Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

BMW - jaký diesel?

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
jzxr
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od jzxr »

Po několika letech kdy jsem měl 318i E30 znovu uvažuju o koupi BMW, tentokráte dieselovýho. Protože bych do toho chtěl dát kolem 100tkč tak připadá v úvahu nejspíše buď 318TDS E36 bo 525TDS E34. Které z těchto aut a motorizace je lepší volba?
dsvatos
Klubové ID: 1531
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od dsvatos »

Nejdřív si ujasni, jestli chceš malou trojku, nebo větší pětku :wink:
jzxr
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od jzxr »

ono je to právě celkem jedno, spíš záleží na tom co je větší držák. v případě trojky bych spíš pokukoval po kombi a v případě pětky po sedanu.
bmwfil
Klubové ID: 687

#4 Příspěvek od bmwfil »

No trojkový kombi s 1,8tds nebude moc svižný, to spíš koukej po 2,5tds v trojce v kombiku (menší spotřeba a lepší dynamika než v těžší pětce). Pokud Ti ale jde spíš o komfort, vem petku, ale bude cca o litr víc žrát a bude lenivější...
dsvatos
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od dsvatos »

Je to přesně jak psal Bmwfil. Pokud ti ale nevadí lenivější motor, tak ta 318 tds nemusí bejt špatná. Menší ručení, spotřeba, menší nebezpečí problému s hlavou atd. Pokud jseš řidič-pohodář kloboukář, bude ti stačit.
bmwfil

#6 Příspěvek od bmwfil »

dsvatos píše:Je to přesně jak psal Bmwfil. Pokud ti ale nevadí lenivější motor, tak ta 318 tds nemusí bejt špatná. Menší ručení, spotřeba, menší nebezpečí problému s hlavou atd. Pokud jseš řidič-pohodář kloboukář, bude ti stačit.
No ale bude mít hodně těžký úkol najít 318tds ve slušným stavu, 99% jich je za zenitem jak tomu majitelé dávali aby to jelo...
dsvatos
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od dsvatos »

bmwfil píše:
dsvatos píše:Je to přesně jak psal Bmwfil. Pokud ti ale nevadí lenivější motor, tak ta 318 tds nemusí bejt špatná. Menší ručení, spotřeba, menší nebezpečí problému s hlavou atd. Pokud jseš řidič-pohodář kloboukář, bude ti stačit.
No ale bude mít hodně těžký úkol najít 318tds ve slušným stavu, 99% jich je za zenitem jak tomu majitelé dávali aby to jelo...
Tak to máš pravdu, ale v téhle cenové hladině nebudou ani ty 325tds žádný výbuchy. :( Platí to všeobecně pro všechny starý káry - Dobře vybírat. Já osobně, než starýho ropáka, to raději benzína na plyn :wink:
bmwfil

#8 Příspěvek od bmwfil »

dsvatos píše:
bmwfil píše:
Tak to máš pravdu, ale v téhle cenové hladině nebudou ani ty 325tds žádný výbuchy. :( Platí to všeobecně pro všechny starý káry - Dobře vybírat. Já osobně, než starýho ropáka, to raději benzína na plyn :wink:
To je pravda, teď jsme s kámošem sháněli Tdso pro něj shlédli několik mrdek kolem kila a nakonec vzali za 130, ale se 4 klíčkama a v pěkným stavu!
dell
Klubové ID: 715

#9 Příspěvek od dell »

Měl jsem E3O 324D s kterým se mohlo i vorat. Po osmi letech jsem jej prodal protože jsem nechtěl strkat peníze do kastle a také můj dojem kdy jsem jel se služebním autem a potom sedl do 324D bych jej nejraději rozkopal. Ten propad jak mé auto jelo oproti tomu co jsem jel před tím byl obrovský. Koupil jsem E36tds z důvodu přání mé ženy o co nejmenší povinné ručení a já chtěl zase BMW. Ze začátku se zdálo že auto netáhne a musel jsem se sním učit jezdit. Nedávno jsem dal čip a to byl takový rozdíl v jízdě že jsem teď docela spokojenej. Vím moc dobře že nemám žádný dělo ale mě to stačí. Já jej koupil za 110000Kč a samozřejmě do něj musím něco dát protože jsem zvyklej na atuto na který se mohu spolehnout. Pokud nečekáš pálení gum při rozjezdu a chceš BMW kup si 318tds.
Atilak
Klubové ID: 1224

#10 Příspěvek od Atilak »

Jinak s tim 318tds bacha.. Ten motor byva opravdu ve spatnym stavu a budes do toho lit prachy horem dolem.. Musis mit proste strasnou kliku na dobrej kus...
jzxr
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od jzxr »

dík všem, asi teda podle všeho rozhodne spíš stav, podle toho co dřív pěknýho uvidím tak to koupím. jinak "kolem 100tkč" jsem myslel do těch 130tkč, snad za ty peníze něco pěknýho seženu. v současné době mám mercedes C220D a s tím moc spokojený nejsem tak doufám že BMW nezklame.
Huska
Klubové ID: 200
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Huska »

jzxr píše:dík všem, asi teda podle všeho rozhodne spíš stav, podle toho co dřív pěknýho uvidím tak to koupím. jinak "kolem 100tkč" jsem myslel do těch 130tkč, snad za ty peníze něco pěknýho seženu. v současné době mám mercedes C220D a s tím moc spokojený nejsem tak doufám že BMW nezklame.
musíš vybrat auto v dobrém stavu a pak budeš spokojený :wink:
:-) Born to be for BMW :-)
:-) 344ic E30 +320dT E46+ Superb II combi+A6 Allroad+Š1000MB+MAN TGA+Peugeot Boxer,307SW,6x Berlingo,Avia,JCB,Gilera,Stadion S11 EX: MGA roadster, E30 318i, 325e, 318i, E36 323i/LPGi,318iA, 328i, E46 328iT, E46 320d :-)
Jendix
Klubové ID: 1838
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Jendix »

Huska píše:
jzxr píše:dík všem, asi teda podle všeho rozhodne spíš stav, podle toho co dřív pěknýho uvidím tak to koupím. jinak "kolem 100tkč" jsem myslel do těch 130tkč, snad za ty peníze něco pěknýho seženu. v současné době mám mercedes C220D a s tím moc spokojený nejsem tak doufám že BMW nezklame.
no on ani ten dobrý stav nepoví nic o motoru, narazil jsem teď na jednu 318 tds, perfektní stav, serviska, 220 tis km, v tom autě jezdil asi jen jeden člověk, sedačky jak nové, lak a zevnějšek také v perfektním stavu, problém je ale klepající motor, původně to měly být hydroštely, po výměně to klepe dál a po rozebrání se zjistilo že je uvolněný ojniční čep (prostě to vymlátilo vůli v pístu - otvor pro ojniční čep)

auto jsem nekoupil, ale čekám jak to vše dopadne, současný majitel se to snaží dát dohromady

jinak po rozhovoru s pár lidma co to servisujou mi 318 tds moc nedoporučili, prej odchází kolem 200 tis km čerpadlo, a ten motor dostává dost zabrat díky jeho nižšímu výkonu a hmotnosti e36.

kdyby měl někdo nějaký zkušenosti s podobnými problémy s motorem, uvítám každou radu, radši bych naftový motor, ale pomalu začínám uvažovat o benzínu, bojim se ale životnosti benzínových motorů? má s tím někdo zkušenosti, e36 v benzínu mívají dost často najeto něco kolem 200 tis km? přijde mi to na benzín dost.. :(
Jendix
Klubové ID: 1838
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Jendix »

Huska píše:
Odpovědět