Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Spotřeba TD(TDS)
- Huska
- Kontaktovat uživatele:
p.Zvedavec píše:Mel bych jenom dotaz jaka je realna spotreba, nemyslim tabulkova hodnota, u 325 TD(TDS). Jestli muzete, napiste vase zkusenosti.
Dik moc
525TDS Touring E34 dálková do 120km/h 7,5l ; město 8,5l (přes 10l / 100km nežere nikdy)....zkušenosti na pneu 235/45/17.... trojku máš lehčí tak určitě míň. Snad ti pomůže i tato informace...

Lukas H. píše:p.Zvedavec píše:Mel bych jenom dotaz jaka je realna spotreba, nemyslim tabulkova hodnota, u 325 TD(TDS). Jestli muzete, napiste vase zkusenosti.
Dik moc
U seriove 325 TDs je to sviznou jizdou kolem 7,5L. Kdyz jedes dalku kolem 130-140km/h tak 6,8L..
A u serioveho TD je to o půl litru vic.

-
- Kontaktovat uživatele:
dlouhodobě (víc jak 5nádrží) mám spotřebu bez čipu u 325tds asi 8,3l
jedzim rano do prace 20km, občas po městě, z práce a tak... normálka.
když jedu dál, tak víc i mín
záleží jak jedeš... zrovna dnes sem se vrátil z wroclawi. když sem jel z liberce do prahy, tak sem se držel firemního ducata a to jsme jeli tak kolem 15O-160 skoro furt (mimochodem je to docela hukot co dnes davaji do dodávek - 2,8jtd) to spotreba byla kolem 8,5. kdyz pak zacalo v praze chcat jako prase, tak sem jel až domu (asi 180km) do 100Km/h. to sem mel spotrebu 6,3l (občas i puštenou klimu a vše ve třech lidech na 17" letních). taky je důležitý jestli s tim jezdi ten kdo to umi...protoze pak se nejsi schopnej dostat pod 8l pokud s tim neumíš jezdit. me ta spotreba prijde OK. hlavne mi vyhovuje ze spotrebu mas takovou jak jezdis, coz mi prijde super...
když jedu dál, tak víc i mín

marwal píše:dlouhodobě (víc jak 5nádrží) mám spotřebu bez čipu u 325tds asi 8,3l
když jedu dál, tak víc i mínzáleží jak jedeš... zrovna dnes sem se vrátil z wroclawi. když sem jel z liberce do prahy, tak sem se držel firemního ducata a to jsme jeli tak kolem 15O-160 skoro furt (mimochodem je to docela hukot co dnes davaji do dodávek - 2,8jtd) to spotreba byla kolem 8,5. kdyz pak zacalo v praze chcat jako prase, tak sem jel až domu (asi 180km) do 100Km/h. to sem mel spotrebu 6,3l (občas i puštenou klimu a vše ve třech lidech na 17" letních). taky je důležitý jestli s tim jezdi ten kdo to umi...protoze pak se nejsi schopnej dostat pod 8l pokud s tim neumíš jezdit. me ta spotreba prijde OK. hlavne mi vyhovuje ze spotrebu mas takovou jak jezdis, coz mi prijde super...
No ono asi bude největší rozdíl, jestli jste šetřílci, nebo jestli to je jedno kolik si to vezme, hlavně a? to jede, že?

-
- Kontaktovat uživatele:
Georgis píše:marwal píše:dlouhodobě (víc jak 5nádrží) mám spotřebu bez čipu u 325tds asi 8,3l
když jedu dál, tak víc i mínzáleží jak jedeš... zrovna dnes sem se vrátil z wroclawi. když sem jel z liberce do prahy, tak sem se držel firemního ducata a to jsme jeli tak kolem 15O-160 skoro furt (mimochodem je to docela hukot co dnes davaji do dodávek - 2,8jtd) to spotreba byla kolem 8,5. kdyz pak zacalo v praze chcat jako prase, tak sem jel až domu (asi 180km) do 100Km/h. to sem mel spotrebu 6,3l (občas i puštenou klimu a vše ve třech lidech na 17" letních). taky je důležitý jestli s tim jezdi ten kdo to umi...protoze pak se nejsi schopnej dostat pod 8l pokud s tim neumíš jezdit. me ta spotreba prijde OK. hlavne mi vyhovuje ze spotrebu mas takovou jak jezdis, coz mi prijde super...
No ono asi bude největší rozdíl, jestli jste šetřílci, nebo jestli to je jedno kolik si to vezme, hlavně a? to jede, že?
to je pravda... ale to je u všech motoru. tady jde o to kolik je ta spotřeba ve skutečnosti, protoze podle techničáku ti ta spotřeba neřekne kolik to bude za jakych podminek atd...
- TURBO_KrteK