Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Rozvodovej řemen_Teorie

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
voko21
Klubové ID: 151
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od voko21 »

Teoretická otázka: Když se na povrchu rozvodovýho řemenu objeví příčné trhlinky, kolik času mu zbývá při kloboukovém ježdění? Vždy? jsou v něm ty podélné "žíly", tak by to mělo pár set km zvládnout né? :? Právě ho budu měnit a tak mi to napadlo, ikdyž zkoušet jeho výdrž pro účely bmwklubu nebudu. :)

Praktická otázka: Je nutné měnit i kladky? A proč?
RuDoSh
Klubové ID: 5
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od RuDoSh »

voko21 píše:Praktická otázka: Je nutné měnit i kladky?
na to prijdes, az ti spadne klinak :-D (me se ta kladka obracela na opacnou stranu, takze se to muselo vzdycky na zvedaku prehodit a nasadit klinak.... nastesti jen 2x a pak vymena....)
psena
Klubové ID: 58
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od psena »

Mluvime urcite o rozvodaku?Rudosh pise o klinaku, na klinaku jsem mel take podelne praskliny kdyz jsem ho menil, urcite by ale vydrzel.
U rozvodaku bych neriskoval ani 100 km..
U kladek bych nechal na servismenovi jestli vymenu doporuci nebo ne.
RedBaron
Klubové ID: 178
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od RedBaron »

Hele normálně jezdi. Až slítne, tak slítne.

8O Nechápu...

Nevíte jak dlouho vydrží varle ve svěráku než praskne?
voko21
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od voko21 »

psena píše:Mluvime urcite o rozvodaku?Rudosh pise o klinaku, na klinaku jsem mel take podelne praskliny kdyz jsem ho menil, urcite by ale vydrzel.
U rozvodaku bych neriskoval ani 100 km..
U kladek bych nechal na servismenovi jestli vymenu doporuci nebo ne.
jj, mluvíme o rozvoďáku, né o klíňáku. Někdo tady asi něco kouřil, nebo měl 525tds, kde je řetěz. :)Ale dík Rudoshi za snahu. :wink:

to psena: Já riskoval 30km. Ale jel sem se dvěma kloboukama na hlavě a z kopce jsem vyhazoval kvalt. V duchu jsem si řikal, že kdyžtak koupim E28 a prohodim celej motor, když se to vysere. :) Ale bylo by mi ho líto.

to ManyP: Jestli chceš celej motor M21-524td (a netrváš na 525td/s), tak mam dva kontakty na 2x celý auto E28-524td, motor prohodíš a díly z motoru svého auta a té E28 rozprodáš (snad :) ) a zbytek do šrotu. Nebude to takovej vopruz, než čachrovat s hlavou.
1/602156813 - Písek - 30000Kč.
2/777957332 - Jabl.nd.Nis - 33000Kč.
Obě jezdí, ale nevim tech. stav.

S těma kladkama mi to s..., protože řemen si budu dělat sám a až ho doma sundam, tak jak zjistim, že je kladka v prdeli? Bude mít vůli v ložisku, nebo bude dřít? Nebo jak?
ManyP
Klubové ID: 102
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od ManyP »

pokud menis remen tak je nutne aj menit kladky uvedom si ze to lozisko je tez na neco dymenzovane a vetsinou je to vse dymenzovane tak aby to odeslo spolu napr ramena na naprave nebo brzdy atd no proste radim menit vse aj tu kladku neni to problem

mimo to TDS ma retez!!! ne remen
cau
voko21
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od voko21 »

ManyP píše: ...... TDS ma retez!!! ne remen
cau
To vím, myslel jsem tím to, že Rudosh měl Tds než ho prodal a tak ho automaticky po zmínění řemenu napadly klíňáky, protože rozv.řemen na tdsu neměl.
RuDoSh
Klubové ID: 5
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od RuDoSh »

:oops: :oops: :oops:

no stane se :lol:
voko21
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od voko21 »

Dal jsem si tu práci a přeložil jsem diagram závad rozvodovejch řemenů. 8)

Příčné prasklinky na vnějším povrchu tam ale žádný nevidim, každopádně to bude první příznak toho, že řemen mění své fyzikální vlastnosti v ohybu a to tudíš znamená jeho včasnou výměnu. To je můj závěr. :?
Přílohy
rozv_remen_zavady.jpg
rozv_remen_zavady.jpg (96.74 KiB) Zobrazeno 1091 x
Odpovědět