Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

PDC

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
cabadaj

#1 Příspěvek od cabadaj »

Máte někdo zkušenosti s dodatečným namontování parkovacího asistenta?
Od koho
Za kolik
Montáž
Zkušenosti
Zatím jsem našel jenom tohle , ale nechci hned nakupovat když nevím jestli je to to pravé
http://www.conrad.cz/Default.asp?CatInf ... &TYPTREE=1
LOPOLO Čestný člen
Čestný člen

#2 Příspěvek od LOPOLO Čestný člen »

ja mam original a musim rict ze jsem si na to pekelne zvyknul a spoleham na nej :-)
Lukke

#3 Příspěvek od Lukke »

Když tohle koupíš, tak sám už si to uděláš ne? :) Jinak kámoš si koupil na jeho super vytuněnou Voktávku taky něco jako PDC, prodávají to tuším v Makru, má to 2 zadní senzory krabici s beeperem a kablík.... Dozadu vyvrtal 2 díry, vrazil tam ty senzory, zevnitř oblepil izolepou, aby to tam drželo a nevypadávalo, a ještě projistotu zapatlal kolem silikonem a má teď auto o třídu výše i s PDC. :D Tuším, že to stojí v Makru 500,- Kč. Takže si myslím, že pokud seženeš orig lištu na PDC a do toho to nějak efektně zamontuješ, mohlo by to přijít i na levný peníz... (když se tedy nezmiňuju o té super akci v Makru, která má přesnost +/- 10cm).
Fatal Design
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Fatal Design »

LOPOLO píše:ja mam original a musim rict ze jsem si na to pekelne zvyknul a spoleham na nej :-)

Jakto, že máš originál, když se tady nedávno někdo dušoval, že E36 PDA neměla na žádném modelu !? :twisted:

Máš to na LEDky, nebo čísla (cm) ??
Lukke

#5 Příspěvek od Lukke »

LOPOLO píše:ja mam original a musim rict ze jsem si na to pekelne zvyknul a spoleham na nej :-)

Já si na to bohužel už taky pekelně zvyknul, takže jsem už dospěl do té fáze, že se při couvání dozadu nedívám... Doufám, že se to někdy neposere. :D
LOPOLO Čestný člen
Čestný člen

#6 Příspěvek od LOPOLO Čestný člen »

Fatal Design píše:

Jakto, že máš originál, když se tady nedávno někdo dušoval, že E36 PDA neměla na žádném modelu !? :twisted:

tak se ten nekdo mejlil :-)
cabadaj

#7 Příspěvek od cabadaj »

Jako každý se považuju za super řidiče , ale tahle věc mi trochu chybí.
Občas si prostě nejsu jistej kolik tam toho místa ještě zbývá.
cabadaj

#8 Příspěvek od cabadaj »

Lukke píše:Když tohle koupíš, tak sám už si to uděláš ne? :) Jinak kámoš si koupil na jeho super vytuněnou Voktávku taky něco jako PDC, prodávají to tuším v Makru, má to 2 zadní senzory krabici s beeperem a kablík.... Dozadu vyvrtal 2 díry, vrazil tam ty senzory, zevnitř oblepil izolepou, aby to tam drželo a nevypadávalo, a ještě projistotu zapatlal kolem silikonem a má teď auto o třídu výše i s PDC. :D Tuším, že to stojí v Makru 500,- Kč. Takže si myslím, že pokud seženeš orig lištu na PDC a do toho to nějak efektně zamontuješ, mohlo by to přijít i na levný peníz... (když se tedy nezmiňuju o té super akci v Makru, která má přesnost +/- 10cm).

Myslím že montáž zvládnu .Jenom si nejsem jistý jestli to půjde do originál lišty . Jestli je tam dost místa .
Dva senzory se mi zdají málo a 3000,- za ten system v Conradu je zase dost peněz.
Fatal Design
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Fatal Design »

LOPOLO píše:
Fatal Design píše:

tak se ten nekdo mejlil :-)

:!: S K A N D Á L :!:
Lukke

#10 Příspěvek od Lukke »

cabadaj píše:Jako každý se považuju za super řidiče , ale tahle věc mi trochu chybí.
Občas si prostě nejsu jistej kolik tam toho místa ještě zbývá.

Já už to mám dokonce vytrénovaný tak, že ikdyž nepřerušovaný tón se ozývá již při 20cm, tak vím kolik ještě popojet, abych se vešel přesně. :lol: Takže při parkování se přibližuju na nějakých 3-5cm bez toho, abych musel vylezat ven a kontrolovat kolik mám ještě místa. Kup nějakej ten systém a dej se do toho. 8)
cabadaj

#11 Příspěvek od cabadaj »

Dík za povzbuzení
cabadaj

#12 Příspěvek od cabadaj »

OK už jsem psal kamošovi do Carrefouru jestli tam něco nemá a když to vyjde , tak se tu podělím o zkušenosti s montáží a funkčností
Fido

#13 Příspěvek od Fido »

Nárazník je od slova narazit tak na co PDC :-)

Je to dobrá věc, ale zatím umím parkovat i bez toho a tak mi to nechybí.
LOPOLO Čestný člen
Čestný člen

#14 Příspěvek od LOPOLO Čestný člen »

Fido píše:Nárazník je od slova narazit tak na co PDC :-)

a airbagy od toho aby ti udrzeli hlavu nad volantem .. tak na co zatacet, co? :-)
Dande

#15 Příspěvek od Dande »

LOPOLO píše:

a airbagy od toho aby ti udrzeli hlavu nad volantem .. tak na co zatacet, co? :-)

To je husty to se mi libi :D :D :D :D :D :D
cabadaj

#16 Příspěvek od cabadaj »

Když ?uknu do podobného auta , tak se nic moc neděje . Občas ale parkuješ u nějaké zídky , nebo sloupku a to by nemuselo dobře dopadnout. Navíc bych tě chtěl vidět jak couváš třeba k nízkému sportovnímu autu . V zrcátku vidíš až jeho čelní sklo . tak proč riskovat . Určitě se za PDC nebudu stydět.
Janis

#17 Příspěvek od Janis »

Cabadaj, zajeď si do Staráku do Autotechniky (kousek za těma kobercama u Shellky) tam nabízí parkovací čidla i smontáží za 1899,-!!! A máš po starostech..

A to máš ještě kliku, že na tom Báwu nemáš tmavý skla. Já ještě se svojim ex, kde jsem měl úplně černý, jsem musel v lijáku jak kráva couvat a to byl porod. Normálně stáhneš okýnka a couváš podle zrcátek, ale za toho lijáku to fakt nešlo.. No fuj, fakt sem se bál. :oops:
Kaca2

#18 Příspěvek od Kaca2 »

Lukke píše:

Já si na to bohužel už taky pekelně zvyknul, takže jsem už dospěl do té fáze, že se při couvání dozadu nedívám... Doufám, že se to někdy neposere. :D

:lol: :lol: :lol:
tak známému se to posralo a pěkně si zadek natrhl.. :roll: . taky na to spoléhal že nic a najednou rána jak sviňa a bylo vymalováno :lol:
Anonymous

#19 Příspěvek od Anonymous »

u 38 je nepřerušovaný ton už na 40 cm takže vyhoda nic moc zbytek už jenom odhadem a bac
patras Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od patras Čestný člen »

sem si vzpomel na rudoshe na cernaku :D tam by ale pdc ani nestacilo zareagovat ... sory Miro ..... 8) :lol: :lol:
BMW E39 530i Topazblau - MPaket - I///M Jebat PAKET
Odpovědět