S tim nesouhlasim, to jestli se nekdo pripouta nebo ne je jeho vec. Tim nikoho neohrozuje... Za pasy bych pokuty zrusil...Turbo píše:S botickama s tebou souhlasim, ale za pasy bych pokuty daval dost velky. Nekde jsem cetl, ze na 1 mrtvyho pripoutanyho pripada 49 mrtvych nepripoutanych. Radsi nabouram v 70-ti pripoutanej nez v 50-ti nepripoutanej. Narazim na rychlost v obci a nekonecne medialni diskuse o rychlych a nebezpecnych ridicich v BMW530DAT píše:...Takze at se konecne zacnou snazit, me nezajima ze jich je mraky na boticky a pokuty za nepripoutani atd. Na takovy kraviny jich je mraky ale jakmile je nejakej pruser tak to jeste vic pos....u.. Jestli chceme snizit pocet mrtvych na silnici, tak:
a) zakazat pojizdne rakve(S105)
b) naucit lidi se poutat
Poutani se...
-
Lukas H.
- Čestný člen
- Klubové ID: 3
N54 PWR
-
Turbo
- Klubové ID: 122
Ale Lukasi, to jako kdyby si rekl, ze skokany nechas skakat z Nuselaku. Co ten nestastnik, co setrelil tu S120 a zabil 4 a pul cloveka. Kdyby jeli v poradnym aute a byli pripoutany, tak z toho mohli vylezt s modrinama. Takhle jsou mrtvi a ten troubeles pude brucet. Muze si zato sam, ale nikdo neni neomylny a musis prevzit kus odpovednosti za druhe i na sebe. Az do nekoho omylem tuknes, budes rad ze mel pasy.Lukas H. píše: S tim nesouhlasim, to jestli se nekdo pripouta nebo ne je jeho vec. Tim nikoho neohrozuje... Za pasy bych pokuty zrusil...
-
kompakt
Onehdá jsem si vyzkoušel náraz na trenažéru ve 20km rychlosti a můžu říct, že se rukama neudržíš. Je to pěkná řacha. Doporučuji neustále používat pásy. Kámoš to v 40cítce napálil ze zadu do auta na červenou - má zdrátovanou pánev /skoro 2 roky marodil/ a teď asi půjde na výměnu kyčelního kloubu. Nechci tu dělat agitaci, ale při nehodě a nepřipoutaném řidiči bych mu jeho vlastní zranění dal k úhradě. Protože zranění bude vždycky větší u nepřipoutaného. Na západ do našich hranic jsou v tom docela nekompromisní. Takže s tebou nemůžu souhlasit.Lukas H. píše:Turbo píše:530DAT píše:...
S tim nesouhlasim, to jestli se nekdo pripouta nebo ne je jeho vec. Tim nikoho neohrozuje... Za pasy bych pokuty zrusil...
-
gelty
já bych taky za pásy nepokutoval!
To je vyloženě buzerace!
Jestli chceš chcípnout, nebo ne, je tvá věc.
A nemocensk.pojištění si platit musí každý i nepřipoutaný, tak, proč by si měl pak své léčení platit ze svého?
To potom můžou buzerovat taky, že auto černé barvy, je méně viditelné a proto se nesmí vyrábět!
To je vyloženě buzerace!
A nemocensk.pojištění si platit musí každý i nepřipoutaný, tak, proč by si měl pak své léčení platit ze svého?
To potom můžou buzerovat taky, že auto černé barvy, je méně viditelné a proto se nesmí vyrábět!
-
Lukas H.
- Čestný člen
kompakt píše:No to je dobra blbost, to by jsi taky mohl davat vsechno k uhrade vinikovi kazde dopravni nehody... Muj osobni nazor je takovej ze je to kazdeho svobodna volba, a je pouze na nem jestli jo nebo ne...Lukas H. píše:Turbo píše: Nechci tu dělat agitaci, ale při nehodě a nepřipoutaném řidiči bych mu jeho vlastní zranění dal k úhradě. Protože zranění bude vždycky větší u nepřipoutaného. Na západ do našich hranic jsou v tom docela nekompromisní. Takže s tebou nemůžu souhlasit.
Ale tim vubec nechci tvrdit ze je na poutani neco spatneho....
N54 PWR
-
LOPOLO
- Čestný člen
- Klubové ID: 1
Nesouhlasim ... kdyz chces chcipnou vyber si jeden z milionu zpusobu jak to udelat aniz by se to primo dotklo nekoho dalsiho! ( treba si naper hrachovou polivku do hercny ) Kdyz z jakyhokoli duvodu narazis do nekoho, kdo neni pripoutanej a ten zakuka, doplatis na to at chces nebo ne i ty. To je trosku problem. K tomu pojisteni .. proc ne, kdyz se budou zohlednovat tvoje naroky na plneni. Takhle to ale nefunguje a u nas asi ani nikdy nebude. Ja osobne bych nikoho nepripoutanyho nevez a vyhodil ho z auta. Uz jen pro to ze nechci aby mi urazil sedacku ( v pripade ze sedi za mnou ) nebo zasral auto ( treba svym mozkem pokud nejakej ma). Podle me sou to silny slova a kazdej, opakuju KAZDEJ, by zmenil nazor kdyz by se ocitnul slintajici na kresle s poskozenym mozkem .... pokud by na zmenu nazoru jeho mozek jeste vubec mel.gelty píše:já bych taky za pásy nepokutoval!
To je vyloženě buzerace!
-
Lukke
- Klubové ID: 1930
Přesně tak jak píše Lopolo. Taky bych vyhodil z auta toho, kdo by se nechtěl připoutat. Buď se připoutá nebo půjde pěšky. Používat pásy by měl každej, kdo je v autě má. Osobně se poutám VŽDY, ihned po nastartování nebo ještě před. I na krátkou vzdálenost, třeba 500m. Nikdy nevíš co se může stát a pravděpodobnost poškození třeba tvého mozku při nárazu je nesrovnatelná a navíc také kvůli důvodu, co už tady někdo psal výše - třeba zabiješ v autě někoho jen kvůli tomu, že on připoutanej nebyl (a nedá se bohužel říci, že je to jeho chyba, že neměl pás). Proto POUTAT SE A POUTAT SE. Myslím, že BMW nemá pásy jako škodovka, co tě stahuje a všude škrtí.. tak kde je problém?
-
M3maniac
- Čestný člen
- Klubové ID: 76
No ruku na srdce Lopolo(třeba mně si vezl ve svém autě aniž bys mi řek,že se mám připoutat) ono to asi pomůže ty pásy při havárkách v menších rychlostech,podle mně ve 150 je to už celkem jedno.Ty si nikdy nevezl manželku v předu a své dítě vzadu? a bylo vždy na 100% připoutané nebo bylo v zádržném systému pokud byla mladčí?Jako třeba pokud jedu tady za roh nakupovat a zapomenu dětskou sedačku....tak se mi zdá hodně sobecké se v předu připoutat a malý bude volně v zadu....vždy se snažím jet tak aby sem se nanaboural(i když to samoz. nelze nikdy vyloučit).Myslím,že každej máme svůj osud a co se má stát to se stane,každopádně na každé delší štrece sedí malý v sedačce...LOPOLO píše:Nesouhlasim ... kdyz chces chcipnou vyber si jeden z milionu zpusobu jak to udelat aniz by se to primo dotklo nekoho dalsiho! ( treba si naper hrachovou polivku do hercny ) Kdyz z jakyhokoli duvodu narazis do nekoho, kdo neni pripoutanej a ten zakuka, doplatis na to at chces nebo ne i ty. To je trosku problem. K tomu pojisteni .. proc ne, kdyz se budou zohlednovat tvoje naroky na plneni. Takhle to ale nefunguje a u nas asi ani nikdy nebude. Ja osobne bych nikoho nepripoutanyho nevez a vyhodil ho z auta. Uz jen pro to ze nechci aby mi urazil sedacku ( v pripade ze sedi za mnou ) nebo zasral auto ( treba svym mozkem pokud nejakej ma). Podle me sou to silny slova a kazdej, opakuju KAZDEJ, by zmenil nazor kdyz by se ocitnul slintajici na kresle s poskozenym mozkem .... pokud by na zmenu nazoru jeho mozek jeste vubec mel.gelty píše:já bych taky za pásy nepokutoval!
To je vyloženě buzerace!
-
Lukas H.
- Čestný člen
To Lopolo a Lukke: Hosi vy delate jak kdyby jste nikdy neporusili zadnej dopravni predpis?! To ze letite nekde pres krizovatku rychle i kdyz mate prednost taky nikdy nevylouci ze vam tam nekdo nevjede a vy ho nezabijete... Bejt vama tak se tady vubec necim takovym neohanim, takovehle slova by prisluseli pouze tomu kdo jezdi naprosto predpisove...
N54 PWR
-
M3maniac
- Čestný člen
Tak nějak,jo a ty Lukke mi tu nepiš o tom,že níkdo bez pasů s tebou nemůže jezdit.... spíš si rozbiješ hubu na tvých turbo ojetých-holých -letních "17kách.... jinak hoši samo nic ve zlém !!!Lukas H. píše:To Lopolo a Lukke: Hosi vy delate jak kdyby jste nikdy neporusili zadnej dopravni predpis?! To ze letite nekde pres krizovatku rychle i kdyz mate prednost taky nikdy nevylouci ze vam tam nekdo nevjede a vy ho nezabijete... Bejt vama tak se tady vubec necim takovym neohanim, takovehle slova by prisluseli pouze tomu kdo jezdi naprosto predpisove...
-
Lukke
Ale ale.Lukas H. píše:To Lopolo a Lukke: Hosi vy delate jak kdyby jste nikdy neporusili zadnej dopravni predpis?! To ze letite nekde pres krizovatku rychle i kdyz mate prednost taky nikdy nevylouci ze vam tam nekdo nevjede a vy ho nezabijete... Bejt vama tak se tady vubec necim takovym neohanim, takovehle slova by prisluseli pouze tomu kdo jezdi naprosto predpisove...
-
Lukke
Kdyby něco, mám ještě druhý auto, který používám na zimu. S bawcem jsem byl jen s váma na srazech a když neni sníh. Takže klid.rene kurc píše:Tak nějak,jo a ty Lukke mi tu nepiš o tom,že níkdo bez pasů s tebou nemůže jezdit.... spíš si rozbiješ hubu na tvých turbo ojetých-holých -letních "17kách.... jinak hoši samo nic ve zlém !!!
-
M3maniac
- Čestný člen
Lukke víš ,že lhát se nemá..... to povídej těm kočičkám ,které tím autíčkem přesvědčuješ....Lukke píše:Kdyby něco, mám ještě druhý auto, který používám na zimu. S bawcem jsem byl jen s váma na srazech a když neni sníh. Takže klid.rene kurc píše:Tak nějak,jo a ty Lukke mi tu nepiš o tom,že níkdo bez pasů s tebou nemůže jezdit.... spíš si rozbiješ hubu na tvých turbo ojetých-holých -letních "17kách.... jinak hoši samo nic ve zlém !!!
-
Lukas H.
- Čestný člen
Proc bych to neplet dohromady, myslim ze rychlost jako prestupek je daleko "horsi" nez bejt nepripoutanej...Jsem jeste neslysel aby nekdo zavinil nehodu, nebyl pripoutanej a sel nekdo kvuli tomu ze zdechnul sedet...Lukke píše:Ale ale.Lukas H. píše:To Lopolo a Lukke: Hosi vy delate jak kdyby jste nikdy neporusili zadnej dopravni predpis?! To ze letite nekde pres krizovatku rychle i kdyz mate prednost taky nikdy nevylouci ze vam tam nekdo nevjede a vy ho nezabijete... Bejt vama tak se tady vubec necim takovym neohanim, takovehle slova by prisluseli pouze tomu kdo jezdi naprosto predpisove...Poutání se pásy je jedna věc a překračování rychlosti je věc druhá. Ale pokud chceš jezdit rychle, měl bys bejt připoutanej už rozhodně. Protože jinak ohrožuješ sebe i jiný dvakrát. Tím, že jedeš rychle a ten druhý nestihne zareagovat a tím, že nejsi připoutaný, zabiješ se a ten druhej půjde sedět kvůli tobě. Poutání se za jízdy je totiž to nejlehčí co můžeš udělat a nic tě to neudělá... Zvykneš si a pak se bez pásů cejtíš nesvůj. To? můj názor.
N54 PWR
-
Nikita
- Klubové ID: 163
-
JFK
- Čestný člen
- Klubové ID: 2
Lukáši, nesouhlasím: když do někoho nabouráš, a jde o banální nedání přednosti v jízdě, normálně pokuta za 2000 tisíce, pár pomačkaných plechů a jde o hovno. Ale poškozený borec nebude připoutaný, rozseká si držku, může si udělat cokoliv, tak se z toho může vyklubat těžký ublížení na zdravý s trvalejma následkama a ty jsi v prdeli... Z banálního ?ukance se stane těžké ublížení. Z vlastní zkušenosti: manželka nedala přednost, poškozená nebyla připoutaná, jela místo 50km/hod 105km/hod, měla tři měsíce řidičák. A díky tomu, že nebyla připoutaná a rozbila si ksicht (jizva=trvalý následek), tak manželka lítala po policajtech a právnících a hrozil jí soud. Nakonec nás to stálo mimosoudně 30k. Jinde v Evropě by se zkoumalo, jak by si rozbyla hubu když by byla připoutaná a podle toho by se to vyšetřovalo dále. Takže tím v podstatě "ohrožuješ i práva toho druhého", protože tady ty zákony stojí úplně za hovno...Lukas H. píše:S tim nesouhlasim, to jestli se nekdo pripouta nebo ne je jeho vec. Tim nikoho neohrozuje... Za pasy bych pokuty zrusil...Turbo píše:S botickama s tebou souhlasim, ale za pasy bych pokuty daval dost velky. Nekde jsem cetl, ze na 1 mrtvyho pripoutanyho pripada 49 mrtvych nepripoutanych. Radsi nabouram v 70-ti pripoutanej nez v 50-ti nepripoutanej. Narazim na rychlost v obci a nekonecne medialni diskuse o rychlych a nebezpecnych ridicich v BMW530DAT píše:...Takze at se konecne zacnou snazit, me nezajima ze jich je mraky na boticky a pokuty za nepripoutani atd. Na takovy kraviny jich je mraky ale jakmile je nejakej pruser tak to jeste vic pos....u.. Jestli chceme snizit pocet mrtvych na silnici, tak:
a) zakazat pojizdne rakve(S105)
b) naucit lidi se poutat
A to nemluvím o tom, že pro každého je to snad plus být připoutaný:)))
-
JFK
- Čestný člen
Lukas H. píše:kompakt píše:doprdele, co to meleš za kraviny???:)))) Jasně že k úhradě. Když ti při nehodě zjistí alkohol, tak se na tebe pojiš?ovna také vysere a ještě jdeš k soudu, proč ne za pásy? Takhle funguje zdravotnictví v Evropě: třeba když nejdeš dvakrát do roka k zubaři na preventivní prohlídku (zdarma) tak ti potom pojiš?ovna NIC nezaplatí (plombu, ošetření apod.) a to jsou potom pálky:) Jde o to, že jsi měl být připoután a nechtěl jsi být, zranění při nehodě je jisté a proč mají ostatní doplácet na tvojí nezodpovědnost? Jasně, platíš si pojištění, ale měsíční pobyt na ARU je taková paleta, že to ty nikdy svým poji?ěním nezaplatíš...Lukas H. píše: No to je dobra blbost, to by jsi taky mohl davat vsechno k uhrade vinikovi kazde dopravni nehody... Muj osobni nazor je takovej ze je to kazdeho svobodna volba, a je pouze na nem jestli jo nebo ne...
Ale tim vubec nechci tvrdit ze je na poutani neco spatneho....
-
JFK
- Čestný člen
V M-ku škrtí hodně:o)Lukke píše:Přesně tak jak píše Lopolo. Taky bych vyhodil z auta toho, kdo by se nechtěl připoutat. Buď se připoutá nebo půjde pěšky. Používat pásy by měl každej, kdo je v autě má. Osobně se poutám VŽDY, ihned po nastartování nebo ještě před. I na krátkou vzdálenost, třeba 500m. Nikdy nevíš co se může stát a pravděpodobnost poškození třeba tvého mozku při nárazu je nesrovnatelná a navíc také kvůli důvodu, co už tady někdo psal výše - třeba zabiješ v autě někoho jen kvůli tomu, že on připoutanej nebyl (a nedá se bohužel říci, že je to jeho chyba, že neměl pás). Proto POUTAT SE A POUTAT SE. Myslím, že BMW nemá pásy jako škodovka, co tě stahuje a všude škrtí.. tak kde je problém?
-
Jawak
- Člen Klubu
- Klubové ID: 125
To je tak, když dáš babě auto do rukyJFK píše:Z vlastní zkušenosti: manželka nedala přednost, poškozená nebyla připoutaná, jela místo 50km/hod 105km/hod, měla tři měsíce řidičák. A díky tomu, že nebyla připoutaná a rozbila si ksicht (jizva=trvalý následek), tak manželka lítala po policajtech a právnících a hrozil jí soud. Nakonec nás to stálo mimosoudně 30k.
Btw. Bude ALA zase žít?
Jo to máš pravdu, asi se moc dívám do bedny, ale zrovna minulej týden o tom byla reportáž na VOXu, napodobují, rekonstruují bouračky a zrovna tam byl dobrovolník, co se přivázal a měl "napálit" v rychlosti 30km/h do zaparkovaného auta. Vedle něj byl nepřipoutaný "dummy" figurina s vlastnostmi lidského těla. S ním to pěkně hrklo a figurina proletěla hlavou vpřed čelním sklem a zastavila se až o ramena... ve 30ti km/hJFK píše:Jinde v Evropě by se zkoumalo, jak by si rozbyla hubu když by byla připoutaná a podle toho by se to vyšetřovalo dále. Takže tím v podstatě "ohrožuješ i práva toho druhého", protože tady ty zákony stojí úplně za hovno...
A to nemluvím o tom, že pro každého je to snad plus být připoutaný:)))
Teď bych chtěl ještě vidět náraz nepřipoutaného v káře s pytlama
-
LOPOLO
- Čestný člen
- Klubové ID: 1
Mno, pokud ses nepripoutal tak sem si toho nevsimnul. Jinak bych te opravdu pozadal abys to udelal. Rozhodne neni jedno jestli ses pripoutanej nebo ne ani v rychlostech o jakejch pises. Samozreme nemluvime o celnim narazu, ale to se stava opravdu jen velmi zridka. Mockrat sem vezl manzelku i dite a VZDY jsou pripoutani a VZDY byly. To mi ver. Taky se snazim jezdit tak abych nenaboural ale to neznamena ze se do nehody nedostanes. To proste nestaci. Je mi lito jestli se nepoutate a mate tak pocit ze si to muzete dovolit. Ja to povazuju za nedostatecnou predstavivost toho co se muze stat, pripadne dementni zvyk z let, kdyz pasy ve S120 skrtily.rene kurc píše:No ruku na srdce Lopolo(třeba mně si vezl ve svém autě aniž bys mi řek,že se mám připoutat) ono to asi pomůže ty pásy při havárkách v menších rychlostech,podle mně ve 150 je to už celkem jedno.Ty si nikdy nevezl manželku v předu a své dítě vzadu? a bylo vždy na 100% připoutané nebo bylo v zádržném systému pokud byla mladčí?Jako třeba pokud jedu tady za roh nakupovat a zapomenu dětskou sedačku....tak se mi zdá hodně sobecké se v předu připoutat a malý bude volně v zadu....vždy se snažím jet tak aby sem se nanaboural(i když to samoz. nelze nikdy vyloučit).Myslím,že každej máme svůj osud a co se má stát to se stane,každopádně na každé delší štrece sedí malý v sedačce...