používal jsem vždy arvu nebo milit. Navíc u bmw to budu dělat poprvé a nerad bych aby voda zatekla kam nemá, zakrýváte něco při mití?? Někde sem četl že alternátor by bylo vhodné... A ještě mám kvůli plynu odkrytou lištu se vstřikama, myslíte že by bylo dobré ji zakrýt? Díky za rady
Já mám doma wapku, arvu atd. Vždy sem si myl motor sám, ale na bawo sem se ještě nedostal za 3roky pořád nějak váhám
a trochu bobky
Jinak sem vždy zakryl altik, pojistky, baterku atd. prostě elektronika naplácal Arvu nechal působit a pak opláchl wapkou a motor jak novej.
Nebo stačí zajet k jakémukoliv autorizovanému servisu nějaké značky tam ti ho taky omyjou.

Jinak sem vždy zakryl altik, pojistky, baterku atd. prostě elektronika naplácal Arvu nechal působit a pak opláchl wapkou a motor jak novej.
Nebo stačí zajet k jakémukoliv autorizovanému servisu nějaké značky tam ti ho taky omyjou.
-
- Klubové ID: 633
- Kontaktovat uživatele:
používám SIMPLE GREEN, kterej nezatěžuje přírodní prostředí. Je to ale stejně agresivní svinst.vo jako ty klasický myče motorů, ale ne že by škodilo čemukoliv vadilo nějakou přemírou agresivity
spíš to dráždí sliznice, takže pozor na oči a dýchací cesty, několikrát jsem si už vzal brýle s respirátorem 
dřív jsem u motorů zakrýval baterku, pojistky, cívky a alternátor, dnes už na to prdim a vždycky bez problémů. Možná tu baterii bych raději zakryl, ale třeba pojistky mi přijdou utěsněný dobře a moc se u nich tou vapkou nesdržuju. Postříkám celej motor tim čističem a splachuju horkou vodou, s tím že u elektriky se moc teda nesdržuju...
nikdy žádnej problém, ale někomu se stane že mu nateče ke svíčkám a než se voda vypaří, jde motor třeba na 3 válce atp.... chce to nechat asi chvíli oschnout...
jinak od němce jsem měl celej motor postříklej nějakym konzervačnim svinstvem, takže po nastříkání čističe mi vše v motoru zbělalo
Tady pomohlo jen litr N91 do petlahve a ručně to tim benzínem vyčistit hadříkem, zábava na celé dopoledne 

dřív jsem u motorů zakrýval baterku, pojistky, cívky a alternátor, dnes už na to prdim a vždycky bez problémů. Možná tu baterii bych raději zakryl, ale třeba pojistky mi přijdou utěsněný dobře a moc se u nich tou vapkou nesdržuju. Postříkám celej motor tim čističem a splachuju horkou vodou, s tím že u elektriky se moc teda nesdržuju...
nikdy žádnej problém, ale někomu se stane že mu nateče ke svíčkám a než se voda vypaří, jde motor třeba na 3 válce atp.... chce to nechat asi chvíli oschnout...
jinak od němce jsem měl celej motor postříklej nějakym konzervačnim svinstvem, takže po nastříkání čističe mi vše v motoru zbělalo

-
- Klubové ID: 633
- Kontaktovat uživatele:
na některých místech kde se tim zabývají dopředu upozorňují že při mytí motoru neodpovídají za vzniklé potíže, takže pak bych si to raději umyl sám
u autoizovanýho servisu bych se toho nebál, ale podle mě je jednoduší si to umýt sám, člověk pak má alespon radost že ten krásně čistej a voňavej motůrek má na svědomí on sám
myl jsem své 318is kde kabely byli někde docela oholené a no problem, stará E30 s M20 motorem a taky no problem, M43 no problem, M52 no problem.... ještě jsem na to neměl smůlu.

u autoizovanýho servisu bych se toho nebál, ale podle mě je jednoduší si to umýt sám, člověk pak má alespon radost že ten krásně čistej a voňavej motůrek má na svědomí on sám

myl jsem své 318is kde kabely byli někde docela oholené a no problem, stará E30 s M20 motorem a taky no problem, M43 no problem, M52 no problem.... ještě jsem na to neměl smůlu.

proč do škodovky nejel? myslíš že to myjou jinak jde přeci o motor? Každej autorizovanej servis je stejnej, jsou tam slušní lidé i hovada...... Třeba v Citroenu to myjou automaticky při servisu a grartisGeorgosAc píše:urcite , kazdopadne bych do skodovky nejel , ale to je veci nazoru.....srle píše:GeorgosAc píše:zajed do Olomouce do BMW , vyplaznes 400,- a motor ani nepoznas
a delaji to i v praze?
15 minut a motor k nepoznani....

Neřeší se servis, ale jen mytí motoru.
- Killca
- Klubové ID: 1648
wow, motor mam zlutej od spalenyho benzinu s olejem, sice mam doma sprej na odstranovani motorovych necistot, spaleneho oleje, benzinu atd, ale nejako se mi do toho nechce, takze dame nekdy hromadny najezd na AUTEC GROUP BMW a nechame to tam vypulirovat? bych rek ze to tak drahy nebude 

vlevo je matal
a vpravo Killca 

taky muzu doporucit bmw v olomouci solidni pan co to umejva da se s nim domluvit vseGeorgosAc píše:jasne , promin za muj nazorSlid píše:GeorgosAc píše: urcite , kazdopadne bych do skodovky nejel , ale to je veci nazoru.....
15 minut a motor k nepoznani....
Neřeší se servis, ale jen mytí motoru.

No mě příjde že jste moc vysazený na BMW servis, ale že všude čtu tady nejezdi do BMW, tady jsou zase hovada ti budou lítat s autem atd. Mě příjde jako by jste si mysleli že i tu vodu na mytí vozej z Mnichova v petkách.
Je mrtě firem co se zabývá mytí vozu, čistění interieru, motoru atd.Čili tam budou určitě na to více připravený a rozhodně větší zkušenosti čili tam bych se nebál vůbec.A každý autorizovaný servis bude to mýt stejně, myslím si že je jedno zda bude si technik dávat pozor na alternator od Bosche jinak v BMW než alternator od Bosche ve Škodovce.Každý auto má přeci baterku, sterter, aleternator atd. Čili když už někdo myje auto tak má přistupovat stejně zodpovědně a nezáleží na značce.
Je mrtě firem co se zabývá mytí vozu, čistění interieru, motoru atd.Čili tam budou určitě na to více připravený a rozhodně větší zkušenosti čili tam bych se nebál vůbec.A každý autorizovaný servis bude to mýt stejně, myslím si že je jedno zda bude si technik dávat pozor na alternator od Bosche jinak v BMW než alternator od Bosche ve Škodovce.Každý auto má přeci baterku, sterter, aleternator atd. Čili když už někdo myje auto tak má přistupovat stejně zodpovědně a nezáleží na značce.
-
- Klubové ID: 1612
Tyvole to je zase keců
...Jak píše Slid,nechcete rovnou jezdit kvůly každý hovadině až do Mnichova?Vždyť tam tomu rozuměj nejvíc!
Já si vždycky koupím nějakou chemii od jakýkoliv značky,postříkám,u benzínky opláchnu vapkou a žádný sraní,samozřejmně že nebudu 10minut cákat přímo na pojistkovou skříň nebo na horký turbo - to snad každýho napadne,ale takhle to dramatizovat je docela úsměvný
A pokud je na to někdo lenivej,tak ať si zajede kamkoliv kde čistí auta,tam to jistě zmáknou,a né přes půl rebubliky někam k BMW - nejlépe do Olomouce - tam je to jistota

Já si vždycky koupím nějakou chemii od jakýkoliv značky,postříkám,u benzínky opláchnu vapkou a žádný sraní,samozřejmně že nebudu 10minut cákat přímo na pojistkovou skříň nebo na horký turbo - to snad každýho napadne,ale takhle to dramatizovat je docela úsměvný

A pokud je na to někdo lenivej,tak ať si zajede kamkoliv kde čistí auta,tam to jistě zmáknou,a né přes půl rebubliky někam k BMW - nejlépe do Olomouce - tam je to jistota

-
- Klubové ID: 1140
Sem ze Vsetína ale kdybych chtěl náhodou zajet na nákpy do Olomouce tak kde toho pána najdu a jak dlouho mu to trvá??A co cena díkdargon píše:taky muzu doporucit bmw v olomouci solidni pan co to umejva da se s nim domluvit vseGeorgosAc píše:jasne , promin za muj nazorSlid píše:
Neřeší se servis, ale jen mytí motoru.nepoznate ne jen motor ale kdyz uz je v raži tak i kolikrat mi umyl auto cele
hlavne neni wapka jako wapka, a rozhodne raci v bmw nez nekde kdo tomu vubec nerozumi a muzou ti zkurvit motor a neruci za to ....
Kail píše: nejlépe do Olomouce - tam je to jistota
nevim co mas za problem

se tady dohadujte , napsal jsem svuj nazor . a lenivej ? ukaz mi misto kde muzu umyt motor , aspon u nas zadne neznam a na kazde benzine je to zakazane , mozna u vas ne...... a vubec , uz me to nebavi.... chtel jsem nekomu neco doporucit , jak znel dotaz ..........
a popravde , nez nakupovat zase dalsi pripravky a mit to vselijake , tak ja budu radsi lenivej a zajedu si do BMW a dam 400,- a mam klid za 15 minut.
ale tady z kazde diskuze je jen a jen HNUJ .