Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

A jaky je rozdil orig. svicek?

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Bambim
Klubové ID: 705
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Bambim »

Jaky je rozdil mezi BOSH F7LDCR nebo japonske svicky BKR6EK, muze to nejak ublizit motoru? Me prijdou na chlup stejny.
Pivson
Klubové ID: 570
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Pivson »

Můžeš tam dát oboje a nic nezkazíš
JFK Čestný člen
Čestný člen
Klubové ID: 2

#3 Příspěvek od JFK Čestný člen »

nerozumím tomu "originál" svíčka... to jako originál adidas a adihash od vietnamců jo, ale svíčky? :D Typově ty svíčky musí sedět na daný typ auta a motoru a potom už jenom kvalita a cena... :D :roll:
Speedy Čestný člen
Čestný člen
Klubové ID: 51

#4 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

JFK píše:nerozumím tomu "originál" svíčka... to jako originál adidas a adihash od vietnamců jo, ale svíčky? :D Typově ty svíčky musí sedět na daný typ auta a motoru a potom už jenom kvalita a cena... :D :roll:
Oboje se da koupit jako origo dil do tohodle motoru. Otazka je, ktery sou lepčí, ne?

Jinak mam bosh a jsem spokojeny..
RuDoSh
Klubové ID: 5
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od RuDoSh »

ja ted mam ty BKR6EK... a zadny rozdil jsem nepoznal :)
RuDoSh
Klubové ID: 5
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od RuDoSh »

Milda

#7 Příspěvek od Milda »

Dej tam jen svíčky předepsané výrobcem a nedej na řeči že je to jedno.Já jsem asi před třemi lety jel do Calabrie a zdálo se mě že je potřeba vyměnit svíčky(špatné starty) originál předepsané nebyly tak jsem na radu ODBORNÍKŮ koupil svíčky 3kontaktní.Auto jelo na prd a chlastalo víc než já.Spotřeba stoupla z cca 10,3 na 15,8.Výkon klesl tak o třetinu a když jsem zapl klimu tak to nejelo přes 3000 ot.vůbec.Bylo léto venku 33 st. Délka trasy 5000 km. Po příjezdu domů jsem koupil svíčky předepsané výrobcem a vše O.K..
Zave
Klubové ID: 90
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Zave »

ja tam taky radeji davam origa... urcite tim nikdy nic nepokazis :wink:
matal Moderátor
Moderátor
Klubové ID: 119
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od matal Moderátor »

Já bych dal Bosh, možná bych uvažoval o těch co dávají více jisker, ale nemám s tím zkušenost. Prý se má snížit spotřeba. Ví někdo něco o tom?
Někdo potřebuje auto, já má dvě BMW..
Zave
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Zave »

matal píše:Já bych dal Bosh, možná bych uvažoval o těch co dávají více jisker, ale nemám s tím zkušenost. Prý se má snížit spotřeba. Ví někdo něco o tom?
to je tezke rict... je tu urcite plno lidi co s tim maji urcite dodry zkusenosti a plno lidi co by Quli tomu zabijeli.. viz Milda.. ja bych asi volil ty bosche protoze pokud je to origo tak by s tim nikdy problemy byt nemeli...
matal Moderátor
Moderátor
Klubové ID: 119
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od matal Moderátor »

Zave píše:
matal píše:Já bych dal Bosh, možná bych uvažoval o těch co dávají více jisker, ale nemám s tím zkušenost. Prý se má snížit spotřeba. Ví někdo něco o tom?
to je tezke rict... je tu urcite plno lidi co s tim maji urcite dodry zkusenosti a plno lidi co by Quli tomu zabijeli.. viz Milda.. ja bych asi volil ty bosche protoze pokud je to origo tak by s tim nikdy problemy byt nemeli...
Ptal jsem se na to, Bosh je dělá taky vícejiskrové, stojí 121kč/ks, jen mne zajímalo, jestli to má nějaký efekt, když normální svíčka stojí 70kč.
Někdo potřebuje auto, já má dvě BMW..
Zave
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Zave »

no do M50 patri 2 elektrodove BOSCH F7LDCR kus za nejakych 130kc a ty za 70korun jsou nejake co tam nemaji byt.. ty klasicky treba do M20 ja kupoval ty origo F7LDCR za 400 celou sadu z Ebay 8)
Milda

#13 Příspěvek od Milda »

Já si myslim že na výrobci dnes až tak nezáleží(pokud to není vyloženě šit),důležité jsou hodnoty udávané výrobcem motoru.Ve většině prodejen mají tabulky na porovnání hodnot.S tím výkonem jsem si to myslel taky ale opak je pravdou.Elektrikář mě to vysvětlil tak že vicejiskrové svíčky maji podstatně vyšší odběr a civky a elektronika to nestíhají.Jestli je to pravda nevím ale auto nejede a má větší spotřebu u motoru M 30 to mám vyskoušené.
Bambim
Klubové ID: 705
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Bambim »

Ja mam totiz koupeny ty BOSHE, ale nasel jsem si v jedne knižce, jak to vlastne je a tam pisou, ze do roku 9/92 maji byt ty BOSHE a dalsi roky ty japonske. Ja mam 93, ale nemam vanos, tak me zajima je to blby, kdyz jsem tam dal ty BOSHE.
stealth
Klubové ID: 4
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od stealth »

Mam M50 motor, dal jsem japonsky NGK predepsane vyrobcem (BKR6EK) a plna spokojenost. Jinak uz se to tady kdesi resilo, obecne jsou NGK povazovany za kvalitnejsi znacku nez BOSCH.

Este nejaky info:
http://www.unofficialbmw.com/all/engine ... _info.html
Odpovědět