Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Mytí motoru

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
xSAFA
Klubové ID: 1477
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od xSAFA »

Chci trocha nablejskat motor ale prve je potřeba dostat dolů tu největší špínu, maz a prach. Nevím ale jaký použít přípravek vím že některé jsou hodně agresívní. Používal jsem vždy arvu nebo milit. Navíc u bmw to budu dělat poprvé a nerad bych aby voda zatekla kam nemá, zakrýváte něco při mití?? Někde sem četl že alternátor by bylo vhodné... A ještě mám kvůli plynu odkrytou lištu se vstřikama, myslíte že by bylo dobré ji zakrýt? Díky za rady
xSAFA
Klubové ID: 1477
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od xSAFA »

oprava: mytí samozřejmě :D
GeorgosAc Čestný člen
Čestný člen
Klubové ID: 117

#3 Příspěvek od GeorgosAc Čestný člen »

zajed do Olomouce do BMW , vyplaznes 400,- a motor ani nepoznas :wink:
Slid
Klubové ID: 1699

#4 Příspěvek od Slid »

Já mám doma wapku, arvu atd. Vždy sem si myl motor sám, ale na bawo sem se ještě nedostal za 3roky pořád nějak váhám :D a trochu bobky :D
Jinak sem vždy zakryl altik, pojistky, baterku atd. prostě elektronika naplácal Arvu nechal působit a pak opláchl wapkou a motor jak novej.
Nebo stačí zajet k jakémukoliv autorizovanému servisu nějaké značky tam ti ho taky omyjou.
castro
Klubové ID: 633
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od castro »

používám SIMPLE GREEN, kterej nezatěžuje přírodní prostředí. Je to ale stejně agresivní svinst.vo jako ty klasický myče motorů, ale ne že by škodilo čemukoliv vadilo nějakou přemírou agresivity :) spíš to dráždí sliznice, takže pozor na oči a dýchací cesty, několikrát jsem si už vzal brýle s respirátorem :-)

dřív jsem u motorů zakrýval baterku, pojistky, cívky a alternátor, dnes už na to prdim a vždycky bez problémů. Možná tu baterii bych raději zakryl, ale třeba pojistky mi přijdou utěsněný dobře a moc se u nich tou vapkou nesdržuju. Postříkám celej motor tim čističem a splachuju horkou vodou, s tím že u elektriky se moc teda nesdržuju...

nikdy žádnej problém, ale někomu se stane že mu nateče ke svíčkám a než se voda vypaří, jde motor třeba na 3 válce atp.... chce to nechat asi chvíli oschnout...

jinak od němce jsem měl celej motor postříklej nějakym konzervačnim svinstvem, takže po nastříkání čističe mi vše v motoru zbělalo :? Tady pomohlo jen litr N91 do petlahve a ručně to tim benzínem vyčistit hadříkem, zábava na celé dopoledne ;-)
srle

#6 Příspěvek od srle »

GeorgosAc píše:zajed do Olomouce do BMW , vyplaznes 400,- a motor ani nepoznas :wink:

a delaji to i v praze?
Slid

#7 Příspěvek od Slid »

srle píše:
GeorgosAc píše:zajed do Olomouce do BMW , vyplaznes 400,- a motor ani nepoznas :wink:

a delaji to i v praze?
to musej dělat všude, kámoš jezdí třeba do Škoda servisu za 250,- mytí motoru
srle

#8 Příspěvek od srle »

bezva! samotnymu se mi do toho nechtelo
Atilak
Klubové ID: 1224

#9 Příspěvek od Atilak »

Tak dejte nekde typ kde to delaj dobre v Praze.. Nerad bych to nekam dal, aby to sprasili vic nez kdybych si to delal sam...
castro
Klubové ID: 633
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od castro »

na některých místech kde se tim zabývají dopředu upozorňují že při mytí motoru neodpovídají za vzniklé potíže, takže pak bych si to raději umyl sám ;-)

u autoizovanýho servisu bych se toho nebál, ale podle mě je jednoduší si to umýt sám, člověk pak má alespon radost že ten krásně čistej a voňavej motůrek má na svědomí on sám :-)

myl jsem své 318is kde kabely byli někde docela oholené a no problem, stará E30 s M20 motorem a taky no problem, M43 no problem, M52 no problem.... ještě jsem na to neměl smůlu. ;-)
GeorgosAc Čestný člen
Čestný člen

#11 Příspěvek od GeorgosAc Čestný člen »

srle píše:

a delaji to i v praze?
urcite , kazdopadne bych do skodovky nejel , ale to je veci nazoru.....

15 minut a motor k nepoznani....
chitos
Klubové ID: 1140

#12 Příspěvek od chitos »

je dobre střiknout na motor odstranovač špíny z disku a pak za nastartovaného motoru omýt vapkou
Slid

#13 Příspěvek od Slid »

GeorgosAc píše:
srle píše:

a delaji to i v praze?

proč do škodovky nejel? myslíš že to myjou jinak jde přeci o motor? Každej autorizovanej servis je stejnej, jsou tam slušní lidé i hovada...... Třeba v Citroenu to myjou automaticky při servisu a grartis :wink:
Neřeší se servis, ale jen mytí motoru.
Killca
Klubové ID: 1648

#14 Příspěvek od Killca »

wow, motor mam zlutej od spalenyho benzinu s olejem, sice mam doma sprej na odstranovani motorovych necistot, spaleneho oleje, benzinu atd, ale nejako se mi do toho nechce, takze dame nekdy hromadny najezd na AUTEC GROUP BMW a nechame to tam vypulirovat? bych rek ze to tak drahy nebude :D
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
GeorgosAc Čestný člen
Čestný člen

#15 Příspěvek od GeorgosAc Čestný člen »

Slid píše:
GeorgosAc píše:
srle píše:

a delaji to i v praze?

jasne , promin za muj nazor
dargon
Klubové ID: 497

#16 Příspěvek od dargon »

GeorgosAc píše:
Slid píše:
GeorgosAc píše: urcite , kazdopadne bych do skodovky nejel , ale to je veci nazoru.....

taky muzu doporucit bmw v olomouci solidni pan co to umejva da se s nim domluvit vse :) nepoznate ne jen motor ale kdyz uz je v raži tak i kolikrat mi umyl auto cele :) hlavne neni wapka jako wapka, a rozhodne raci v bmw nez nekde kdo tomu vubec nerozumi a muzou ti zkurvit motor a neruci za to ....
Slid

#17 Příspěvek od Slid »

No mě příjde že jste moc vysazený na BMW servis, ale že všude čtu tady nejezdi do BMW, tady jsou zase hovada ti budou lítat s autem atd. Mě příjde jako by jste si mysleli že i tu vodu na mytí vozej z Mnichova v petkách.
Je mrtě firem co se zabývá mytí vozu, čistění interieru, motoru atd.Čili tam budou určitě na to více připravený a rozhodně větší zkušenosti čili tam bych se nebál vůbec.A každý autorizovaný servis bude to mýt stejně, myslím si že je jedno zda bude si technik dávat pozor na alternator od Bosche jinak v BMW než alternator od Bosche ve Škodovce.Každý auto má přeci baterku, sterter, aleternator atd. Čili když už někdo myje auto tak má přistupovat stejně zodpovědně a nezáleží na značce.
Kail
Klubové ID: 1612

#18 Příspěvek od Kail »

Tyvole to je zase keců :roll: ...Jak píše Slid,nechcete rovnou jezdit kvůly každý hovadině až do Mnichova?Vždyť tam tomu rozuměj nejvíc! :lol:

Já si vždycky koupím nějakou chemii od jakýkoliv značky,postříkám,u benzínky opláchnu vapkou a žádný sraní,samozřejmně že nebudu 10minut cákat přímo na pojistkovou skříň nebo na horký turbo - to snad každýho napadne,ale takhle to dramatizovat je docela úsměvný :lol:

A pokud je na to někdo lenivej,tak ať si zajede kamkoliv kde čistí auta,tam to jistě zmáknou,a né přes půl rebubliky někam k BMW - nejlépe do Olomouce - tam je to jistota :wink:
chitos
Klubové ID: 1140

#19 Příspěvek od chitos »

dargon píše:
GeorgosAc píše:
Slid píše:
taky muzu doporucit bmw v olomouci solidni pan co to umejva da se s nim domluvit vse :) nepoznate ne jen motor ale kdyz uz je v raži tak i kolikrat mi umyl auto cele :) hlavne neni wapka jako wapka, a rozhodne raci v bmw nez nekde kdo tomu vubec nerozumi a muzou ti zkurvit motor a neruci za to ....
Sem ze Vsetína ale kdybych chtěl náhodou zajet na nákpy do Olomouce tak kde toho pána najdu a jak dlouho mu to trvá??A co cena dík
GeorgosAc Čestný člen
Čestný člen

#20 Příspěvek od GeorgosAc Čestný člen »

Kail píše: nejlépe do Olomouce - tam je to jistota :wink:

nevim co mas za problem :roll:

se tady dohadujte , napsal jsem svuj nazor . a lenivej ? ukaz mi misto kde muzu umyt motor , aspon u nas zadne neznam a na kazde benzine je to zakazane , mozna u vas ne...... a vubec , uz me to nebavi.... chtel jsem nekomu neco doporucit , jak znel dotaz ..........

a popravde , nez nakupovat zase dalsi pripravky a mit to vselijake , tak ja budu radsi lenivej a zajedu si do BMW a dam 400,- a mam klid za 15 minut.

ale tady z kazde diskuze je jen a jen HNUJ .
Odpovědět