Zdravim vas kluci! Mel bych zajem o jednu z techto motorizaci 325i nebo 330i(rok 2001)... Bude 330i o moc drazsi na udrzbu proti 325i? Docetl jsem se, ze se spotrebou je to skoro na stejno..? ->Mate nekdo zkusenost? Co byste volili vy? Diky..
Volil bych 330i, na udrzbu to vyjde na stejno, vic zalezi na tom, jak se puvodni majitel o auto staral...spotreba si myslim bude taky stejna, jen mozna bude zrat o neco vic oleje, dost se tu i o tom psalo. Vykonove na tom bude urco lip ta 330i takze si v budoucnu nebudes nadavat, ze si nesel do silnejsiho...pokud teda nebudes chtit M3
důvod upřednostnění koupě třílitru od BMW je ten,že ten motor je prostě famoózní a prostě se s zěj posereš Náklady na údržbu jsou stejný....ten motor neni poruchovej
Asi po sto padesate ... spotreba oleje je zavisla na stylu jizdy...pokud budes jezdit normalne..tzn. skoro dodrzovat predpisy a vykonu bude vyuzivat jen tak kde je ho treba (napr. predjizdeni), tak mu olej zrat nebude...tedy ne vic nez ostatni motory od BMW.
to bych teda vůec neřešil...je to srdcovka, mám 323 a až budou peníze jdu do 330....nebo M3, ale ta už neni tolik na každodenní ježdění, u toho jsou ty náklady už fakt jiný....
ja ked som kupoval svoju E46 riesil som podobny problem, ale narazil som na dobru 325i v super stave tak som zobral ju, rozdiel medzi 325i a 330i je vcelku maly, jak vykon tak spotreba, zalezi podla toho ako jazdis, ale uz aj 325i je naprosto dostacujuca
ono je to relativne , 330i je samozrejme najrychlejsia so vsetkych seriovych trojek (nemyslim teda M3) dalej 328i 325i a 323i (320i s 2.2l sestvalcom moc nepresvedcila) inac uz aj podla parametrov si clovek moze predtavit aky bude rozdiel medzi 325i a 330i
330i
0-100 6.5s 80-120 6.9s 0-1000m 26.9s
325i
0-100 7.2s 80-120 7.6s 0-1000m 27.9s
samozrejme po presadnuti s 325i do 330i clovek hned spozna ze ide v aute so silnejsim motorom a aj ten tah v nizkych otackach je znat, ale vravim uz aj 325i je dostacujuca , a ak mu nejde len o vykon, tak by som sa hlavne zameral na technicky stav a vybavu
inac ak uz niekto ma e46 323i a nestaci mu ten vykon tak myslim ze prechodom na E46 330i by toho az tak moc nevyriesil a neskor by lutoval ze nesiel do M3
podla mna spravne BMW ma byt s benzinovym sestvalcom , cize at uz kupis 323i 325i 328i 330i stale to bude to najlepsie co mozes v E46 mat , a ak xces usetrit na povinnom ruceni a na beznine tak chod do 325i, ak ti nezalezi na tychto polozkach tak si najdi 330i v dobrom stave a budes spokojny
JÁ teda mám e46 323 a pro mě je ten zátah až až a to nemluvim o tom zvuku )) uplně se mi naježí chlupy.....ale nesmim s tim jezdit každej den a to ještě po Praze..to si pak člověk zvykne a tak rychlý mu to nepřijde, ale tak by to bylo asi u každýho motoru. Já s tim autem hlavně NECHCI jezdit každej den
Omlouvám se, že jsem rozvinul diskuzi trochu jinym směrem
Tak jsem v OEM vyčetl, že M52 to neměli a M54 už ano a všechny 6ti válce... A M52 byly 323, 328 a starší 320 ? Jakej je rozdíl mezi M52 a M54 na motoru ??
Kromě vyššího výkonu má 330 i podstatně vyšší krouťák, což poznáš na pružnosti. Rozdíl není jen v motoru, ale např. i v brzdách. 330 se dodávala s většími brzdami, které už jsou patřičně ostré i ve vyšších rychlostech. 330 je prostě víc sportovní.