Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

škola smyku

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
afterburner

#21 Příspěvek od afterburner »

Každopádně vám všem díky za podporu a soucit, já se spíš bál, že tady budu všem pro smích.
Poradí mi někdo s tim teploměrem?
530DAT
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od 530DAT »

nekde to tu je v diskuzi a myslim ze je preblem s kabelama od cidla co je v chladicim potrubi k brzdam
RedBaron
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od RedBaron »

psena píše:Jinak jsem hodne v tomhle ohledu spokojen s uzaverkou diferaku,je to o dost pri driftech na snehu pevnejsi v kramflecich nez moje byvala 525.ktera to nemela.Chci se zeptat,zda se da palit guma(ne ze bych to mel v planu,ale jeden nikdy nevi) s uzaverkou?jsem k tomu asi dost setrnej,protoze na suchu se dokolecka neotocim.Jak se to uzavre,tak se auto nechce tocit.
Ale M3 a M5 asi uzaverku maji take ne?A pritom se toci az az...

Já mám v šestce špéru a na driftech se to prostě dřív trhá. Na asfaltu se na průměrnej silnici otočím na pětníku a rovnou startuju do směru 180° , kopnu za dva a jsem pryč :D

Ani jsem si nevšiml, že bych byl v zimě pomalejší než ostatní, a to mám auto starou gardu, žádný ASC, jen mechanická špéra v diferáku. Chce to jenom cit. Když někde předjíždím v zimě mezi vyjetýma kolejema ve sněhu, tak prakticky nepřidávám plyn při vybočení do protisměru. Udržuju konstantní rychlost a přidávám až když se nacházím v protisměru zase pevně mezi kolejema. Při přejíždění zpátky zase nejvyšší opatrnost.
Kaca2

#24 Příspěvek od Kaca2 »

to afterburner : téééda pěkně jsis lehnul... :cucim:
RuDoSh
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od RuDoSh »

RedBaron píše:Chce to jenom cit. Když někde předjíždím v zimě mezi vyjetýma kolejema ve sněhu, tak prakticky nepřidávám plyn při vybočení do protisměru. Udržuju konstantní rychlost a přidávám až když se nacházím v protisměru zase pevně mezi kolejema. Při přejíždění zpátky zase nejvyšší opatrnost.

jo jo, ja pro jistotu plyn pustim uplne ;)
vally
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od vally »

No pěkně si ho zaparkoval :) :) :) na těch srágorách to chce přidávat fakt opatrně. Taky se mi párkrát stalo, že jsem chtěl někoho předjet, hodil blinkřík, přidal a pak byl rád, že vůbec zůstal na silnici a pokorně zůstal vzadu. Teď si jezdim s ASC a je to pohodička, akorát na to strašně spolíham a jestli se mi jednou vys..., tak to bude asi hodně zajímavé... :) 8)
Jawak Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od Jawak Člen Klubu »

vally píše:No pěkně si ho zaparkoval :) :) :) na těch srágorách to chce přidávat fakt opatrně. Taky se mi párkrát stalo, že jsem chtěl někoho předjet, hodil blinkřík, přidal a pak byl rád, že vůbec zůstal na silnici a pokorně zůstal vzadu. Teď si jezdim s ASC a je to pohodička, akorát na to strašně spolíham a jestli se mi jednou vys..., tak to bude asi hodně zajímavé... :) 8)

Newysere, leda že by jsi to nechtěně vypnul :D
Mě se dneska povedlo ustřelit prdelí při výjezdu z podjezdu, kde bylo trochu mokro :) rozsypalo se mě přitom zavřený nářadí, co jsem měl na zadní lavici. Už jsem viděl v zrcátku, jak se blížím k té betonové zdi, no až bude čip, tak si budu muset dávat bacha... :mrgreen:
Čip ještě nepřišel, snad do konce týdne...
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#28 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

vally píše:No pěkně si ho zaparkoval :) :) :) na těch srágorách to chce přidávat fakt opatrně. Taky se mi párkrát stalo, že jsem chtěl někoho předjet, hodil blinkřík, přidal a pak byl rád, že vůbec zůstal na silnici a pokorně zůstal vzadu. Teď si jezdim s ASC a je to pohodička, akorát na to strašně spolíham a jestli se mi jednou vys..., tak to bude asi hodně zajímavé... :) 8)

Když jedeš bez rozumu nebo to prostě přepískneš je ti ASC k hownu...skoušel jsem to i DSC a fyziku s tím neoblbneš.... :D
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#29 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

No jinak dneska jsem tahal podobnej případ ze škarpy,byl to vojáček v shade 105 z roku 78 nějak nezvládl totální ledovou plochu a udělal saltíčko ,kola-střecha-kola... :D jojo letní gumy a plný plyn... měli docela štěstí,že se jim nic nestalo protože ta popelnice byla fest prohnilá.....tak jsem zastavil že jim to aspoň jeepem vytáhnu z té příkopy,ale musím se přiznat že jsem měl obavy že to to auto nezvládne (naprosto čistej led)...Pletl jsem se ,dal jsem redukci a bez jediného zaváhání a prohrábnutí byl raz,dva na cestě.... pak jsem mu jen poradil at to natočí a maže s tím pryč než ho načapou fízlové a vyhodí 2k! asi byl řádně v šoku,protože zapomněl říct dík....
Petr_1

#30 Příspěvek od Petr_1 »

Pravda, jak to přepískneš, tak elektronika zmagoří a už si to dělá co chce. Fyzikální zákony nejdou vochcat ani nejlepší výbavou. Nejhorší je, že když už nepomůže elektronika tak máš plný ruce volantu, poněvač už seš za hranicí.
TT
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od TT »

....pěkně tam hajáááá
Leni Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od Leni Čestný člen »

dobře zaparkovaný... 8)
RedBaron
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od RedBaron »

RuDoSh píše:
RedBaron píše:Chce to jenom cit. Když někde předjíždím v zimě mezi vyjetýma kolejema ve sněhu, tak prakticky nepřidávám plyn při vybočení do protisměru. Udržuju konstantní rychlost a přidávám až když se nacházím v protisměru zase pevně mezi kolejema. Při přejíždění zpátky zase nejvyšší opatrnost.

jo jo, ja pro jistotu plyn pustim uplne ;)

RuDoSh: Nevím jak tds, ale když s třiapůlí pustím plyn, jdu do smyku taky, takže držet konstantní rychlost je jediná volba :)
RuDoSh
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od RuDoSh »

RedBaron píše:RuDoSh: Nevím jak tds, ale když s třiapůlí pustím plyn, jdu do smyku taky, takže držet konstantní rychlost je jediná volba :)

mam automat takze u manualu to bude asi jako bys vyslapnul spojku... ten vykon by na to extra vliv mit nemel ne?
RedBaron
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od RedBaron »

RuDoSh píše:
RedBaron píše:RuDoSh: Nevím jak tds, ale když s třiapůlí pustím plyn, jdu do smyku taky, takže držet konstantní rychlost je jediná volba :)

mam automat takze u manualu to bude asi jako bys vyslapnul spojku... ten vykon by na to extra vliv mit nemel ne?

No, i u automatu na [D] vždycky tak 5% spojení zůstane, zkus si to z kopce pustit na [N] a uvidíš, že tam rozdíl JE. Ale při tomhle manévru je to myslím v pohodě :)

Mě stačí i na mokru podřadit v trochu vyšších otáčkách a táhnu zadek smykem.
RuDoSh
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od RuDoSh »

RedBaron píše:Mě stačí i na mokru podřadit v trochu vyšších otáčkách a táhnu zadek smykem.

no jo, to je jina ;)
Odpovědět