Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Přestavba M50 320i na 325i

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
Jawak Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Jawak Člen Klubu »

S TÜVem si teď nedělám starosti, to má ještě 19 měsíců čas...
Jak poznáš, že to není 2.0 nýbrž 2.5? Já to poznám jen na výfuku, číslo motoru jsem objevil na zadní stěně vyražený na hlavě motoru, zatím jsem nepřišel na to, jak by ho mohl někdo někdy přečíst, bez toho, aby motor vyjmul... takže zatím bez starostí :)
Ale neznám technika na STK, který by věděl, že e36 320i a 325i měli jiné výfukové potrubí. Viz Hanz s jeho iSem, který má výfuk právě z 2.5 :)

Tak teď řeším ještě jeden problém a to olej: V 320i jsem měl Castrol SLX 0W30, slyšel jsem od hodně lidí, že to je při mém stylu jízdy smr?ák :roll:
V 325i je nalitý MOTUL 300V 5W40, slyšel o tom někdy někdo?
Asi bych to neměl moc míchat, takže zase Motul, sice ta značka existuje už nějakých 150 let, ale moc mi neříká, i když 30% motorek jezdí právě na Motul.
Takže abych pravdu řekl nevím co tam nalít...
Myslel jsem na Castrol nebo Mobil1 5W40...
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#22 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

Jawak píše:S TÜVem si teď nedělám starosti, to má ještě 19 měsíců čas...
Jak poznáš, že to není 2.0 nýbrž 2.5? Já to poznám jen na výfuku, číslo motoru jsem objevil na zadní stěně vyražený na hlavě motoru, zatím jsem nepřišel na to, jak by ho mohl někdo někdy přečíst, bez toho, aby motor vyjmul... takže zatím bez starostí :)
Ale neznám technika na STK, který by věděl, že e36 320i a 325i měli jiné výfukové potrubí. Viz Hanz s jeho iSem, který má výfuk právě z 2.5 :)

Tak teď řeším ještě jeden problém a to olej: V 320i jsem měl Castrol SLX 0W30, slyšel jsem od hodně lidí, že to je při mém stylu jízdy smr?ák :roll:
V 325i je nalitý MOTUL 300V 5W40, slyšel o tom někdy někdo?
Asi bych to neměl moc míchat, takže zase Motul, sice ta značka existuje už nějakých 150 let, ale moc mi neříká, i když 30% motorek jezdí právě na Motul.
Takže abych pravdu řekl nevím co tam nalít...
Myslel jsem na Castrol nebo Mobil1 5W40...
Motul je špička olej do motorek! u aut s ním nemám zkušenost....
Jawak Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Jawak Člen Klubu »

M3maniac píše:Motul je špička olej do motorek! u aut s ním nemám zkušenost....

Ty jezdíš taky na motorkách? Ale nechoď na mě že ten skůtr je motorka :lol:
Ale když už tam je 12k km (aspoň co je napsaný na lístku) tak to tam naleju asi znova.
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#24 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

Jawak píše:
M3maniac píše:Motul je špička olej do motorek! u aut s ním nemám zkušenost....

Ty jezdíš taky na motorkách? Ale nechoď na mě že ten skůtr je motorka :lol:
Ale když už tam je 12k km (aspoň co je napsaný na lístku) tak to tam naleju asi znova.
Dej tam takovej Castrol co doporučuje výrobce,tím nic nepokazíš a hlavně ho koupíš všude....kde budeš v čechách shánět motul?????? :D

P.S. jinak jezdím na všem co má kola !!! :D
RuDoSh
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od RuDoSh »

M3maniac píše:P.S. jinak jezdím na všem co má kola !!! :D

jo, kdyz jsem mel minule skluz (mimon) tak zabijel cas jizdou na synove trikolce ;-) :lol:
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#26 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

RuDoSh píše:
M3maniac píše:P.S. jinak jezdím na všem co má kola !!! :D

jo, kdyz jsem mel minule skluz (mimon) tak zabijel cas jizdou na trikolce ;-) :lol:

Tak to prrr,zapomněl jsem dodat (a motor) nerad šlapu.... :lol:
Jawak Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od Jawak Člen Klubu »

M3maniac píše:hlavně ho koupíš všude....kde budeš v čechách shánět motul?????? :D

Na to jsi přišel jak? Proč bych měl shánět olej u nás, když ho tady mají 3 prdele a za lepší ceny, však ho tady kupuješ sám ;) Nebo si myslíš, že bych nebyl schopen si vyměnit olej a filtr? :P :D
To se dělá, sebrat malýmu koloběžku a pak mu ji ničit?! :evil:
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#28 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

Jawak píše:
M3maniac píše:hlavně ho koupíš všude....kde budeš v čechách shánět motul?????? :D

Na to jsi přišel jak? Proč bych měl shánět olej u nás, když ho tady mají 3 prdele a za lepší ceny, však ho tady kupuješ sám ;) Nebo si myslíš, že bych nebyl schopen si vyměnit olej a filtr? :P :D
To se dělá, sebrat malýmu koloběžku a pak mu ji ničit?! :evil:

Jardo tobě snad hrabe :? ... no jestli si to nepochopil tak jsem to myslel tak,že Castrol koupíš kdekoliv a kdykoliv( no myslím jako že budeš v čechách a budeš potřebovat na dolití nebo podobně)..... což se o Motulu říct nedá myslím.... pro mně a za mně si tam nalej Frytovací olej (myslím,že u tebe je to jedno :D )

P.S. taky uznávám Mobil 1,ale do báwa si prostě strčím Castrol!
Jawak Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od Jawak Člen Klubu »

Jo, hrabe mě zadní kolo :D
Ještě jsem nikdy neměl potřebu, do bawa dolívat olej ;) :)
bpytlik
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od bpytlik »

Ja taky neee....starous je asi navykly z tech jeho golfu a podobnych libovek co mel :twisted:
George_D
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od George_D »

Castrol je OK olej a jak jsem tady procházel před výměnou forum tak se většinou všude píše že Castrol je prostě nej. Tak sem ho tam nalil :wink: A hlavně mam přísun plnosyntetiky 100Kč - 1 litr takže fakt super :roll: :shock:
Obrázek
E36 328 Coupe+E30 318iA LPG Coupe - Jezdim se srdcem, ktere mi tluče pod kapotou BMW
ŽEBŘÍČEK ŠKODLIVOSTI DROG !!!!
Odpovědět