Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

INTERCOOLER

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Anonymous

#1 Příspěvek od Anonymous »

Mate nekdo predstavu, kdo v CR je schopnej za rozumny penize udelat IC na miru?(pripadne doporucit auto s velkym obsahem, z nehoz by IC sel realne sehnat) Jde mi i o to, aby mel urcite parametry jako nalezitou propustnost a aby byl co do velikosti a umisteni vstupu dle mych predstav.
Situace je takova, ze ten IC potrebuji na motor s obsahem 3,5, coz u turbo aut normalne nebyva a uz mam ozkousene, ze jen tak ledajaky IC, byt se tvari velikostne OK, se pouzit neda.
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

#2 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

firma Bohuslav a syn, u Decina, delaji z hliniku specialne chladice, mezichladice..

tady je adresa: http://www.bschladice.cz
“Ability is what you're capable of doing.”
Anonymous

#3 Příspěvek od Anonymous »

Diky pane,
jak tak koukam byvas tu vpodstate jediny, kdo je schopen a ochoten kvalifikovane poradit:-)
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

#4 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

ale ne, proste kdyz nekdo vi, poradi... jinak naprava uz je doma, takze diky i tobe :-)
darmon
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od darmon »

hans ma recht, nicmene napada mne pouzit ho z nakyho vetsiho subarka nebo z toyoty (supra a podobne) ty by mohli bejt dobre nadimenzovany.
Lukas H. Čestný člen
Čestný člen

#6 Příspěvek od Lukas H. Čestný člen »

Treba takovejhle? :D
Přílohy
2003fr1.jpg
2003fr1.jpg (27.1 KiB) Zobrazeno 1849 x
N54 PWR
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

#7 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

jo, nebo takovahle brutalitka na boxera :-)
Přílohy
subaru.jpg
subaru.jpg (36 KiB) Zobrazeno 1841 x
Anonymous

#8 Příspěvek od Anonymous »

No muzem se predhanet, kdo najde fotku vetsiho IC (myslim, ze ten z nakladaku to vyhraje:), ale to mou situaci neresi...
nicmene diky za pripomenuti te supry, ten je velikostne OK a uz jsem jeden kdysi malem koupil...jen jsem na to tak nejak pozapomel...
napada nekoho kde ma toyota v CR slusnej vrakac...nebo dokonce na jaky tlaky je ten IC stavenej...?
darmon
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od darmon »

PET123 píše:No muzem se predhanet, kdo najde fotku vetsiho IC (myslim, ze ten z nakladaku to vyhraje:), ale to mou situaci neresi...
nicmene diky za pripomenuti te supry, ten je velikostne OK a uz jsem jeden kdysi malem koupil...jen jsem na to tak nejak pozapomel...
napada nekoho kde ma toyota v CR slusnej vrakac...nebo dokonce na jaky tlaky je ten IC stavenej...?

ja mam znamyho co supru mel, nez si koupil vopravdicky auto, tak ja se za nim vecer stavim a voptam se ho, budu se pohybovat v ty casti prahy
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#10 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

PET123 píše:No muzem se predhanet, kdo najde fotku vetsiho IC (myslim, ze ten z nakladaku to vyhraje:), ale to mou situaci neresi...

No nemyslím,že se bude na vrakáči válet chladič na supru.... :? ale snad budeš mít štěstí
Anonymous

#11 Příspěvek od Anonymous »

to DARMON: DIKY
to M3maniak: taky si myslim, ale je jednodussi je zeptat, nez rovnou to shanet v DE...:)
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

#12 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

mno, porad kdyz koukam do tabulek, vyjde mi, ze 1m3 vody uchladi asi tak 4000x vic nez 1m3 vzduchu :-))) navic aby se vyrovnala teplota na zacatku zebra a na konci, muselo by byt nekonecne dlouhy... pricemz zase na zacatku IC bude vetsi teplotni rozdil /vyssi teplotni spad/ nez na konci, tzn. vyhodnejsi je melkej a velkej, ale to zas narazi na problem s mistem... proto reseni- IC stredni velikosti s dobrym vnitrnim "ne"-odporem nechat zabalit do plechu a napojit pres el cerpadlo na druhej obyc vodni chladic s el. vetrakem...
Shrek
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Shrek »

Jaké tlaky a jaký rozměr a objem si asi tak představuješ? Ros?aVR6 má na Corradu IC z Iveco Turbo Daily, jinak o něco větší je ještě Peugeot 605. Originál IC ze Supry je mnohem menší.
Anonymous

#14 Příspěvek od Anonymous »

prave, prave...ten ze supry je pro me velikostne optimalni...
mam totiz oba vyvody sani na motoru (z turba+do sani) na jedne strane a tahat vedeni k IC, ktery je uprostred dela pomerne citelnou turbodiru...
jinak se jedna o e30, tak si predstav kolik je tam mista na veci typu turbodaily:-)))

ad vodni chladic...no zvazuji to...nevyhodou je, ze to vyzaduje pomerne hodne casu na sestrojeni/hrani si stim...to je problem:-(
Fil
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Fil »

...eh...sorry, sice ti neporadím, ale 3,5ky v turbu se 30ky dělaly :D , dokonce to mám aji někde v časáku jakousi malou fotečku, ale to asi víš, já jen, že oni to už vymysleli aji s místem a tak, tak já bych to dělal podle nich......., problémem může bejt málo materiálu k tomu, ale když je to aji v časákách, tak na netu to bude taky...jen je otázkou kde..... :)
darmon
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od darmon »

Tak te zklamu, za celou dobu co mel supru se mu ji nepodarilo rozbit, takze nevi o vrakovistich a tak...muzu se jeste kouknout do katalogu co stoji novej nebo druhovyroba...ale to mam na cd nekde v kanclu...podivam se po tom pres den.
Odpovědět