Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

ESD regelt

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
matal Moderátor
Moderátor
Klubové ID: 119
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od matal Moderátor »

Tak jsem byl dnes v Renocaru na diagnostice, BC mi hlásí ESD regelt, mimo jiné mi vymlátili baterku, ale to není důležité, pak přišel ten technik apovídá, že se omlouvají, ale tuto hlášku počítače neznají. Nicméně chybu vymazali, a když jsem potom startoval tak za chvíli to psalo zas. Pak jeď do origo servisu... :wink: :wink:
Někdo potřebuje auto, já má dvě BMW..
Zave
Klubové ID: 90
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Zave »

a kolix platil? nebo ti to nechali gratis kdyz to neznaji? :wink:
Zave
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Zave »

kenedy píše:
alp píše:The 'ESD control' (ESD Regelt in German) fault is caused by a hairline crack at the R60 resistor in the Check Control Module (CCM). Recommended repair is to replace CCM.

ESD is a BMW acronym for Electronic Brake Differential -- an older accronym for slip/traction control, and "regelt" means "regulation". This fault seems to be another phantom fault that is fixed by replacing the CCM.
:?: :roll: :? :roll: :? :roll: :? :?: :idea: :lol: :lol: :lol:
to znamena ze je v pici auto :lol:
Doktor1
Klubové ID: 78
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Doktor1 »

Ahoj Matale,ne ze bych chtel branit Renocar jako takovy,ale sebe urcite,protoze to auto jsem ti delal ja.Ze se baterka vymlatila za 10 minut zapnutyho klicku,kdy se delal kompletni test,asi nemuzu ze... Minochodem vsechny clanky byly suchy,tak jsem je dolil destilkou. :oops: Po pripojeni na nabijecku ta baterka sotva brala nejaky ampery... A k te chybe-Modic(testr)vypsal chyby,ktere jsem vytiskl a ktere ti zrejme technik ukazal,nic jinyho to nevypsalo. Ani ostatni mechosi,kteri jsou tam mnohem dyl nez ja,tuto chybu neznali...

Nejsem anglictinar,takze pokud to dobre chapu je chyba v Check Control Modulu v nejakym Resistoru R60?
kutil

#5 Příspěvek od kutil »

To víš voda je drahá i s ni se musí šetřit a pak tu pišou že ty baterky stojej za prd 8)
matal Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od matal Moderátor »

Doktor1 píše:Ahoj Matale,ne ze bych chtel branit Renocar jako takovy,ale sebe urcite,protoze to auto jsem ti delal ja.Ze se baterka vymlatila za 10 minut zapnutyho klicku,kdy se delal kompletni test,asi nemuzu ze... Minochodem vsechny clanky byly suchy,tak jsem je dolil destilkou. :oops: Po pripojeni na nabijecku ta baterka sotva brala nejaky ampery... A k te chybe-Modic(testr)vypsal chyby,ktere jsem vytiskl a ktere ti zrejme technik ukazal,nic jinyho to nevypsalo. Ani ostatni mechosi,kteri jsou tam mnohem dyl nez ja,tuto chybu neznali...

Nejsem anglictinar,takze pokud to dobre chapu je chyba v Check Control Modulu v nejakym Resistoru R60?
V poho, já nejsem nasratý, nicméně výpis z diagnostiky mi neukázal, prý tomu nic není až na brzdový spínač ,ale baterka funguje dál... a za těch 800jsem mohl mít skoro novou :evil: :? :( Tak až tam pojedu ten spínač vyměnit, tak se polepši prosím... :twisted: :D
psena
Klubové ID: 58
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od psena »

matal píše:
Doktor1 píše:Ahoj Matale,ne ze bych chtel branit Renocar jako takovy,ale sebe urcite,protoze to auto jsem ti delal ja.Ze se baterka vymlatila za 10 minut zapnutyho klicku,kdy se delal kompletni test,asi nemuzu ze... Minochodem vsechny clanky byly suchy,tak jsem je dolil destilkou. :oops: Po pripojeni na nabijecku ta baterka sotva brala nejaky ampery... A k te chybe-Modic(testr)vypsal chyby,ktere jsem vytiskl a ktere ti zrejme technik ukazal,nic jinyho to nevypsalo. Ani ostatni mechosi,kteri jsou tam mnohem dyl nez ja,tuto chybu neznali...

V poho, já nejsem nasratý, nicméně výpis z diagnostiky mi neukázal, prý tomu nic není až na brzdový spínač ,ale baterka funguje dál... a za těch 800jsem mohl mít skoro novou :evil: :? :( Tak až tam pojedu ten spínač vyměnit, tak se polepši prosím... :twisted: :D
Vsak Rennno neni jedinej servis...zrovna spinac bych si nechal vymenit jinde, ael kdyz mas dost penez.....
Jinak, ja mam z Rennocarem jen dobry zkusenosti, neco me mlatilo na podvozku, rikal jsem jim, ze uz jsem byl ve trech servisech a ze to nenasli.
V Rennocaru na tom makali dve hodiny, dotahovali zkouseli, nalezali vule...nakonec pricinu klepani nenasli, ale utahli prevodku rizeni a celou napravnici mimo jine.Ale to klepani kvuli kteremu jsem prijel nenasli, tak jsem neplatil ani halir...to me prekvapili!
Ale taky me prekvapili, kdyz za vymenu vsech prednich ramen me rekl ten blondak na prijmu, ze by to bylo za 3500kc, u Parizka jsem dal 1500, i tak to bylo moc , kdyz to trvalo 1 hodinu. :D
matal Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od matal Moderátor »

Psena: Máš pravdu, ale jestli dám 600 za spínač v Renocaru nebo 400 u Pařizka nehraje zas tak velkou roli...
Tento příspěvek jsem nepsal proto, že bych si chtěl stěžovat, ale jako takové pousmání...vždy? život je krásný a s BMW ještě hezčí, no ne?
psena
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od psena »

matal píše:Psena: Máš pravdu, ale jestli dám 600 za spínač v Renocaru nebo 400 u Pařizka nehraje zas tak velkou roli...
Tento příspěvek jsem nepsal proto, že bych si chtěl stěžovat, ale jako takové pousmání...vždy? život je krásný a s BMW ještě hezčí, no ne?
jsou i jine cesty, treba dil si najit levneji a pak si to nechat jen namontovat

napr kolik ti rikali cenu v Rennnocaru za termostat?Toby me fakt zajimalo...protoze Wahler kterej se tma dava v BMW stoji 560 kc, bojim se ze pokud tam bude znacka BMW tak to bude litr.
matal Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od matal Moderátor »

psena píše:
matal píše:Psena: Máš pravdu, ale jestli dám 600 za spínač v Renocaru nebo 400 u Pařizka nehraje zas tak velkou roli...
jsou i jine cesty, treba dil si najit levneji a pak si to nechat jen namontovat

napr kolik ti rikali cenu v Rennnocaru za termostat?Toby me fakt zajimalo...protoze Wahler kterej se tma dava v BMW stoji 560 kc, bojim se ze pokud tam bude znacka BMW tak to bude litr.
V Renocaru chtějí za termostat snad taky 800, ale nevím jestli s DPH nebo bez ařekl mi kolem 2500 za práci, teď už je to vcelku jedno, páč to mám objednaný..
psena
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od psena »

Tak to je palka, za hodku max dve prace...
Pavel
Klubové ID: 56

#12 Příspěvek od Pavel »

Já se můžu na celý renocar a Pařízky akorát tak vys.... :? Vše opravuji s otcem a jedním známím :wink: .A nestojí mě to nic za prácu,max. mu vyleštím auto :D :D
Zave
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Zave »

Pavel píše:Já se můžu na celý renocar a Pařízky akorát tak vys.... :? Vše opravuji s otcem a jedním známím :wink: .A nestojí mě to nic za prácu,max. mu vyleštím auto :D :D
vymeni mi prevodovku, spojku a pri tom i vyneni gufero na klice? :D
Pavel
Klubové ID: 56

#14 Příspěvek od Pavel »

Zave píše:
Pavel píše:Já se můžu na celý renocar a Pařízky akorát tak vys.... :? Vše opravuji s otcem a jedním známím :wink: .A nestojí mě to nic za prácu,max. mu vyleštím auto :D :D
vymeni mi prevodovku, spojku a pri tom i vyneni gufero na klice? :D
Ne.... :mrgreen:
Odpovědět