Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

stáčení tachometru

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
Kaca2

#21 Příspěvek od Kaca2 »

gelty píše:
kaca píše:
gelty píše:[quote="M3maniac"][quote="kaca"]Kup nové a neřeš to teda 8)

Ty nevíš kde gelty bydlí ? nebo co ? :D

Co tím chtěl básník říci?! 8) 8)

Gelty, Gelty, dy? jsem ti v sobotu řekla větu, kterou používáme s mým známým !! Že někdo musí koupit nové, aby.... :bomb: 8)[/quote]

Tak hele Káčo jedna, tu větu si pamatuju! :x
Ale nechápu, co má společného to, kde já bydlím?

Když, tak trochu jednodušeji by to vysvětlit nešlo? :?[/quote]

To jsem ráda :wink:
Kaca2

#22 Příspěvek od Kaca2 »

Gelty, koukni do přílohy v mailu, měl bys to tam už mít :roll:
gelty
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od gelty »

kaca píše:Gelty, koukni do přílohy v mailu, měl bys to tam už mít :roll:

už sem to viděl... 8)
Ale to dítě tam nemuselo být, je to jak odpuzující manévr... :evil: :lol:
Ale šel bych do toho, mám rád dobrodružství.... :twisted: :twisted:
Kaca2

#24 Příspěvek od Kaca2 »

gelty píše:
kaca píše:Gelty, koukni do přílohy v mailu, měl bys to tam už mít :roll:

už sem to viděl... 8)
Ale to dítě tam nemuselo být, je to jak odpuzující manévr... :evil: :lol:
Ale šel bych do toho, mám rád dobrodružství.... :twisted: :twisted:

teda, ty jsi hajz.ík fakt :lol: :woot:
Janis

#25 Příspěvek od Janis »

Ale, ale.. Co kdyby jste tady přestali dělat to vaše "nenápadné" vrků, vrků, vy holubičky, co? :oops: Já čekám, že se tu něco dozvím o tachometrech. :lol:
Kaca2

#26 Příspěvek od Kaca2 »

Janis píše:Ale, ale.. Co kdyby jste tady přestali dělat to vaše "nenápadné" vrků, vrků, vy holubičky, co? :oops: Já čekám, že se tu něco dozvím o tachometrech. :lol:

Helens Janis klídek jo? Žádný vrků já neslyším a myslím že Gelty je taky naprosto v tomto hluchej že jo? Je fakt, že se to tu raději házet nemělo, pro někoho kdo má bujnou fantazii
Janis

#27 Příspěvek od Janis »

:( No, tak sorry.. Vždy? zas tolik jsem toho neřek´..
Kaca2

#28 Příspěvek od Kaca2 »

Janis píše::( No, tak sorry.. Vždy? zas tolik jsem toho neřek´..

:thumbsup: 8)
bumira

#29 Příspěvek od bumira »

Mrzák píše:Jak jsem tu psal v prosinci, koupil jsem v 11/03 E46 330i z tuzemska po leasingu r.v. 7/2000. Na tachometru 79tis, a šel do autorizovanýho servisu v Olomouci, kde si nechali zaplatit prohlídku a neřekli mi skutečný stav. Za pár týdnů mi v AutoBase řekli, že (podle počítače v klíči ) má 210 tis. km. Takže můj názor: , auto v tuzemsku má za 3r klidně přes 200tis., stočit budíky u novýho (3r.) auta jde , klíče a počítače jinde už asi taková sranda neni. Auto je i po 230 tis. v supr stavu a koupě nebyla chyba, i cena byla nižší, což mi potvrdili v několika servisech i známej likvidátor z pojiš?ovny. Jen bych ho asi nekoupil, vědět skutečnej stav km. A dneska jsem v pohodě. Jen to žere olej, a dost, ale prej je to u 3litra benzínu normální.?

Tak ti nevim zda je to normální.
Já mám 535i a oleje mi to za 45 000 km nesežralo ani deci.Akorát ho pravidelně měnim.Měl jsem ale Audi V8, 3,6 quatro a to žralo olej snad víc než benzín.TAk jednou týdně jsem dolejval 1,5 litru.Ještě že je už dávno pryč! :lol: :lol:
gelty
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od gelty »

Já si taky myslím, že pokud to auto je od 1.majitele se serviskou a je vidět, že o auto se fakt staral, tak těch 200,300,400 tis.km nehraje velkou roli. Jenže v česku, má každý v palici zafixovaný z dob minulé éry, že auta( díky škodovkám) vydrží max.60 000km a pak jde na GO motoru...
Například mi řekl jeden zájemce o mou AUDI, r.v.94, diesel, že má hodně nalítáno (238 000km) a že ten motor je už před smrtí! :lol: :lol: :lol:
Prý si koupí to, které má max.150 000km! :lol: :lol: :lol:
Pak přišel druhý (mezitím sem najel už 250 000km)a řekl, že konečně našel auto, které má skutečne km a ani se nechtěl svézt, jen si poslechl motor( prý běžel jak švýcarský hodinky a byl o 40% tichší než u koktávky) a bral jí hned( do 20minut!) 8O Začíná mě teď srát, že sem ji prodal... :cry: Lidi si stále myslí, že ten kdo kupuje drahého diesla, tak s ním jezdí jen o svátcích.... :lol: :lol: A proto mají tak málo nalítáno... :lol: :lol: :lol:
Andrew_V

#31 Příspěvek od Andrew_V »

Mrzák píše:Jak jsem tu psal v prosinci, koupil jsem v 11/03 E46 330i z tuzemska po leasingu r.v. 7/2000. Na tachometru 79tis, a šel do autorizovanýho servisu v Olomouci, kde si nechali zaplatit prohlídku a neřekli mi skutečný stav. Za pár týdnů mi v AutoBase řekli, že (podle počítače v klíči ) má 210 tis. km. Takže můj názor: , auto v tuzemsku má za 3r klidně přes 200tis., stočit budíky u novýho (3r.) auta jde , klíče a počítače jinde už asi taková sranda neni. Auto je i po 230 tis. v supr stavu a koupě nebyla chyba, i cena byla nižší, což mi potvrdili v několika servisech i známej likvidátor z pojiš?ovny. Jen bych ho asi nekoupil, vědět skutečnej stav km. A dneska jsem v pohodě. Jen to žere olej, a dost, ale prej je to u 3litra benzínu normální.?

Neřekl bych, že je přehnaná spotřeba normální ú jakéhokoliv obsahu.
3r přes 200tis km no problem. Ja to zvladnu za 2r bez problemu. Ale třeba můj děda nalej se svou š120 zatím jen 120tis a to je to auto 25 let stare. Jestli nekomu z vas jde o kilometry pak doporucuji auto od 1. majitele, ale i se servisni knizkou. Pak km vetšinou sedí.
Marek-is

#32 Příspěvek od Marek-is »

Take jsem byl v Olomouci v Enseladu a na e36 me take nedokazali rict skutecnej stav km...
gelty
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od gelty »

Marek-is píše:
Take jsem byl v Olomouci v Enseladu a na e36 me take nedokazali rict skutecnej stav km...

V Olmiku sem tam taky nebyl s nima spokojenej, nějak to tam smrdí podvůdkama :twisted:
Chovali se, jak obyčejný bazar se škodovkama... (5let staré auto je u nich starý vrak!!!! :x )
andyXXL
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od andyXXL »

Zdravim vsetkych,
tiez riesim kupu ojazdeneho bava.Ked kupujem ojazdene auto najma pocuvam.Mechanicke vole z opotrebenia sa osrat nedaju.Urcite viem rozlisit stav 250tkm a 130tkm dieseloveho TDI.Na zvuku z hydrostelov sa to urcite prejavi.Stav interieru, podvozku tlmicov nezataji skutocny pocet km atd...ale to su vseobecne zname veci.Suhlas podstatny stav auta!!!

Nakolko som clovek od fachu a tiez som sa tymto hraval na svojom aute, viem velmi dobre ako to funguje.Vzdy su nechane zadne vratka z vyvoja a produkcie v podobe moznosti read a write operacii cez diagnosticky port alebo seriak riadiaceho procesoru do pamati v riadiackach.Ten kto na to pride,vyvinie soft v boxe,ktoreho ceny idu do tisicok Eur.
To stacanie tacho by som prirovnal k odblokovaniu mobilov a hru na macku a mys medzi vyrobcami a "odbornikmi",ktorych sotva nazvat tym,oni len ten SW kupuju.Aj bavoracke tacha s km v kluciku sa daju vycistit, ale takato operacia uz nestoji 15 kileciek ale min. 10-krat tolko.Vyvojari su tlaceni na vyvinutie riesenia zabranit stacaniu-preprogramovaniu(SW checksumy,HW specialne cipy), ale vzdy na to pride nejaka mudra hlavicka...

A to ze auto ma 250km aj ked od poctiveho majitela? Lenze auto ma aj tlmice,spojku,rozvody,lak a napr. este som nemal auto z druhej ruky kto by napr. vymenil tlmice (max. pol roka pred predajom), hoci to auto super sedi ale nie pri mojej dynamickejsej jazde a istote ze tie tlmice su tak na 40%.Na druhej strane pokial budu OK podstatne casti ako karoseria a motor,tak ked mi upravi cenu o to co musim do toho vrazit,nie je problem.

Zaujimali by ma vase skusenosti so stacanim km v D,NL,I,CH.Podla mna robi to vacsina majitelov bazarov/prekupnikov najma tych exotickejsich narodnosti...
Vena
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od Vena »

Pred Vanocema jsem byl s kamosem v Risi pro Passata, 97rok 1,9TDi bilej kombajn, 3 roky firemni a pak to koupil nejakej fasista. Za prvni tri roky 200tis. km se serviskou a pak 60 ten borec. Takze celkem 260 tisic napraseno, je to samozrejme znat ale to auto je tip top, proste bez problemu. A rozhodne dobra koupe. Tady takovy auto nenajdete, vsechny maj maximalne do 200 tisic protoze 260 je uz pro lidi v Cechach strasne moc. Jak uz tu nekdo vyse napsal, lidi v CR chteji byt klamani. Obcas se mi zda ze u koupe auta lidi nemysli nebo si ani neumi spocitat ze diesel (nejen diesel, to jen pro rypali) si lidi koupi pro to aby s nim jezdili.
Vena
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od Vena »

Jo a cetli jste tu diskuzi v tom odkazu co sem dal Bombarder? Nejakej borec je tam asi trochu fantasta, 273 koni v Superbu no nevim :roll: : "Re: Chudinko zakomplexovaná ( XXX, 08.08.2004 00:31 ) - vlákno
Já měl i ojetýho Favorita a jako socka se necejtim. Vím jak těžký je na auto vydělat a rozhodně nikoho neodsuzuju za to, že si koupí bazarový auto. Vlastně i teď mám bazarový auto. 3 měsíce jetýho Superba 2,8 V6. A za peníze který jsem tim ušetřil jsem si koupil chip, sání a vejfuk. soustavu. Teď tam mám 273koní. Tak přijď a rostrhnu tě bazarovou ojedtinou i s těma tvejma debilníma kecama!
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#37 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Vena píše:Jo a cetli jste tu diskuzi v tom odkazu co sem dal Bombarder? Nejakej borec je tam asi trochu fantasta, 273 koni v Superbu no nevim :roll: : "Re: Chudinko zakomplexovaná ( XXX, 08.08.2004 00:31 ) - vlákno
Já měl i ojetýho Favorita a jako socka se necejtim. Vím jak těžký je na auto vydělat a rozhodně nikoho neodsuzuju za to, že si koupí bazarový auto. Vlastně i teď mám bazarový auto. 3 měsíce jetýho Superba 2,8 V6. A za peníze který jsem tim ušetřil jsem si koupil chip, sání a vejfuk. soustavu. Teď tam mám 273koní. Tak přijď a rostrhnu tě bazarovou ojedtinou i s těma tvejma debilníma kecama!

Tak ty koně na atmosférickým motoru bych chtěl vidět. Určitě to není výkon změřený na brzdě.
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Vena
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od Vena »

si taky myslim, bez turba ani omylem... :lol:
matal Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od matal Moderátor »

Proč by starý auto nemohlo mít najeto málo km? Otec má, i když jen favorita z r.91 a má najeto 58 000km... Mě v Renokaru neřekli kolik mám najeto E34 95, ale už mi je to docela jedno,protože jede squele... :wink:
Někdo potřebuje auto, já má dvě BMW..
J_H_

#40 Příspěvek od J_H_ »

No, stala se mi dosti divna věc, když jsem si dal svou nově koupenou E36 98 na prohlídku do Krotila, tak mi říkali, že to vypadá, že mám přetočeno. Ale nahoru :D . Jsem rád, že jsem si to pořídil od známého, který je bmwfil a měl dost peněz na luxusní údržbu.
Odpovědět