Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
A jaky je rozdil orig. svicek?
Oboje se da koupit jako origo dil do tohodle motoru. Otazka je, ktery sou lepčí, ne?JFK píše:nerozumím tomu "originál" svíčka... to jako originál adidas a adihash od vietnamců jo, ale svíčky?Typově ty svíčky musí sedět na daný typ auta a motoru a potom už jenom kvalita a cena...
![]()
Jinak mam bosh a jsem spokojeny..
Dej tam jen svíčky předepsané výrobcem a nedej na řeči že je to jedno.Já jsem asi před třemi lety jel do Calabrie a zdálo se mě že je potřeba vyměnit svíčky(špatné starty) originál předepsané nebyly tak jsem na radu ODBORNÍKŮ koupil svíčky 3kontaktní.Auto jelo na prd a chlastalo víc než já.Spotřeba stoupla z cca 10,3 na 15,8.Výkon klesl tak o třetinu a když jsem zapl klimu tak to nejelo přes 3000 ot.vůbec.Bylo léto venku 33 st. Délka trasy 5000 km. Po příjezdu domů jsem koupil svíčky předepsané výrobcem a vše O.K..
-
- Klubové ID: 90
- Kontaktovat uživatele:
to je tezke rict... je tu urcite plno lidi co s tim maji urcite dodry zkusenosti a plno lidi co by Quli tomu zabijeli.. viz Milda.. ja bych asi volil ty bosche protoze pokud je to origo tak by s tim nikdy problemy byt nemeli...matal píše:Já bych dal Bosh, možná bych uvažoval o těch co dávají více jisker, ale nemám s tím zkušenost. Prý se má snížit spotřeba. Ví někdo něco o tom?
-
matal
- Moderátor
- Klubové ID: 119
- Kontaktovat uživatele:
Ptal jsem se na to, Bosh je dělá taky vícejiskrové, stojí 121kč/ks, jen mne zajímalo, jestli to má nějaký efekt, když normální svíčka stojí 70kč.Zave píše:to je tezke rict... je tu urcite plno lidi co s tim maji urcite dodry zkusenosti a plno lidi co by Quli tomu zabijeli.. viz Milda.. ja bych asi volil ty bosche protoze pokud je to origo tak by s tim nikdy problemy byt nemeli...matal píše:Já bych dal Bosh, možná bych uvažoval o těch co dávají více jisker, ale nemám s tím zkušenost. Prý se má snížit spotřeba. Ví někdo něco o tom?
Někdo potřebuje auto, já má dvě BMW..
Já si myslim že na výrobci dnes až tak nezáleží(pokud to není vyloženě šit),důležité jsou hodnoty udávané výrobcem motoru.Ve většině prodejen mají tabulky na porovnání hodnot.S tím výkonem jsem si to myslel taky ale opak je pravdou.Elektrikář mě to vysvětlil tak že vicejiskrové svíčky maji podstatně vyšší odběr a civky a elektronika to nestíhají.Jestli je to pravda nevím ale auto nejede a má větší spotřebu u motoru M 30 to mám vyskoušené.matal píše:Já bych dal Bosh, možná bych uvažoval o těch co dávají více jisker, ale nemám s tím zkušenost. Prý se má snížit spotřeba. Ví někdo něco o tom?
-
- Klubové ID: 4
- Kontaktovat uživatele:
Mam M50 motor, dal jsem japonsky NGK predepsane vyrobcem (BKR6EK) a plna spokojenost. Jinak uz se to tady kdesi resilo, obecne jsou NGK povazovany za kvalitnejsi znacku nez BOSCH.
Este nejaky info:
http://www.unofficialbmw.com/all/engine ... _info.html
Este nejaky info:
http://www.unofficialbmw.com/all/engine ... _info.html