Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

E36 Touring - par dotazu

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
xSAFA
Klubové ID: 1477
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od xSAFA »

Rozhodl jsem se jako dalsi auto koupit E36 Touring nejspise 320i

Jednoznacne chci auto z nemec popr z jine zapadn zeme protoze u nas je fakt v tomto provedeni tragicky vyber a kdyz uz neco je tak je to v zalostnem stavu ci za dosti prehnanou cenu.

Jelikoz jsem nikdy E36 ku nemel a ani neznam primo nikoho kdo s ni ma dlouhodobejsi zkusenosti sazim zde na vas...

Prvni co by me zajimalo jak je to s korozi u jednotlivych rocniku? je tam nejaky zlomovy rok (stale mluvim o touring) kdy meli napriklad karoserie lepsi ochranu? nebo jsou vsechny rocniky stejne? A kde jsou slaba mista? Vsiml sem si u nekterych orezlych zadnich dveri nad listou SPZ

Jinak jak jsou na tom V6 motory s udrzbou? Maji nejakou slabou stranku nebo vystaci s beznou udrzbou? A kolik tak vubec maji zivotnost...? Dival sem se ze nektere i pekne kousky maji najeto pres 250tis coz se mi zda na jednu stranu dost ale na druhou si rikam ze u BMW navic v sestivalu by to melo byt naprosto OK, co myslite?

Dalsi vec jak je to z vybavami? Chci auto s digi klimou a trosku me zarazilo ze i kdyz maji digi tak pod klimou misto palubaku jsou analogove hodiny cos mi pripada jak kdyby ta klima tam puvodne nebyla nebo se skutecne vybavy takto michaly? A je velky problem popr ten palubak dodelat?

Jinak rad bych poprosil nekoho kdo touringa ma jestli by mi mohl orientacne zmerit zavazadlovy prostor... a take by me zajimala delka a sirka celeho auto. Nebo jestli mate nejaky odkaz na ty rozmerove schemata?

No a na zaver takovy dotaz neprimo se tykajici BMW jak myslite ze jsou na tom auta z nemecka? Myslim co se tyce stavu a kilometru? Naposledy sme z nemec dovezli Mondeo coz bylo nekdy v 99roku a byla to fakt spica ale casy se mohli zmenit a mam trach aby ke staceni tachometru a cachry ze serviskama nedochazelo uz i u nasich zapadnich sousedu.. Co myslite?

Omluvam se za pomerne delsi dotazy snad vas to neodradi k odpovedi. Prece jenom BMW sem nikdy nemel a nemam nikoho s kym se poradit :( Dekuju vam moc!
jezda
Klubové ID: 886

#2 Příspěvek od jezda »

zdarec, objem kufru je 370/1320 l , jinak se tam vleze kočárek asi dva kartony piv a nějaký blbosti :) . Mě reznou růžky u dveří a PP lem blatníku
calif

#3 Příspěvek od calif »

možna se pletu ale myslim ze silnejsi antikorze se dela od roku 94 ale jelikoz mam tenhle rocnik tak se mi to nijak zvlast nezda, mozna tam byl nejaky uricty mesic :)
udrzba? rozvody jsou bezudrzbove coz je velky plus, ale pro kombi bych volil spis 325i ale i ten dvoulitr pojede slusne :) muj nazor je ze kdyz sestival tak rovnou 2,5 nebo 2,8, tam uz je ale vyssi sazba na ruceni......ale pokud chces dvoulitra tak ti to rozmlouvat nebudu....
jinak k ty korozi to bude jako u vetsiny aut, ja mam teda kupé takze nevim jak je u touringa.
tech najetych kilaku se zas tak neboj, motor to vydrzi, zalezi jak se kdo venoval podvozku, ten dost trpi, motor je tezky a auto celkove taky....
250 nic neni, ja mam najteto pres 260 a pohoda, myslim ze udela v klidu 400 a nejspis i vic pri spravne udrzbe a kvalitnim oleji......
kdyz ti bude tvrdit ze 95 ma najeto z nemecka 120 tis tak bych tomu moc neveril, ale mozne to samo je, spis neprvadepodobne....
jinak se tady podivej do sekce nejcastejsi dotazy, tam se dozvis vic ale tusim ze o touringu tam zrovna nic moc neni :)
paca

#4 Příspěvek od paca »

koroze většinou jako u obyč e36tky, rožky dveří, páté dveře
320i se začal dělat od 05/1994
pokud chceš 2,5litr, tak nehledej označení 325i ale 323i (m52) od 07/1995
mBMW
Klubové ID: 773

#5 Příspěvek od mBMW »

Ahoj,loni v srpnu jsem koupil E36 320ituring v bazaru dovezený ze SRN za 109000Kč, 130000km, r.v. 95, ale s nefunkční klimatizací. Vzal jsem ho do BMWservisu na diagnostiku, registr závad, kontrolu spodku a podvozku. Vše naprosto OK, jen tam byla přístrojovka z jiného typu, ne vše ukazuje správně. Má malinko korozi na střešním nosníku a u zámku dveří, jinak je parádní, mám radost. I s tímhle motorem jezdí jako drak. Sháněl jsem ho dlouho, od českých majitelů jsou většinou zhuntované. V kombíku se E36 325i nedělal, ostatní typy motorů ano. Pokud máš knihu H.R. Etzolda Jak na to?, pozor, ne vše je tam přesně. Co se týče olejů, určitě si přečti v tomto fóru rady od Majora, všechny a důkladně, toto téma je hned na začátku. Jeden automechanik říkal, že tyhle bavoráky při kvalitní údržbě najedou 400000km.
Přeji zdar. mBMW
xSAFA
Klubové ID: 1477
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od xSAFA »

Diky všem za rady... dnes jsem si dovezl 328i v kombiku, fakt nadherna kara a prvni jizda po dalnici no super zažitek oproti predešlemu autu :) Všem dporučuju 8)
GeorgosAc Čestný člen
Čestný člen
Klubové ID: 117

#7 Příspěvek od GeorgosAc Čestný člen »

xSAFA , jsem z Olomouce a do Prerova obcas jezdim nebo muzes dojet za nama na regioanl v Olomouci , kdyby jsi mel chut :wink:

nahod nam fotky tveho kombajna..... :wink:

PS - to se nam o tady pekne rozsiruje s kombikama 8)

Obrázek
Odpovědět