Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Solarní panel

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
Pavel H
Klubové ID: 98

#1 Příspěvek od Pavel H »

Tak už přes půl roku používám tento solární panel ve dvou autech a můžu ho vřele doporučit. I když mi jedno auto stojí 3 měsíce se zapnutým alarmem, tak po té době v pohodě nastarutuji. Pokud by měl někdo zájem, tak ke koupi je na této adrese http://conrad.conrad.cz/solarni-ochrana ... w+dp68679/
Přílohy
IMG_1527.jpg
IMG_1527.jpg (34.69 KiB) Zobrazeno 1737 x
Rendis
Klubové ID: 286

#2 Příspěvek od Rendis »

alp píše:taktez pouzivam v modifikovane verzi na stinitku proti slunci a spokojenost :)
a kde jsi to pořídil?
Only e34 8-)
e34 M50B25TU
e34 S38B36
e34 M60B40
Pavel H

#3 Příspěvek od Pavel H »

Rendis píše:
alp píše:taktez pouzivam v modifikovane verzi na stinitku proti slunci a spokojenost :)
a kde jsi to pořídil?
To má domácí výrobu.
Rendis

#4 Příspěvek od Rendis »

aha.To neva..stejně jdu do něj.Dík za dobrý nápad.
Only e34 8-)
e34 M50B25TU
e34 S38B36
e34 M60B40
Pavel H

#5 Příspěvek od Pavel H »

Rendis píše:aha.To neva..stejně jdu do něj.Dík za dobrý nápad.
Určitě je to dobrá investice.
matal Moderátor
Moderátor
Klubové ID: 119
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od matal Moderátor »

To je velmy zajímavé.. a to se dobíjí přez zapalovač? Skutečně?
Někdo potřebuje auto, já má dvě BMW..
Pavel H

#7 Příspěvek od Pavel H »

matal píše:To je velmy zajímavé.. a to se dobíjí přez zapalovač? Skutečně?
Ano, ja to mám přes zapalovač, ale je k tomu i sada na zapojení přímo na baterii. Jenže ja to za jízdy zapojené nemám, neudrželo by se to na palubce a přicucnuté k oknu se mi to nelíbí.
Honza-net
Klubové ID: 301
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Honza-net »

Škoda, v garáži to asi dobíjet nebude :( :D Máte ozkoušený, za jakých všech podmínet to dobíjí? Jestli to potřebuje totál plnou dávku sluničkem, nebo i když je nějak zamračeno.. ?
Pavel H

#9 Příspěvek od Pavel H »

Honza-net píše:Škoda, v garáži to asi dobíjet nebude :( :D Máte ozkoušený, za jakých všech podmínet to dobíjí? Jestli to potřebuje totál plnou dávku sluničkem, nebo i když je nějak zamračeno.. ?
Dobíjí mi to i když je pod mrakem. Za plného sluníčka to dává ty dva watty. V garáži, kde neni denní světlo máš smolika.
Rendis

#10 Příspěvek od Rendis »

ještě jsem se chtěl zeptat....zásuvka zapalovače je obousměrná?
Only e34 8-)
e34 M50B25TU
e34 S38B36
e34 M60B40
Pavel H

#11 Příspěvek od Pavel H »

Rendis píše:ještě jsem se chtěl zeptat....zásuvka zapalovače je obousměrná?
Ano, žádná dioda tam není. Alespoň u E34 a E30 není problém. Není nic jednoduššiho než si to vyzkoušet, než si to pořídíš.
Rendis

#12 Příspěvek od Rendis »

No když to funguje Tobě tak mě to bude nejspíš taky.Dík
Only e34 8-)
e34 M50B25TU
e34 S38B36
e34 M60B40
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 6

#13 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

a co umisteni do zadniho plata a nabojeni na extra baterii + napojeni maleho ventilatoru=vetrani auta kdyz stoji na slunci (cast vykonu dava panel, zbytek baterie, ktera se po vybiti dobije za jizdy)...?
“Ability is what you're capable of doing.”
RuDoSh
Klubové ID: 5
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od RuDoSh »

Hanz píše:a co umisteni do zadniho plata a nabojeni na extra baterii + napojeni maleho ventilatoru=vetrani auta kdyz stoji na slunci (cast vykonu dava panel, zbytek baterie, ktera se po vybiti dobije za jizdy)...?
jo, do skody 120 s 18ti letym majitelem super :lol:
Rendis

#15 Příspěvek od Rendis »

to už je vážně moc. :)
Only e34 8-)
e34 M50B25TU
e34 S38B36
e34 M60B40
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

#16 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

RuDoSh píše:
Hanz píše:a co umisteni do zadniho plata a nabojeni na extra baterii + napojeni maleho ventilatoru=vetrani auta kdyz stoji na slunci (cast vykonu dava panel, zbytek baterie, ktera se po vybiti dobije za jizdy)...?
woe, kdyz to muze mit audina v sibru, nevidim duvod to nedat do plata :-) kdyz vyriznes peknou lochnu, ze bude akorat koukat ten panel (a ne ty prisavky :-) ), baterka staci mala a vetracek taky, kdyz bude mit dobre sani a vyfuk vzduchu pod auto (napr otvorama co jsou v kufru na bocich)... znamej si udelal na dalkove od alarmu fci, ze po zmacknuti mu cca 3min vali ventilator topeni, docela prakticky, kdyz sedis na zahradce a koukas jak se auto pekne rozpaluje a ty se tesis, az si budes moct sednou do te cerne trouby uvnitr :-)
Pavel H

#17 Příspěvek od Pavel H »

Hanz píše:
RuDoSh píše:
woe, kdyz to muze mit audina v sibru, nevidim duvod to nedat do plata :-) kdyz vyriznes peknou lochnu, ze bude akorat koukat ten panel (a ne ty prisavky :-) ), baterka staci mala a vetracek taky, kdyz bude mit dobre sani a vyfuk vzduchu pod auto (napr otvorama co jsou v kufru na bocich)... znamej si udelal na dalkove od alarmu fci, ze po zmacknuti mu cca 3min vali ventilator topeni, docela prakticky, kdyz sedis na zahradce a koukas jak se auto pekne rozpaluje a ty se tesis, az si budes moct sednou do te cerne trouby uvnitr :-)
Ja si tedy pustim aircondition
RuDoSh
Klubové ID: 5
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od RuDoSh »

Hanz píše:
RuDoSh píše:
jeste ze to tam mam i bez solarniho panelu v zadni rolete :-D ...... teda akorat bez dalkoveho....
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

#19 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

jeee... to ja taky, ale je krapet rozdil, sednout si do auta s tim solarnim sibrem a pustit si klimu (osobni zkusenost) nebo sednout do auta bez nej a s oparenym ksichtem poustet A/C a cekat 3min nez se tam da vydrzet...
kua, ze jsem neco psal, kdekdo (vcetne me) bastli do auta veci, ktere jsou v lepsim pripade jako vaha navic, tohle by v lete alespon pomohlo... :-)
Pavel H

#20 Příspěvek od Pavel H »

Hanz píše:jeee... to ja taky, ale je krapet rozdil, sednout si do auta s tim solarnim sibrem a pustit si klimu (osobni zkusenost) nebo sednout do auta bez nej a s oparenym ksichtem poustet A/C a cekat 3min nez se tam da vydrzet...
kua, ze jsem neco psal, kdekdo (vcetne me) bastli do auta veci, ktere jsou v lepsim pripade jako vaha navic, tohle by v lete alespon pomohlo... :-)
Pockej, je to dobry napad, ale nechce se mi to delat, kdyz je jednodussi si pustit klimu a chvili venku pockat. A nebo se mi to nechce bastlit...to vyjde nastejno.
Odpovědět