Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
zarovky
To XSUN: Nezapomínej, že Compact má jiný světla než ostatní, má žárovky HB3 a HB4 (jsou to takový ty zahnutý). Nevím zda by patice dovolily použít žárovky jiné.
Mě připadalo, že to taky blbě svítí a když jsem kouknul na světla, tak mi přišla taková lehce "mléčná". Vyndal jsem je, komplet rozebral a skla a paraboly umyl. Byla zaprášená takovým bílým jemným prachem.
Při té příležitosti jsem rozebral naklápěcí motorky a proletoval některé spoje na plošňácích - byly uklepané a světla se tak někdy naklápěla, jindy ne.
Teď jsem spokojen.
Mě připadalo, že to taky blbě svítí a když jsem kouknul na světla, tak mi přišla taková lehce "mléčná". Vyndal jsem je, komplet rozebral a skla a paraboly umyl. Byla zaprášená takovým bílým jemným prachem.
Při té příležitosti jsem rozebral naklápěcí motorky a proletoval některé spoje na plošňácích - byly uklepané a světla se tak někdy naklápěla, jindy ne.
Teď jsem spokojen.
-
- Klubové ID: 104
- Kontaktovat uživatele:
stva píše:To XSUN: Nezapomínej, že Compact má jiný světla než ostatní, má žárovky HB3 a HB4 (jsou to takový ty zahnutý). Nevím zda by patice dovolily použít žárovky jiné.
Teď jsem spokojen.
diky za radu .... motorky mam ok, ale svetla taky me pripadaji trochu mlecna, tak v dlouhych zimnich vecerech se na to v garazi vrhnu a zkusim to rozebrat a procistit. Jde to pekne rozebrat nebo v tom je nejaka finta? Kdyz jsem to tak zkoumal jednim pohledem, tak se mi nezdalo ze je moc mozny to komplet rozebrat ...
xsun píše:stva píše:To XSUN: Nezapomínej, že Compact má jiný světla než ostatní, má žárovky HB3 a HB4 (jsou to takový ty zahnutý). Nevím zda by patice dovolily použít žárovky jiné.
Teď jsem spokojen.
diky za radu .... motorky mam ok, ale svetla taky me pripadaji trochu mlecna, tak v dlouhych zimnich vecerech se na to v garazi vrhnu a zkusim to rozebrat a procistit. Jde to pekne rozebrat nebo v tom je nejaka finta? Kdyz jsem to tak zkoumal jednim pohledem, tak se mi nezdalo ze je moc mozny to komplet rozebrat ...
Jde to celkem v pohodě: vyndáš přední blinkry (máčkeš na pojistku mezi hl. světlem a blinkrem a blinkr vytáhneš dopředu), světo drží na 4 šroubech - dva nahoře, dva z boku. Obrysová žárovka je v takový dlouhý trubičce - trubičku potočíš o 90st a vytáhneš. Krycí sklo na tělese světla drží po obvodu kovové spony - ty škoubovákem odcvakáš a sklo je dole. Ostatní je na šroubky - rámeček s rozplylovými skly (před parabolou) drží 3 šrouby - jeden zhora a dva zdola. Zezadu ohrneš (nebo rovnou stáhneš) prachovky kolem patic - každou patici drží 3 šroubky. Odcvakneš pojistky třech držáků a vytáhneš parabolu (odcvaknou to jde docela blbě, takže nemusíš parabolu vyndavat a umejt ji nasazenou). Já to sundaval, protože jeden držák (pro výškové nastavení) jsem měl zlomený a protože jsem chtěl vyndat motorky. Ony by měly jít vyndat i normálně (pootočit a vytáhnout), ale nikdy se mi nepodařilo zvenčí vyháknout táhlo z paraboly.
-
- Klubové ID: 90
- Kontaktovat uživatele:
Dande píše:Zave_M50 píše:Darmon: to jako myslis ze ty +50ky svitej stejne jako ty obycejne? To je blbost, rozdil tak je znatelnej a to dost.... Teda aspon co sem videl... Jinak by se to asi nedelalo. ne?
Zadnej velkej rozdil v tom neni
To mozna ne, ale sviti to o dost vic...

skautik píše:no ja bych tam zadne obarvene zarovky nedaval, dal je na auto nekdo predemnou a jak se ta barva na nich krasne speklaod koure ocouzena parabola, rozptylove sklo atd.
No, jestli máš H7, tak věř, že to není žárofkama, které by očoudili sklo a parabolu, ale je to tím, že to vnitřní sklo je z plastu a teplem se z nich začne odpařovat ta umělá hmota, která se následně mění na jakýsi humusojd, který pak ulpí na parabolách a hlavně to lpexisklo zhnědne.
Takže jestli chceš pěkně svítit, tak si kup ty sklíčka, očisti parabolu a dej nový 55W žárovky a budeš zase spokojenej...
Nechápu, proč ti pitomci to sklo udělali z plexi a ne z normálního skla, jako to je u H1.
BTW kdo má E36 s H7 a nemá zhnědlé to sklíčko na potkávačkách? Tipl ybch, že na prstech jedných ruky se to dá spočítat. Vím pouze o Lukášovi

Speedy píše:skautik píše:no ja bych tam zadne obarvene zarovky nedaval, dal je na auto nekdo predemnou a jak se ta barva na nich krasne speklaod koure ocouzena parabola, rozptylove sklo atd.
No, jestli máš H7, tak věř, že to není žárofkama, které by očoudili sklo a parabolu, ale je to tím, že to vnitřní sklo je z plastu a teplem se z nich začne odpařovat ta umělá hmota, která se následně mění na jakýsi humusojd, který pak ulpí na parabolách a hlavně to lpexisklo zhnědne.
Takže jestli chceš pěkně svítit, tak si kup ty sklíčka, očisti parabolu a dej nový 55W žárovky a budeš zase spokojenej...
Nechápu, proč ti pitomci to sklo udělali z plexi a ne z normálního skla, jako to je u H1.
BTW kdo má E36 s H7 a nemá zhnědlé to sklíčko na potkávačkách? Tipl ybch, že na prstech jedných ruky se to dá spočítat. Vím pouze o Lukášovi
daji se ty sklicka koupit zvlast? ja na ne nikde nenarazil