Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Need help - fachmani přes audioinstalaci

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Jawak Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 125
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Jawak Člen Klubu »

Tak jsem se konečně rozhodl trošku něco překopat, ale včera večer jsem zase zkončil...
Potřebuju tam nabastlit klasický ISO?-konektory, co jsou běžný u všech novějších autorádií. A narazil jsem na tohle :? :
http://www.pixum.de/members/baworak/?ac ... 58442cbcad

V přihrádce u spolujezdce je takovej jako zesilovač, nevím teda čeho, a ty audio-kabely, jak byly v 70. a 80. letech, s kterýma jsem se nikdy v praxi nesetkal, takmáme ještě na půdě takovej gramofon :) tak vedou do rádia, nenašel jsem tam vůbec nikde ten kolík antény...
A teď co mám nechat, co vyhodit a co pozměnit?
Prej to mělo být v 70. letech "sündhaft teures Radio", jako hříšně drahé :lol: no docela bych tomu věřil, ale nepřehrává CD, tak pryč s tím na půdu...
Typ: Blaupunkt Berlin ICR88
margos
Klubové ID: 53
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od margos »

jaro, jestli ti muzu poradit, tak se do toho sam nepoustej a sver to odbornikovi - v brne je to Jura Kadlec, http://www.jkc.cz, ma firmu na lieberzeitove ulici - kousek od cejlu. Delal mi par veci a muzu rict, ze lepsi odbornik neni. Dokonce za nim jezdi z renocaru a nevyresitelnejma problemama a vsechno jde kdyz se to umi. 8)
Jawak Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Jawak Člen Klubu »

Díky za tip margošu, ale do Štatlu se s velkým coupátkem dostanu až na jaře, a už jsem to s trochou logického myšlení vyřešil sám :) Přece nejsu ještě takovej debil, abych to napo3. nezvládnul (malé Poršátko, malé coup. a velké coup.) :wink:
Pro ostatní a pro budoucnost: Vemte si 12V žárovku, nějaké náhradní pojistky a zkoušejte... Mělo by to být logicky rozpoložené v barvě drátů, no teda někdy (červený +; a hnědý -) :lol:
Jediné co jsem nezjistil, máme tam + co spojuje spínací skříňka zapalování (červený drát). Pak je tam další +, to má ale být stálé, teda jakoby natažené od baterky bez nějakého přerušovače nebo vypínače. Tak všechno jsem už našel, kromě tohoto stálého plusu... To znamená, že když mám klíč v kapse, měla by být v jednom drátu š?áva. No trčí mi tam ještě 2ks, jeden žlutý a druhý zelený. S tou mojí žárovka-zkoušečkou se nerozsvítila ani na jeden drát, za předpokladu, že jsem jeden z těch drátů držel na + u žárovky a ten hnědý drát jsem mačkal na kovovou objímku (ten zbytek co je kovový na žárovce ;) ) Ale ono nic...
Pak mě napadlo vykuchat rádio z nějakýho služebáka, ale z e34 nevím jak ho vytáhnout a z Passaka taky, nejsou tam žádné díry na ty spešl vytahováky rádií...
Takže babo raď, žlutý drát nebo zelený? :)
Na tom ISO konektoru, co jsem vyprostil z malého coupátka je taková malá černá krabička a z ní oranžový drát k tomu stálému plus, takže většina názorů asi vítězí :lol:
milo
Klubové ID: 877
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od milo »

mozno by nebolo zle investovat 150Kc za najobycajnejsi multimeter :twisted:

teoreticky je mozne ze stale plus tam vobec nemas natiahnute, ten zosilovac v kastliku sa mi zda urcite dobastleny doma tak bohvie co vsetko s tou elektrikou uz niekto robil :? nevedie to stale + do toho zosilovaca? idealne by to bolo asi cele vykuchat a natahat znovu ...
Jawak Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Jawak Člen Klubu »

Tak starej zesák už je v prde.. a zítra se tam pokusím dobastlit ten zbytek, neví někdo, co se stane, když to stálé plus nenapojím? Pojede to i na to klíčem-přerušované + ?
Jinak co je multimetr? Ne že bych byl úplnej debil, asi to bude něco na měření š?ávy, zatím jsem to ale u 12V nepotřeboval, u 220V po jednom nepěkném zážitku jo, to jsem takhle jako malé dítě prý vytáhnul "audio-banánky" z televize a vrazil je do zásuvky, to byla šlupka prej, pojistky jsem vyhodil a odrazilo mě dobrej metr :roll:
Ale kdo v 5ti letech neexperimentoval se vším co se dalo ;)
Pak jsem ještě zkoušel mostem spojit póly + a - u traktoru, tam byla ta divná kostka, co ji děda dával vždycky do dílny na takový barevný dráty :mrgreen: to krásně jiskřilo :twisted:
Já si vždycky rád hrál s elektrickým napětím :D
margos
Klubové ID: 53
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od margos »

no kdyz nanapojis staly privod +, tak to kazdopadne nebude drzet pameti stanic, nastaveni zvuku, popr budes muset pokazde zadavat code, pokud to tu funkci uz ma.. Vsak to nemuze byt takovej problem, natahnout + nekde od pojistkove skrine, nekde tam musi byt stale napeti, ne?
martinmasat

#7 Příspěvek od martinmasat »

multimetr http://www.utes.cz/menu.php?nazev=pristroje.php&katg=30 obyčejný stojí 100 v elektru.
Odpovědět