Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Renovace (oživení) starého aku a kůže (?)

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
MK

#1 Příspěvek od MK »

Kluci, víte někdo, jak opravdu účinně oživit cca 15 let starý lak? Je dost zašlý, jsou na něm škrábance, myčka taky udělala své... Není to metalíza. Tempo - moc mu nevěřím, protože za měsíc to bylo znovu matný. Teď jsem viděl jsem v OBI nějakou ruční leštičku + Sonax asi za 500,-, ale nevím... Nebo to mám dát těm firmám, co dělají komplet očistu auta? Myslíte, že mají k dispozici něco lepšího než se dá koupit v maloobchodě?

Stejně tak jsem ještě nikdy nečistil kůži a vůbec netuším, co pořádně zabírá.

tak dík za tipy :)
Kaca2

#2 Příspěvek od Kaca2 »

na kůži použij todlens....
Přílohy
nilffet_tuk__na_k__i_v_75_ml_d_ze_k_d_6103-0000.gif
nilffet_tuk__na_k__i_v_75_ml_d_ze_k_d_6103-0000.gif (14.27 KiB) Zobrazeno 1146 x
Pavel

#3 Příspěvek od Pavel »

Jestli chceš můžu ti ten lak zrenovovat,za 500.-.mašinu a přípravky (SONAX) na to mám,protože se tím živím,ale pochybuju že budeš kvůli tomu chtít jet až k Břeclavě
Pavel

#4 Příspěvek od Pavel »

MK píše:Kluci, víte někdo, jak opravdu účinně oživit cca 15 let starý lak? Je dost zašlý, jsou na něm škrábance, myčka taky udělala své... Není to metalíza. Tempo - moc mu nevěřím, protože za měsíc to bylo znovu matný. Teď jsem viděl jsem v OBI nějakou ruční leštičku + Sonax asi za 500,-, ale nevím... Nebo to mám dát těm firmám, co dělají komplet očistu auta? Myslíte, že mají k dispozici něco lepšího než se dá koupit v maloobchodě?

Stejně tak jsem ještě nikdy nečistil kůži a vůbec netuším, co pořádně zabírá.

tak dík za tipy :)

každopádně ručně to nikdy nevyleštíš tak dobře jak tou mašinou.. 8) A navíc,ručně se u toho nadřeš jak vůl... :? :D
Jirka-328

#5 Příspěvek od Jirka-328 »

Hele taky mám docela zašlej lak, koupil jsem si leštěnku MOTIP, ale spokojenej s ní teda nejsem, takže moje otázka zní:

Jakou značku mám koupit? Konkrétně je to na HELLROT červená, má na sobě navíc lak, tak myslim že by šla i leštěnka na metly....

Co teda koupit? S čím jste max spokojený? SONAX?
voko21
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od voko21 »

Pavel píše:Jestli chceš můžu ti ten lak zrenovovat,za 500.-.mašinu a přípravky (SONAX) na to mám,protože se tím živím,ale pochybuju že budeš kvůli tomu chtít jet až k Břeclavě

No to je asi spíš pro Brno a okolí. :? Ty si už Poloslovák čéče. :)

Renovaci laku asi udělam letos taky. Parkuju v Plzeňské Škodovce a to svinstvo které lítá z hutí dělá divy. V sobotu jsem to myl a je to jako brousek. Kovové saze se usadily na lak a reznou, nehtem to jde dolů a pak je lak čistej, ale nípat nechtama celý auto.......... :roll:

Když by byl v okolí Plzně nebo Prahy někdo, kdo to udělá jako ty za 500 a ještě k tomu s láskou a citem, tak prosím o kontakt. :wink:
Pavel

#7 Příspěvek od Pavel »

Jirka-328 píše:Hele taky mám docela zašlej lak, koupil jsem si leštěnku MOTIP, ale spokojenej s ní teda nejsem, takže moje otázka zní:

Jakou značku mám koupit? Konkrétně je to na HELLROT červená, má na sobě navíc lak, tak myslim že by šla i leštěnka na metly....

Co teda koupit? S čím jste max spokojený? SONAX?

zálěží hodně na leštičce jakou máš.jestli je to takovej ten "hrnec vybrační s těma ušima" :D -ten je na hovno a pokud máš klasickou podobnou flexe s regulací otáček tak je super.Ale musíš mít dobrý unašeč,kotouče a pak kosmetiku.Já mám vše Sonax (kotouče,unašeč,hadřík,brus.pastu,vosk na všchny typy a barvy laků,jelenici,houbu na hmyz no prostě pičoviny.. :D )

jěště jsou prý dobrý pasty "3M" nebo tak nějak se to jmenuj moc to neznám.Ale Sonax je hodně dobrej i známej a dá se lehce koupit.
Pavel

#8 Příspěvek od Pavel »

voko21 píše:
Pavel píše:Jestli chceš můžu ti ten lak zrenovovat,za 500.-.mašinu a přípravky (SONAX) na to mám,protože se tím živím,ale pochybuju že budeš kvůli tomu chtít jet až k Břeclavě

Renovaci laku asi udělam letos taky. Parkuju v Plzeňské Škodovce a to svinstvo které lítá z hutí dělá divy. V sobotu jsem to myl a je to jako brousek. Kovové saze se usadily na lak a reznou, nehtem to jde dolů a pak je lak čistej, ale nípat nechtama celý auto.......... :roll:

Když by byl v okolí Plzně nebo Prahy někdo, kdo to udělá jako ty za 500 a ještě k tomu s láskou a citem, tak prosím o kontakt. :wink:

Mě tahle práce baví tak si fušuju i ve volnu akorát že to leštění za 500 se zdá kolikrát někomu moc přitom tady u nás v okolí (nevím jak tam u vás v čechách) to stojí od 1k navrch 8)

bylím před Břeclaví (do Brna to mám 46km po dálnici a ta je 1km od nás :) )Ale máš pravdu jeto spíš aktualní pro Brno a okolí.. :? :D
skautik Čestný člen
Čestný člen

#9 Příspěvek od skautik Čestný člen »

mno vidim to tak, ze dam do kupi drbky a stavim se za tebou :)
Speedy Čestný člen
Čestný člen

#10 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

2 Pavel: mám tu leštičku s jedním uchem ale bez reguklace otáček. Jsem to zkoušel, ale nevím, co použít za tu pastu. Má se používat nějáká tuhá pasta nebo něco vysloveně tekutýho? Po tom přeleštění se to sice leskne, ale zdá semi, že by to chtělo ještě něco. Pls poraď.
voko21
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od voko21 »

Pavel píše:
voko21 píše:

Mě tahle práce baví tak si fušuju i ve volnu akorát že to leštění za 500 se zdá kolikrát někomu moc přitom tady u nás v okolí (nevím jak tam u vás v čechách) to stojí od 1k navrch 8)

bylím před Břeclaví (do Brna to mám 46km po dálnici a ta je 1km od nás :) )Ale máš pravdu jeto spíš aktualní pro Brno a okolí.. :? :D

Tady by ani těch 1000kč nestačilo, jen vyčištění interiéru je za 600Kč. (maj to prej za 30min ve dvou lidech hotový.)
Pavel

#12 Příspěvek od Pavel »

Speedy píše:2 Pavel: mám tu leštičku s jedním uchem ale bez reguklace otáček. Jsem to zkoušel, ale nevím, co použít za tu pastu. Má se používat nějáká tuhá pasta nebo něco vysloveně tekutýho? Po tom přeleštění se to sice leskne, ale zdá semi, že by to chtělo ještě něco. Pls poraď.

Dorá dobrá.těch brusných past je víc druhů.na první fotce jsou 3 druhy brusné pasty (černé obaly).stěma mám dobré skušenosti.nejlepší je ta na levo na kraji.Tom v tom modrém je vosk 3v1

Na další fotce je komplet moje vybyvení "pouze" na leštění karoserie.

dale mám potom různé sračičky na plasty a lesk na pneu,na litáky sračku,na hmyz a na okna..atd
Přílohy
DSC04662.JPG
DSC04662.JPG (51.27 KiB) Zobrazeno 730 x
DSC04663.JPG
DSC04663.JPG (58.76 KiB) Zobrazeno 730 x
Pavel

#13 Příspěvek od Pavel »

skautik píše:mno vidim to tak, ze dam do kupi drbky a stavim se za tebou :)

klidně se stav... 8)
voko21
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od voko21 »

Pavel píše:

klidně se stav... 8)

Sorry za OT: Máš zajímavej koberec. 8) Nebo je to zámková dlažba? :)

Teď mam kobercovou sezonu, protože budu měnit koberec v celým obýváku, tak se všímám. Ještě jednou sorry.
Pavel

#15 Příspěvek od Pavel »

voko21 píše:
Pavel píše:

klidně se stav... 8)

Sorry za OT: Máš zajímavej koberec. 8) Nebo je to zámková dlažba? :)

Teď mam kobercovou sezonu, protože budu měnit koberec v celým obýváku, tak se všímám. Ještě jednou sorry.

jo ten koberec je tady už dobrejch 15let :oops: :D
RedBaron
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od RedBaron »

Mě to nabízeli profíci, který to tu dělaj už asi 8 let. Je to renovace laku pomocí mašiny a prostředků 3M a Porzelack, zbrousí to prej zoxidovanou vrstvu laku a díky vysoké rychlosti kotouče se povrch laku nahřeje a znovu propojí. Následuje důkladné ošetření a navoskování. To vše za litr.

I z úplně zpuchřelejch ale neprotrženejch koženejch sedadel se dá strhnout ten popraskanej lak, napustit prostředkem na výživu kůže a po vyčištění znovu nastříkat barvou na kůži. Pokud jí nic není a je o kůži dobře staráno, vydrží snad věčně - v muzeu jsou tatrovky z roku 37 a taky mají origo kůži.
Pavel

#17 Příspěvek od Pavel »

[quote="RedBaron"]Mě to nabízeli profíci, který to tu dělaj už asi 8 let. Je to renovace laku pomocí mašiny a prostředků 3M a Porzelack, zbrousí to prej zoxidovanou vrstvu laku a díky vysoké rychlosti kotouče se povrch laku nahřeje a znovu propojí. Následuje důkladné ošetření a navoskování. To vše za litr.

To je přesně ono,zapoužití vyrobků Sonax.Akorát já jsem to nedokázal tak hezky definovat.. :wink:
MK

#18 Příspěvek od MK »

Děkuju všem za názory a za rady a jako poděkování posílám velikonoční pozdrav z Prahy.

Pavle, píšu ti SZ.
Přílohy
Velikonoce.jpg
Velikonoce.jpg (53.69 KiB) Zobrazeno 724 x
voko21
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od voko21 »

MK píše:Děkuju všem za názory a za rady a jako poděkování posílám velikonoční pozdrav z Prahy.

Pavle, píšu ti SZ.

No ty woe, super pohlednice! 8O
Miki_JI
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Miki_JI »

MK píše:Děkuju všem za názory a za rady a jako poděkování posílám velikonoční pozdrav z Prahy.

Pavle, píšu ti SZ.

8O :P
Odpovědět