Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

2Shrek ad)fo?ák...

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
Fil
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Fil »

Eště dotaz, kdyby byl ten fo?ák dovezen př z Japonska (ano narážím na nabídku od Pšeny,díky mu za ni´ :D :D :wink: ), nebude to na mě mluvit Japonsky, nebo jak, bral bych klasickou verzi co se dostane tady čily angličtinu, nebo se to dá nějak přepínat jak např mobil,nebo se nějak přehraje software,nebo..? asi blbej dotaz, ale protože ho nemám nemužu to vědět a v pučenejch sem se nemoh rejpat...díq :wink:
A eštěc jeden dotaz píšou 5MPX a 5tinásobný zoom, sem myslel že je 10tinásobnej, co to je teda na objektivu tech 10?
http://www.fotoexpert.cz/dt/?c=13422#A30726_1
Přílohy
16030.jpg
16030.jpg (49.47 KiB) Zobrazeno 1482 x
JFK Čestný člen
Čestný člen
Klubové ID: 2

#22 Příspěvek od JFK Čestný člen »

to je digitalni zoom, na to zapomen, to je pozlatko pro lidi, co nevedej o co go a myslej si, ze s tim nafoti sousedovic manzelku z vedlejsi vesnice. Kvalita fotek v digi zoomu je totalne na hovno. Ale pokud nevis, co je digi zoom, tak je zbytecne premejslet o drahem fotaku, protoze drahy neznamena lepsi fotky:) kup si neco, co se ti bude dobre platit u kasy a casem mozna poznas co opravdu budes potrebovat. :)
Fil
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Fil »

JFK píše:to je digitalni zoom, na to zapomen, to je pozlatko pro lidi, co nevedej o co go a myslej si, ze s tim nafoti sousedovic manzelku z vedlejsi vesnice. Kvalita fotek v digi zoomu je totalne na hovno. Ale pokud nevis, co je digi zoom, tak je zbytecne premejslet o drahem fotaku, protoze drahy neznamena lepsi fotky:) kup si neco, co se ti bude dobre platit u kasy a casem mozna poznas co opravdu budes potrebovat. :)
jen klid, plno věcí neznám, ale optickej zoom vím co je, takže te? už si můžu koupit co chi, to sem rád, ale nevěděl sem že to je digitální zoom, nikde sem se to nedočet a z obrázku sem to nerozluštil, jelikož je to o čtverečkách, tak vím že dig zoom je celkem nanic......škoda žes mi neodpověděl na tu Japonštinu/Angličtinu, neva, snad někdo jinej a že nemám neomezeny finance to sem psaluž dááávno, ale tím pádem nechápu dost dobře tak rychly odsouzení c750ky, ta má optickej zoom 10x, a 4MPX, asi to nebude to pravy ořechovy např proti sony,ale parametry vypadaj dobře.
PS:docela rád bych se s tebou někdy setkal osobně, páč z tvýho psaní cítím jistou aroganci,tak bych rád věděl jestli je to tak i ve skutečnosti, vydávat TM a mít M5 je obdivuhodné, ale znám lidi, kterejm by nepomohlo ani 8sm Jaguárů a byly by to furt stejní kok**i, ale je dost možný, že to píš špatně chápu, takže to rozhodně neber osobně, to by mě mrzelo,akorát nechápu to že "protoze drahy neznamena lepsi fotky:) kup si neco, co se ti bude dobre platit u kasy a casem mozna poznas co opravdu budes potrebovat." drahy nezamená lepší fotky-jako že je to rukama?, to souhlasím,to rozhodně, nebo že levny=lepši fotky, ale to potom následující jde proti tomu "co se ti bude dobre platit u kasy a casem mozna poznas co opravdu budes potrebovat", to jako že ten draší,protože bude dělat kvalitnější fotky,jo?,bo já myslím, že dnes většinou cena kopíruje kvalitu (samo že vyjímky existujou), ale většionou čím draší tím lepší.Proto bych soudil že ta 717ka bude lepší než c750ka, ale podle čísel ee, ale co sem četl reakce těch co tomu rozumí, tak to souhlasí podle toho pravidla "o ceně" no ne?
JFK Čestný člen
Čestný člen

#24 Příspěvek od JFK Čestný člen »

tak ted ja nechapu tebe, clovek tady straci cas s nejakejma odpovedma a tebe se to dotyka! tak si polib prdel a nebo si to vse precti znovu. Kdyz nenapises na co ten fotak nutne potrebujes, jake mas zkusenosti atd., tak jak mam vedet jestli by ti nestacil fotak za 10 tis. a bylo by uplne jedno co je to za znacku (viz to placeni u kasy). Pokud fotis casto ale nedelas plakaty a billbordy, tak ti muze stacit stredni trida a pokud chces profi kvalitu tak si kup zrcadlo (to pouze dela Nikon, Canon, Kodak ve svych top modelech)

PS: k cemu ti bude 4 a vice megac? na co konkretne ho vyuzijes? na domaci foceni je dnes akorad 3 megac, jinak je to vyhazovani penez, potom uz jenom zalezi na funkcich, ktere muzes pouzit (video, dobre telo, prehledne menu atd.) Mluvim o poloprofi nebo amaterskejch fotacich.

...a hlavne sem netahej nejaky moje auto a casak, to jsi se docela ztrapnil... to nema nic spolecneho s tim, ze ty nejsi schopnej vedet k cemu chces fotak a pritom chces radu, jakej koupit model.

K tomu digi zoomu: mel jsem na mysli to, ze kdyz nevis co je digi zoom, tak jsem usoudil, ze nebudes zadny expert na foceni, tim padem asi nebudes potrebovat model za 90 000,- ale staci, ze koupis pro zacatek neco obyc aby jsi zjistil, co z toho fotaku leze a co ti nejvic vadi a casem si treba koupis neco lepsiho... vsechno v dobrem, zadna arogance, jenom jsem to tu psal uz nekolikrat, ale to by jsi si musel cist od zacatku... :?
Fil
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od Fil »

ad1)ja to četl hned od začátku, to se neboj
ad2)"nenapišeš naco ten fo?ák nutně potřebuješ"-viz příspěvek č.1:výsek:no potřebuju to na: focení objektů (náměstíčka, kostely, parky,atd + detaily zn.následně úprava ve fotoshopu atd (kvůli prací do školy zahr.a kraj. architektura)+ běžny momentky dovolená a ostatní běžny fota př aut....)
ad3)"jake mas zkusenosti "viz příspěvek č1:Mámrači něco v ruce,než ty krabičky ,ale není to podn´mínka...(sem měl pučenyho nikona takovej malej ,nevim co zač(cena13000)a byl fajn.....,ale .. ,navíc sem několikrát podotknul, že sem měl nějaky pučovany, a to je ta cesta k mému výroku že mám rači něco v ruce, a ne krabičku zápalek....
ad4)"k cemu ti bude 4 a vice megac? na co konkretne ho vyuzijes?"viz výše photoshop atd, ale nikdy sem neřek že musím mít víc jak 4MPX,ale čím víc tím líp ne?
ad5)"...a hlavne sem netahej nejaky moje auto a casak, to jsi se docela ztrapnil..."viz odstavec kterej sem psal a na kterej reaguješ , asi sis to nepřečetl dost důkladně,a tudíž nepochopil správně,byla to prosba o osobní setkání (někdy),abych si potvrdil či vyvrátil tu již zmíněnou aroganci s kterou píšeš, takže to nemělo pražádnou souvislost s výběrem fo?áku, ,cožs svým způsobem sám potvrdil:"to nema nic spolecneho s tim, ze ty nejsi schopnej vedet k cemu chces fotak a pritom chces radu, jakej koupit model. , navíc sem jasně projevil obdiv k TM aM5, a podotknul, že ani nespecifikovaně velké bohatství které často dostává lidi do pomyslné svrchovanosti nad ostatní, nemusí změnit charakter člověka jako takového k lepšímu. + sem psal abys to nechápal špatně, což se stalo....a ukázals na který straně si....
ad6)bohužel nemám tolik peněz abych si mohl oskoušet co vlastně nejvíce potřebuji (z hlediska kupní ceny a následně prodejní), tak bych si rád koupil něco co už bude vyhovovat leč né 100%, ale bude fajn a nebudu mít potřebu hned měnit. Vzhledem k tomu že každý by chtěl to nejlepší za nejnižší cenu, není potřeba komentovat moje vyptávání a pokládání otázek.
ad7)věř mi, četl sem to od začátku ,protože nechci prohloupit
ad8) na tvoje urážky nemám potřebu reagovat
ad9) díky fšem co ste to dočetli až sem, doufám že ste se aspoň pobavily, navíc otázka ohledně ang/jap stále platí diq :cigo2:
JFK Čestný člen
Čestný člen

#26 Příspěvek od JFK Čestný člen »

aspon je legra:) ang/jap by meloa byt nabydka v menu, a urcite u Canona D je moznost upgrade na novejsi soft, tim padem i jazyky se daji instalovat.

Tak to jsem si zase neprecetl ja s tim, na co ho potrebujes, takze PARDOOON:) tak to bych u tebe videl na toho Canona D nebo Nikona:)
Fil
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od Fil »

JFK píše:aspon je legra:) ang/jap by meloa byt nabydka v menu, a urcite u Canona D je moznost upgrade na novejsi soft, tim padem i jazyky se daji instalovat.

Tak to jsem si zase neprecetl ja s tim, na co ho potrebujes, takze PARDOOON:) tak to bych u tebe videl na toho Canona D nebo Nikona:)
V pořádku, vždy? vlastně o nic nejde :bigdevil: ,
to sem rád že by to mělo být v tom menu a jenom přecvaknutím dostanu ang.,čím dál víc uvažuju o tom,že to te?ka doklepu s pučovanejma a že bych poprosil Pšenu aby mi něco dovezl z toho Japanu, je to sice doba ale aspoň si stačím udělat pořádnej rozhled co a jak, ale docela bych ho bral dřív, ale za stejnou cenu tam bude mnohem lepší.Čas je jako vždy proti mě,ale co nadělám, sou to moje prachy a moje rozhodnutí, tak se můžu zlobit tak sám na sebe :kladivko: , do té doby se fšechno jistě změní, ale nejsem rozhodnutej na 100% .Přesto díq fšem co ste mi radily kterej je lepší a co by víc vyhovovalo, :cinan: konišuáááá
skautik Čestný člen
Čestný člen

#28 Příspěvek od skautik Čestný člen »

Fil píše:
JFK píše:aspon je legra:) ang/jap by meloa byt nabydka v menu, a urcite u Canona D je moznost upgrade na novejsi soft, tim padem i jazyky se daji instalovat.

V pořádku, vždy? vlastně o nic nejde :bigdevil: ,
to sem rád že by to mělo být v tom menu a jenom přecvaknutím dostanu ang.,čím dál víc uvažuju o tom,že to te?ka doklepu s pučovanejma a že bych poprosil Pšenu aby mi něco dovezl z toho Japanu, je to sice doba ale aspoň si stačím udělat pořádnej rozhled co a jak, ale docela bych ho bral dřív, ale za stejnou cenu tam bude mnohem lepší.Čas je jako vždy proti mě,ale co nadělám, sou to moje prachy a moje rozhodnutí, tak se můžu zlobit tak sám na sebe :kladivko: , do té doby se fšechno jistě změní, ale nejsem rozhodnutej na 100% .Přesto díq fšem co ste mi radily kterej je lepší a co by víc vyhovovalo, :cinan: konišuáááá
tak ste si to konecne vyrikali kup si Fujifilm Finepix S5000
Obrázek

10x optickej zoom superCCDHR 3,1 Mpix s interpolaci na 6mega drzi se docela dobre, obsluha je v poradku, vido ve VGA s neomezenou delkou zaznamu resp. pameti zazn. media dam ti ho za 11147 bez DPH

tady mas recenzy
http://digineff.cz/fotaky/03/fuji5000/fuji5000.html
Bombarder
Klubové ID: 59
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od Bombarder »

NEKDO MI RIKAL, panasonic FZ10, pry docela dobry.
Shrek
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od Shrek »

Ad Sony V1 (ten prcek do dlaně) vs. Fuji 602 Zoom:

Fuji na 6 MPx (SuperCCD Fuji 3 Mpx)
Obrázek

Sony na 5 MPx
Obrázek
skautik Čestný člen
Čestný člen

#31 Příspěvek od skautik Čestný člen »

jestli je to foceny na 6mp tak se neni cemu divit interpolace je interpolace a 3mega ti bohate staci :)

nejlepsi fotky jsem stejne nafotil 1,3 mpix mrchou

btw nakolik procent je to zvetseno? krom toho si myslim ze tahle kvalita je za ty penize naprosto dostacujici :)
Obrázek
Fil
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od Fil »

2)Skautik viz SMS, diq :wink:
2)Bombardér, jojo to je taky podle mě dělo jak sviňa, už se o něm zmiňoval Shrek a dal by přednost 717ce soňáku, která je navíc o něco levnější, ale tydle dva se mi fakt líbí
Fil
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od Fil »

2)Skautik viz SMS, diq :wink:
2)Bombardér, jojo to je taky podle mě dělo jak sviňa, už se o něm zmiňoval Shrek a dal by přednost 717ce soňáku, která je navíc o něco levnější, ale tydle dva se mi fakt líbí
PArdon neudělal sem to schválně že je to tady 2X, nějak to blbne..
Odpovědět