Dovoz BMW z Německa
-
Peet
Lidičky, poraďte mi, prosím. Kdo máte jaké zkušenosti s dovoze BMW z německa. jak to teď je po vstupu do EU? Co vše by mě čekalo, kdybych si chtěl přivést E36 coupé starší 8mi let = cca rv.92-95. Zajímá mě to od koupě auta až po evidenční kontrolu, STK a registraci. Jak to udělat s dokladama, musím mít i štítky a jaké? Když dovezu auto, jak to funguje na hranicích a pak s pohybem toho auta tady u nás do doby, než vyřídím vče potřebné? Existujou nějaké finty?
Nemá asi smysl vozit si BMW třeba z Rakouska či jiné země, že?
Poradí mi nějací ostřílení harcovníci?
Mám 318i rv.93 a tím svezením fakt trpím, nějak se nemůžu zžít s těmi 113PS když jsem měl před tím 318IS E30. Chci to časem dát pryč a pořídít něco z raichu
Mám 318i rv.93 a tím svezením fakt trpím, nějak se nemůžu zžít s těmi 113PS když jsem měl před tím 318IS E30. Chci to časem dát pryč a pořídít něco z raichu
-
Jawak
- Člen Klubu
- Klubové ID: 125
Tady jsme to už řešili s e34, e36 není o nic rozdílnější.
http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... pic&t=4394
http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... pic&t=4394
-
M3maniac
- Čestný člen
- Klubové ID: 76
Jeden z mála co to přizná a to čeka každého kdo si koupí sportovní 316 nebo 318i .....Peet píše:Lidičky, poraďte mi, prosím. Kdo máte jaké zkušenosti s dovoze BMW z německa. jak to teď je po vstupu do EU? Co vše by mě čekalo, kdybych si chtěl přivést E36 coupé starší 8mi let = cca rv.92-95. Zajímá mě to od koupě auta až po evidenční kontrolu, STK a registraci. Jak to udělat s dokladama, musím mít i štítky a jaké? Když dovezu auto, jak to funguje na hranicích a pak s pohybem toho auta tady u nás do doby, než vyřídím vče potřebné? Existujou nějaké finty?
-
Francis
- Výkonná rada
- Klubové ID: 80
Mozna vyjde levneji koupit karu 1994 a novejsi, ta uz by mela mit ES homologaci a nemusis pak tady shanet doklady a delat prestavbu. Zavolej si p. Stehlikovi do AuTec Pragl a preptej se na podrobnosti, myslim ze mi rikal ze nektere E36 z roku 1994 cislo protokolu ES homologace na stitku s VINem nemaji a da se to vyresit objednanim duplikatu stitku.
Jawak: E34 tuto ES homologaci NIKDY nemely, takze postup pro E36 1994 a mladsi je o neco jednodussi.
Jawak: E34 tuto ES homologaci NIKDY nemely, takze postup pro E36 1994 a mladsi je o neco jednodussi.
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
323ti stock condition
-
Jawak
- Člen Klubu
-
Peet
Jeden z mála co to přizná a to čeka každého kdo si koupí sportovní 316 nebo 318i .....
asi tak s tím dovozem.... abys v německu sehnal pěkný a zachovalý kousek se slušnýma km musíš připlatit.... pěkné kusy tam jsou dražší než u nás
[/quote]
Nenamlouval jsem si, že to bude spor?ák. E36 se mi prostě líbí, chtěl jsem ho a protože nejsem tak těžce za vodou, jako asi většina lidí tady (témata spotřeba a pojistka jsou tady málem hřích), chtěl jsem bavko do 1850ccm.
A že pěkný zachovalý kousek s málo km vyjde z německa dráž než od nás??? Jsi asi hodně náročný:o). Myslím, že bych si tam uměl vybrat.
Nenamlouval jsem si, že to bude spor?ák. E36 se mi prostě líbí, chtěl jsem ho a protože nejsem tak těžce za vodou, jako asi většina lidí tady (témata spotřeba a pojistka jsou tady málem hřích), chtěl jsem bavko do 1850ccm.
A že pěkný zachovalý kousek s málo km vyjde z německa dráž než od nás??? Jsi asi hodně náročný:o). Myslím, že bych si tam uměl vybrat.
-
Jawak
- Člen Klubu
Já jsem zachovalý coupátko, aby nebylo po "přičmouhlejch", s jakš takš výbavou hledal víc jak 4 měsíce, a to v rajchu žiju... Na těch malých fotkách ty káry vypadají pěkně, ale realita je někde jinde, M3maniac by mohl povídat.
Jedeme pro káru, prej Top-Zustand, perfektní stav a nakonec jsme se zhrozili z dvojbarevného provedení (různé odstíny barvy na různých částech karoserie), poškozené blatníky, rez kam se člověk jen podíval, turek asi hodnotil podle stavu tureckých vozů, tam by to odpovídalo, ten Top-Zustand
Jedeme pro káru, prej Top-Zustand, perfektní stav a nakonec jsme se zhrozili z dvojbarevného provedení (různé odstíny barvy na různých částech karoserie), poškozené blatníky, rez kam se člověk jen podíval, turek asi hodnotil podle stavu tureckých vozů, tam by to odpovídalo, ten Top-Zustand
-
Francis
- Výkonná rada
- Klubové ID: 80
Jsi me rozesmalPeet píše:... a protože nejsem tak těžce za vodou, jako asi většina lidí tady (témata spotřeba a pojistka jsou tady málem hřích)...
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
323ti stock condition
-
Peet
Toto téma bych uzavřel, za hlášku se omlouvám. Nemá smysl to řešitFrancis píše:Jsi me rozesmalPeet píše:... a protože nejsem tak těžce za vodou, jako asi většina lidí tady (témata spotřeba a pojistka jsou tady málem hřích)...Neni to tim ze jsme vsichni za vodou, ale kdyz najedu rocne 35-40k km a za benzin vysolim celkem 90k Kc, tak rozdil 3k Kc za vyssi povinne ruceni je jako kapka v mori.
-
Peet
Fakt je to takový problém??? 4 měsíce obětovat koupi auta, to mi připadá v poho, asi všichni co sem chodíme bychom se tomu věnovali. Ale jet si tam pro auto a pak se zděsit, to by mě fakt štvalo a nedej bože, abych měl takové "štěstí" několikrát a párkrát se takto jen tak jel do raichu podívat na orezlou kárku, to bych fakt nerad. V jaké ceně myslíte, že už se dá koupit pěkné zachovalé coupátko, třeba 318is nebo 325i? když bych teda mluvil o tom, že hodlám dovozem řešit jedině auto bez koroze, na nějakých pěkných kolech a s nějakou tou výbavou, ale zas nemluvím o nějakém extra Top-Zustand. Prostě pěkné auto..detaily si doladím:o). A prosím, nechytejte mě za slovo s tím, co jsou detaily, prostě by mě zajímaly vaše postřehy o tom, za kolik euro myslíte, že by se dalo pořídit slušné bávo.Jawak píše:Já jsem zachovalý coupátko, aby nebylo po "přičmouhlejch", s jakš takš výbavou hledal víc jak 4 měsíce, a to v rajchu žiju... Na těch malých fotkách ty káry vypadají pěkně, ale realita je někde jinde, M3maniac by mohl povídat.
-
M3maniac
- Čestný člen
- Klubové ID: 76
Jo,pár krát jsem se projel 1000km tam a 1000km zpět,kvůli ulhaným čurákům.Jinak Ti chci říct,že máš trošku přeházené ty priority,měl bys hledět hlavně na stav toho auta,né na pěkné kola.Jasně pěkné "17kola jsou plus a ušetřené prachy,ale já vždy dám přednost perfektně servisované káře v původním laku s poctivejma 160tkm než lesknoucí ce káře v novém laku,která před měsícem dělala kotrmelce v poli,s 80tkm bez servisky(což je blbost) a s vybitým vším co na autě jde....
P.S. malá rada,raději kup perfektní 325ku z r.v. 93 než mrdku 323 v plné palbě z roku 97...ale to je jen můj názor.Věčina lidí si toiž cvrnkne do textilu jakmile uvidí digi klimu,kůži či el.sedačky
jo je to krásné to v autě mít,ale najít top káru s top výbavou za dobrej peníz je hóódně těžké.
P.S. malá rada,raději kup perfektní 325ku z r.v. 93 než mrdku 323 v plné palbě z roku 97...ale to je jen můj názor.Věčina lidí si toiž cvrnkne do textilu jakmile uvidí digi klimu,kůži či el.sedačky
-
Peet
Souhlasím 100% se vším cos napsal!!! To s těma kolama je jasný! Možná to vyznělo jinak, ale s hodnotama to mám tak jak jsi napsal, přesně to bych rád = najít servisované auto v dobrém stavu na kterém je vidět, že se o to člověk staral. Jak to tady ale čtu, zní to jako bláhová a naivní iluze. Takjestli to pořeším , pak se podělím o zkušenosti i jáM3maniac píše:Jo,pár krát jsem se projel 1000km tam a 1000km zpět,kvůli ulhaným čurákům.Jinak Ti chci říct,že máš trošku přeházené ty priority,měl bys hledět hlavně na stav toho auta,né na pěkné kola.Jasně pěkné "17kola jsou plus a ušetřené prachy,ale já vždy dám přednost perfektně servisované káře v původním laku s poctivejma 160tkm než lesknoucí ce káře v novém laku,která před měsícem dělala kotrmelce v poli,s 80tkm bez servisky(což je blbost) a s vybitým vším co na autě jde....![]()
P.S. malá rada,raději kup perfektní 325ku z r.v. 93 než mrdku 323 v plné palbě z roku 97...ale to je jen můj názor.Věčina lidí si toiž cvrnkne do textilu jakmile uvidí digi klimu,kůži či el.sedačkyjo je to krásné to v autě mít,ale najít top káru s top výbavou za dobrej peníz je hóódně těžké.
-
Anonymous
Peet píše:Lidičky, poraďte mi, prosím. Kdo máte jaké zkušenosti s dovoze BMW z německa. jak to teď je po vstupu do EU? Co vše by mě čekalo, kdybych si chtěl přivést E36 coupé starší 8mi let = cca rv.92-95. Zajímá mě to od koupě auta až po evidenční kontrolu, STK a registraci. Jak to udělat s dokladama, musím mít i štítky a jaké? Když dovezu auto, jak to funguje na hranicích a pak s pohybem toho auta tady u nás do doby, než vyřídím vče potřebné? Existujou nějaké finty?
CHLAPACI VRT´TE SE PROSÍM VÁS K TOMUHLE AT KURVA FIX VÍME JAK TO S TĚMA ČUROMETAMA VOPRAVDU JE,VŽDYT KAŽDEJ PLÁCÁ PÁTY PŘES DEVÁTY -----TOHLETO TÉMA JE DOST ZAJÍMAVÍ RÁD BYCH TAKY VĚDĚL JESTLIMÁM JEZDIT NĚKAM JAKO PÍČKA SEM A TAM JEN TAK NA HOVNO A NEBO JESTLI TO MÁM POMALU A POSTUPNĚ PROLEJT U NÁS V PAJZLU DÍK I MŮJ DOBREJ KÁMOŠ CO MÁ SOUKROMEJ SERVIS (DIAG. ZDARMA) MĚ VO TOM MOC NEPOPOVÍDÁ POŘÁD MĚ ŘÍKÁ AT SE NA TO VYSERU
-
Anonymous
Anonymous píše:Peet píše:Lidičky, poraďte mi, prosím. Kdo máte jaké zkušenosti s dovoze BMW z německa. jak to teď je po vstupu do EU? Co vše by mě čekalo, kdybych si chtěl přivést E36 coupé starší 8mi let = cca rv.92-95. Zajímá mě to od koupě auta až po evidenční kontrolu, STK a registraci. Jak to udělat s dokladama, musím mít i štítky a jaké? Když dovezu auto, jak to funguje na hranicích a pak s pohybem toho auta tady u nás do doby, než vyřídím vče potřebné? Existujou nějaké finty?
CHLAPACI VRT´TE SE PROSÍM VÁS K TOMUHLE AT KURVA FIX VÍME JAK TO S TĚMA ČUROMETAMA VOPRAVDU JE,VŽDYT KAŽDEJ PLÁCÁ PÁTY PŘES DEVÁTY -----TOHLETO TÉMA JE DOST ZAJÍMAVÍ RÁD BYCH TAKY VĚDĚL JESTLIMÁM JEZDIT NĚKAM JAKO PÍČKA SEM A TAM JEN TAK NA HOVNO A NEBO JESTLI TO MÁM POMALU A POSTUPNĚ PROLEJT U NÁS V PAJZLU DÍK I MŮJ DOBREJ KÁMOŠ CO MÁ SOUKROMEJ SERVIS (DIAG. ZDARMA) MĚ VO TOM MOC NEPOPOVÍDÁ POŘÁD MĚ ŘÍKÁ AT SE NA TO VYSERU[/quot
Vobčas se tam vobjeví dobrý káry tak by to nemuselo bejt k zahození toho využít zvlášt když je to EU
-
Anonymous
-
Anonymous
Peet píše:Lidičky, poraďte mi, prosím. Kdo máte jaké zkušenosti s dovoze BMW z německa. jak to teď je po vstupu do EU? Co vše by mě čekalo, kdybych si chtěl přivést E36 coupé starší 8mi let = cca rv.92-95. Zajímá mě to od koupě auta až po evidenční kontrolu, STK a registraci. Jak to udělat s dokladama, musím mít i štítky a jaké? Když dovezu auto, jak to funguje na hranicích a pak s pohybem toho auta tady u nás do doby, než vyřídím vče potřebné? Existujou nějaké finty?
CHLAPACI VRT´TE SE PROSÍM VÁS K TOMUHLE AT KURVA FIX VÍME JAK TO S TĚMA ČUROMETAMA VOPRAVDU JE,VŽDYT KAŽDEJ PLÁCÁ PÁTY PŘES DEVÁTY -----TOHLETO TÉMA JE DOST ZAJÍMAVÍ RÁD BYCH TAKY VĚDĚL JESTLIMÁM JEZDIT NĚKAM JAKO PÍČKA SEM A TAM JEN TAK NA HOVNO A NEBO JESTLI TO MÁM POMALU A POSTUPNĚ PROLEJT U NÁS V PAJZLU DÍK I MŮJ DOBREJ KÁMOŠ CO MÁ SOUKROMEJ SERVIS (DIAG. ZDARMA) MĚ VO TOM MOC NEPOPOVÍDÁ POŘÁD MĚ ŘÍKÁ AT SE NA TO VYSERU
-
Anonymous
Taky nevim co a jak a zajimalo by me to. Chci si koupit 740i tak kolem 250t v vytecnem stavu mel jsem 750 E32 a nic moc stav naletel jsem a pak 730, ale pakarnu v manualu a zase PC v hajzlu radeji bych MB E320, ale mam nove auto a tohle chci jako mazlika a nerad bych daval pul mega za vojetinu to je na hlavu. poradte teda co a jak dik.
-
Anonymous
čau,
tak už to tady sleduji delší dobu a zjistil jsem pá věcí,
matka žije už pár let v německu a má tam kompakta z roku 1994 kterýho by chtěla na podzim dotáhnout sem,byla se zeptat přímo v bmw kde to auto tenkrát koupila jestli to má tu ES homolagaci (protože ten štítek prej nenašla),tam se jí podívali jen do velkýho techničáku a borec někam zavolal,za pár minut jí řekl že si má přijít příští týden pro nový štítky s tou homologací,tak nějak jsem to pochopil
pak ji ještě poslal na celní úřad ohlendě cla,ale borec asi neví že jsme v EU takže clo se žadný neplatí
příští týden toho budu vědět víc tak to sem napíšu
Petr
matka žije už pár let v německu a má tam kompakta z roku 1994 kterýho by chtěla na podzim dotáhnout sem,byla se zeptat přímo v bmw kde to auto tenkrát koupila jestli to má tu ES homolagaci (protože ten štítek prej nenašla),tam se jí podívali jen do velkýho techničáku a borec někam zavolal,za pár minut jí řekl že si má přijít příští týden pro nový štítky s tou homologací,tak nějak jsem to pochopil
pak ji ještě poslal na celní úřad ohlendě cla,ale borec asi neví že jsme v EU takže clo se žadný neplatí
Petr
-
Anonymous
Tak to by bylo fajn kdyby jsi to zjistil protože by mě zajímalo jestli všechny auta od 94 maj tu homologaci (myslím tím BMW).No ale stejně mě to u nás nepřihlášej bez českejch dokladů pokud je to starší než 8 let jak jsm se dočetl někde tady.PetrE36 píše:čau,
matka žije už pár let v německu a má tam kompakta z roku 1994 kterýho by chtěla na podzim dotáhnout sem,byla se zeptat přímo v bmw kde to auto tenkrát koupila jestli to má tu ES homolagaci (protože ten štítek prej nenašla),tam se jí podívali jen do velkýho techničáku a borec někam zavolal,za pár minut jí řekl že si má přijít příští týden pro nový štítky s tou homologací,tak nějak jsem to pochopil![]()
pak ji ještě poslal na celní úřad ohlendě cla,ale borec asi neví že jsme v EU takže clo se žadný neplatí![]()
Petr
-
723novy723