Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Obnova kůže (co použít na barvu a hebkost :) )

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#81 Příspěvek od JaraX »

Martinéz píše:
JaraX píše:ja koupil v BMW čistici pěnu na kuži, cca 260Kč, a k tomu za asi 650 impregnaci s UV filtrem, taky origo, takova krabička s ubrouskama, sem spokojen, ale mohlo by to impregnovat víc, mrknu po nějakym bordelu s voskem, i když ten bmw bordel tak voní. problém je v tom že kluci v bmw vubec nevi co prodavaj, tak jsem si to objednaval přes ETK.

dokazes specifikovat jak to voni?

Demosthenes.. s tou vzdalenosti mas asi recht.. zkusim nejakou tedy sehnat a striknout doma nejakej kousek kuze co to udela.. dik, dam info. ten vosk me laka asi jako nej impregnace.. zkousel jsem ted cozi a po delsi dobe to vyschlo a ma sklon ke zbelavani..

nedokažu :(
johnny316

#82 Příspěvek od johnny316 »

JaraX píše:
Martinéz píše:
JaraX píše:ja koupil v BMW čistici pěnu na kuži, cca 260Kč, a k tomu za asi 650 impregnaci s UV filtrem, taky origo, takova krabička s ubrouskama, sem spokojen, ale mohlo by to impregnovat víc, mrknu po nějakym bordelu s voskem, i když ten bmw bordel tak voní. problém je v tom že kluci v bmw vubec nevi co prodavaj, tak jsem si to objednaval přes ETK.

Demosthenes.. s tou vzdalenosti mas asi recht.. zkusim nejakou tedy sehnat a striknout doma nejakej kousek kuze co to udela.. dik, dam info. ten vosk me laka asi jako nej impregnace.. zkousel jsem ted cozi a po delsi dobe to vyschlo a ma sklon ke zbelavani..

V IKEI maju teraz za 350 CZK sadu na osetrovanie koze. je toho celkom dost - 2 lahvicky po 200ml myslim - aj take obrousky - houbicky k tomu.
ludia to hodne beru, ze to je dobre.
Demostenes
Kontaktovat uživatele:

#83 Příspěvek od Demostenes »

Rivax, nebo Sonax maji spickove pripravky na osetreni kuze a neni to tak drahy. Cca 250,- za lahev.
matal Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#84 Příspěvek od matal Moderátor »

JaraX píše:
Martinéz píše:

Voní to po novotě,tedy jako by byl interiér nový.. :wink:
Někdo potřebuje auto, já má dvě BMW..
Martinéz

#85 Příspěvek od Martinéz »

tak to je to co mel v sedanu lupik.. no musim si to koupit, fakt me ta vune nadchla.. :D
bunny
Kontaktovat uživatele:

#86 Příspěvek od bunny »

Krém na boty je prostě krém na boty, ne na sedačky. Možná tak na sedačku v traktoru, kde se jezdí v montérkách. Co se týče ošetření kůže v autech, nebo i doma v obejváku, tak s velkým úspěchem používám Renapur balzám, je to bezbarvý, [u]ideální na světlou kůži ( Slide!!)[/u] . Stojí to kolem 350 kaček a já jsem to sehnal v motorkářským krámě Bikers Crown v Chlumci n/C. Hezky to voní, pomalu to ubývá a nešpiní.
zde odkaz na dovozce
http://www.renapur.webzdarma.cz/
odkaz na bikerscrown
http://www.bikerscrown.cz/produkt559.html
Demostenes
Kontaktovat uživatele:

#87 Příspěvek od Demostenes »

bunny píše:Krém na boty je prostě krém na boty, ne na sedačky. Možná tak na sedačku v traktoru, kde se jezdí v montérkách. Co se týče ošetření kůže v autech, nebo i doma v obejváku, tak s velkým úspěchem používám Renapur balzám, je to bezbarvý, [u]ideální na světlou kůži ( Slide!!)[/u] . Stojí to kolem 350 kaček a já jsem to sehnal v motorkářským krámě Bikers Crown v Chlumci n/C. Hezky to voní, pomalu to ubývá a nešpiní.
zde odkaz na dovozce
http://www.renapur.webzdarma.cz/
odkaz na bikerscrown
http://www.bikerscrown.cz/produkt559.html

Jenze kdyz uz je kuze odrena, tak tohle nepomuze, dobarveni je jedina sance. Souhlasim s tim, ze krem na boty je dost silenost (i kdyz pokud se tam zaimpregnuje, tak to muze fungovat), ale normalni barvy na kuzi jsou imho OK.
kavanda

#88 Příspěvek od kavanda »

Nedávno jsem si byl nechat zašít sedačku a čalouník měl stejnou mast, ale taky černý mořidlo (neidentifikovatelný obal).
Černidlo (mořidlo) mi dodá, na mé naléhání,že potřebuji zrenovovat celý auto.

Na otázku:"zda-li mohu použít černý krém na boty?" .. dostal málem infarkt!
Prej to obsahuje saze,které po opotřebování impregnačních vrstev určitě začnou špinit.

Takže,kdo to namazal krémem na boty - důraz na impregnaci nebo černý oblečení. :twisted:
Mirw

#89 Příspěvek od Mirw »

Se mi nachce cist vse,ale ja pouzivam toto

http://www.gratia.cz/autokosmetika/hobb ... er/?from=9

Na vycisteni: pulimax
na nabalzamovani: charme nutrient (bomba voni a ta kuze upne zmekne,mam to vyzkouseny i na mega starejch sedackach z hospody...)

obcas: charme hydrating

Fakt to skuste je to super,pouzivaji to v profici v rucnich myti aut. Je to jednoducha prace,zadna drina a efekt 100% 8)
kavanda

#90 Příspěvek od kavanda »

Pokud by jste měli někdo cestu do finska,tak tam maj tohle:

http://www.brisa.fi/farg2.html

Je to vše co na obnovu barvy a měkosti potřebujeme.
Ale zase na druhou stranu je v ČR mnoho sedlářů, kteří taky používají mořidla.
Masti na obnovení lesku a měkosti prodává každý obchod s autokosmetikou, ale barvy NEEEE! Ty se daj sehnat u "koňáků".
100% informace,zaručeno
Demostenes
Kontaktovat uživatele:

#91 Příspěvek od Demostenes »

Zurive impregnovat musis i po pouziti toho moridla. To mi take rikal calounik.
Dave
Kontaktovat uživatele:

#92 Příspěvek od Dave »

A co byste doporučili na ochytanou řadičku?
kavanda

#93 Příspěvek od kavanda »

Na ochytanou řadičku bych doporučil nechat ji znova potáhnout.
Já si ji nechal potahovat.Vyšla na 350 a je to super kůžička se kterou v autě přicházíš stále do kontaktu - nešetři.
BMWBMW

#94 Příspěvek od BMWBMW »

Vypatral som tuto stranku co sa tyka koze a jej opravy http://www.servis-sedacky.sk/
DC Výkonná rada
Výkonná rada
Kontaktovat uživatele:

#95 Příspěvek od DC Výkonná rada »

mám teď objednanou tu barvu na kůži od ultimateracing a balzám s včelím voskem sem nakoupil teď v Brně na autosalonu, tak pak poreferuji ;-)

sadu na kůži od BMW mám taky doma, ale nepřišlo mi, že by potom kůže nějak výrazně prokoukla
Sběratel, pořadatel a předseda zdejšího sdružení - kontakt do sz v případě potřeby, dík
cop

#96 Příspěvek od cop »

Mám už třetí auto s kůží a za ty léta co se v ní vozím jsem už používal lecos. Moje zkušenost je taková, že záleží na tom jaká je to kůže, v XMce byla fakt silná a hladká a na ní jsem používal SIMONIZ na kůží. Efekt dobrej, pekně to vonělo a dlouho vydrželo, ale bylo to lesklý "což se ke konkrétnímu interiéru hodilo". Ještě mě něco zbylo a tak jsem to vyzkoušel na své nové E38, ta kůže je naprosto něco jinýho, je jemná a má strukturu. po natření to vypadalo celkem pěkně, ale druhej den to co zůstalo v té struktuře zbělelo a bylo to děsný. Tak na to šel ARMORAL. Mnohem lepší efekt nebylo to lesklý ani matný, ale jak to ta kůže začala vstřebávat tak se začaly dělat matný fleky. No a pak jsem ve skříni našel přípravek , kterej máme na koženou sedačku a někde, ani nevím kde jsem ho koupil. Tak jsem to vyzkoušel a naprostá bomba. Přesvědčil jsem se, že luxusní interiér potřebuje aby byla kůže matná a tento přípravek tento efekt má, navíc není mastná a má proti skluzovej efekt. :potlesk: Jedná se o HG 4 v jednom, je to z Holandska a vozí to sem MOTIP a stálo to 259 kč je to taková bílá nevábná pixla. Mám černej interiér ,a na mém se to tak nepozná, nevím teda jak to čistí světlou kůži "což je jedna z těch čtyř věcí co to má dělat" ale pokud to čistí jako konzervuje a následně vypadá tak můžu fakt doporučit.
ilegaltuner
Kontaktovat uživatele:

#97 Příspěvek od ilegaltuner »

Tak jsem si to tu přečet celé,ale stejně nevím k čemu jste dospěli :lol:

dejte mi někdo plis link a nějakou solidní barvu na černou kůži a na ten včelí vosk.dík

DC jak jsi dopad s tou barvou od ultimate?
Marten
Kontaktovat uživatele:

#98 Příspěvek od Marten »

To ilegaltuner: nejel si náhodou s tou sedmou teď v neděli přez Kroměříž?? Myslím že jsem ji viděl ve zpětném zrcátku... vybavuji si hlavně ty kola..
magic
Kontaktovat uživatele:

#99 Příspěvek od magic »

taky by mě zajimalo jak to nakonec dopadlo, hlavně co vydřené kůži navrátí abrvu a lesk, a co z leskle stvrdle proprděne kůže pod zadle, udělá takovou jemnou vlášnou jako je na zadnich sedadlech kde skoro nikdo neseděl.?
ilegaltuner
Kontaktovat uživatele:

#100 Příspěvek od ilegaltuner »

Marten píše:To ilegaltuner: nejel si náhodou s tou sedmou teď v neděli přez Kroměříž?? Myslím že jsem ji viděl ve zpětném zrcátku... vybavuji si hlavně ty kola..

ne e nejel
Odpovědět