Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Značky do depozita-povinne ručení........

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
calif

#1 Příspěvek od calif »

zdravím, na zimu chci dát značky do depozita páč přes zimu báwem jezdit nebudu.
Poví mi někdo jak to funguje? že dojdu na magistrát se značkama to vím, zajímá mě hlavně jak je to pak s pojištěním, jestli mi smlouvu pojistovna zruší nebo jen pozastaví a jak je to pak se znovu přihlášením, pakliže mi pojištovna smlouvu zruší úplně, jak je to s bonusama atd....
dík za radu.
lou
Klubové ID: 1200

#2 Příspěvek od lou »

Minulou zimu sem to tak udělal značky na magistrát, zaplatit 100kč za uložení pak na pojišťovnu ukončit pojistku, na jaře zase pro značky a zase na pojišťovnu sepsat novou pojistku, o bonusy jsem nepřišel ale je to moc lítání po úřadech, fšude čekat, davy lidí a ták, letos to odhlásím jenom na pojišťovně a kašlu na to
calif

#3 Příspěvek od calif »

lou píše:Minulou zimu sem to tak udělal značky na magistrát, zaplatit 100kč za uložení pak na pojišťovnu ukončit pojistku, na jaře zase pro značky a zase na pojišťovnu sepsat novou pojistku, o bonusy jsem nepřišel ale je to moc lítání po úřadech, fšude čekat, davy lidí a ták, letos to odhlásím jenom na pojišťovně a kašlu na to
jak jako na pojistovne??
milk

#4 Příspěvek od milk »

Já jsem to taky tak dělal.jen jsem odhlásil na pojištovně napsal jsem čestné prohlášení že vozidlo stojí na soukromém pozemku neboli v garáži a bylo.Nikde jinde jsem nešel.Bych to mohl jebat.
matal Moderátor
Moderátor
Klubové ID: 119
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od matal Moderátor »

Zrovna včera jsem dal značky do depozita, poplatek 100kč,SPZtky,velký TP, malý TP, velký TP Ti vrátí,zbytek si nechají, napíšou záznam do VTP,s tím jdeš na pojištovnu a na základě toho záznamu zruší pojistku, bonus zůstává.. při opětovném vyzvednutí musíš mít nejprve povinné ručení.. :wink:
Někdo potřebuje auto, já má dvě BMW..
papyk
Klubové ID: 1181

#6 Příspěvek od papyk »

Takže jestli to chápu dobře, když budu mít auto v garáži tak SPZky do depozitu dávat nemusím a stačí jen nahlásit na pojištovně? A musí se ukončit pojistka nebo jde jen pozastavit? A kdyby náhodou auto nebylo v garage ale stálo třeba celou zimu před barákem na parkovišti s SPZkama ale bez pojistky tak co můžu mít za problém? Vím, trochu mooc otázek ale zajímá mě to protože s báwem na té prosolené sračce jezdit nehodlám :oops:
calif

#7 Příspěvek od calif »

papyk píše:Takže jestli to chápu dobře, když budu mít auto v garáži tak SPZky do depozitu dávat nemusím a stačí jen nahlásit na pojištovně? A musí se ukončit pojistka nebo jde jen pozastavit? A kdyby náhodou auto nebylo v garage ale stálo třeba celou zimu před barákem na parkovišti s SPZkama ale bez pojistky tak co můžu mít za problém? Vím, trochu mooc otázek ale zajímá mě to protože s báwem na té prosolené sračce jezdit nehodlám :oops:
no ja to chapu tak ze proste na pojistovne mistoprisezne prohlasis ze auto nebude stat na silnici a to zrejme staci
milk

#8 Příspěvek od milk »

[quote="papyk"]Takže jestli to chápu dobře, když budu mít auto v garáži tak SPZky do depozitu dávat nemusím a stačí jen nahlásit na pojištovně? A musí se ukončit pojistka nebo jde jen pozastavit? A kdyby náhodou auto nebylo v garage ale stálo třeba celou zimu před barákem na parkovišti s SPZkama ale bez pojistky tak co můžu mít za problém? Vím, trochu mooc otázek ale zajímá mě to protože s báwem na té prosolené sračce jezdit nehodlám :oops:[/quote
na parkovišti ne protože je to veřejná komunikace musí to být na soukromém pozemku.Jo a jde pouze o přerušení pojistky ne vypovězení samozřejmě se nepočítají měsíce na bonus.nikdy jsem stím neměl problémy.potom jim může být velké oo kde to mám přes zimu a abych sundával značky a platil a cestoval někde a zabil spoustu časů tak mi to nestojí za to.
milk

#9 Příspěvek od milk »

milk píše:
papyk píše:Takže jestli to chápu dobře, když budu mít auto v garáži tak SPZky do depozitu dávat nemusím a stačí jen nahlásit na pojištovně? A musí se ukončit pojistka nebo jde jen pozastavit? A kdyby náhodou auto nebylo v garage ale stálo třeba celou zimu před barákem na parkovišti s SPZkama ale bez pojistky tak co můžu mít za problém? Vím, trochu mooc otázek ale zajímá mě to protože s báwem na té prosolené sračce jezdit nehodlám :oops:
na parkovišti ne protože je to veřejná komunikace musí to být na soukromém pozemku.Jo a jde pouze o přerušení pojistky ne vypovězení samozřejmě se nepočítají měsíce na bonus.nikdy jsem stím neměl problémy.potom jim může být velké oo kde to mám přes zimu a abych sundával značky a platil a cestoval někde a zabil spoustu časů tak mi to nestojí za to.
milk

#10 Příspěvek od milk »

milk píše:
milk píše:
Fugo

#11 Příspěvek od Fugo »

pokud nejsou značky v depozitu a je zrušená pojistka, ja problém ať už auto stojí kdekoliv. Praktikoval jsem to takhle 5 let u mojí 7er, na podzim jsem zrušil pojistnou smlouvu a na jaře opět přihlásil. Celou dobu se nic nedělo a letos jsem dostal zpětně pokutu 2tis kč za to že vozidlo nebylo pojištěno.
Pietro
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Pietro »

jj, pravdu má Fugo, bud se značky hodej do depozitu, nebo dle výkladu zákona musíš cálovat ručení stále, nikoho nezajímá, de auto stojí... (samozřejmě když jsou značky v depozitu, musí stát na soukromém pozemku, jelikož bez značek je vozidlo považováno za vrak..) A navíc ted už je ČKP propojena s úřední evidencí, takže lze jednoduše dohledat, které auto je či není pojištěné, a už to tak začínají praktikovat. Kamarád taky nedávno dostal flastr, že skoro před rokem neměl TÝDEN pojištěné auto, nokoho samozřejmě nezajímaly argumenty typu "stálo v garáži"...
milk

#13 Příspěvek od milk »

Tak to nevím možná pozměnily zákony,ale já to tak dělal a bylo to v poho.Před 3 roky.
Leveler
Klubové ID: 1133
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Leveler »

Dycky sem měl SPZ v depozitu + zrušená pojistka.Tak sem to dělal po každý..
Lion
Klubové ID: 865
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Lion »

Minulej týden sem dával značky taky do depozita...Postup stejný jak napsal Matal výše..je to klasickej postup... :wink:
Rendis
Klubové ID: 286

#16 Příspěvek od Rendis »

taky mě to čeká.
Only e34 8-)
e34 M50B25TU
e34 S38B36
e34 M60B40
Odpovědět