Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Poutani se...

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
Lukas H. Čestný člen
Čestný člen

#1 Příspěvek od Lukas H. Čestný člen »

Turbo píše:
530DAT píše:...Takze at se konecne zacnou snazit, me nezajima ze jich je mraky na boticky a pokuty za nepripoutani atd. Na takovy kraviny jich je mraky ale jakmile je nejakej pruser tak to jeste vic pos....u.

S botickama s tebou souhlasim, ale za pasy bych pokuty daval dost velky. Nekde jsem cetl, ze na 1 mrtvyho pripoutanyho pripada 49 mrtvych nepripoutanych. Radsi nabouram v 70-ti pripoutanej nez v 50-ti nepripoutanej. Narazim na rychlost v obci a nekonecne medialni diskuse o rychlych a nebezpecnych ridicich v BMW :lol: . Jestli chceme snizit pocet mrtvych na silnici, tak:
a) zakazat pojizdne rakve(S105)
b) naucit lidi se poutat

S tim nesouhlasim, to jestli se nekdo pripouta nebo ne je jeho vec. Tim nikoho neohrozuje... Za pasy bych pokuty zrusil...
N54 PWR
Turbo

#2 Příspěvek od Turbo »

Lukas H. píše:S tim nesouhlasim, to jestli se nekdo pripouta nebo ne je jeho vec. Tim nikoho neohrozuje... Za pasy bych pokuty zrusil...

Ale Lukasi, to jako kdyby si rekl, ze skokany nechas skakat z Nuselaku. Co ten nestastnik, co setrelil tu S120 a zabil 4 a pul cloveka. Kdyby jeli v poradnym aute a byli pripoutany, tak z toho mohli vylezt s modrinama. Takhle jsou mrtvi a ten troubeles pude brucet. Muze si zato sam, ale nikdo neni neomylny a musis prevzit kus odpovednosti za druhe i na sebe. Az do nekoho omylem tuknes, budes rad ze mel pasy.
kompakt

#3 Příspěvek od kompakt »

Lukas H. píše:
Turbo píše:
530DAT píše:...
S tim nesouhlasim, to jestli se nekdo pripouta nebo ne je jeho vec. Tim nikoho neohrozuje... Za pasy bych pokuty zrusil...

Onehdá jsem si vyzkoušel náraz na trenažéru ve 20km rychlosti a můžu říct, že se rukama neudržíš. Je to pěkná řacha. Doporučuji neustále používat pásy. Kámoš to v 40cítce napálil ze zadu do auta na červenou - má zdrátovanou pánev /skoro 2 roky marodil/ a teď asi půjde na výměnu kyčelního kloubu. Nechci tu dělat agitaci, ale při nehodě a nepřipoutaném řidiči bych mu jeho vlastní zranění dal k úhradě. Protože zranění bude vždycky větší u nepřipoutaného. Na západ do našich hranic jsou v tom docela nekompromisní. Takže s tebou nemůžu souhlasit.
gelty
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od gelty »

já bych taky za pásy nepokutoval!
To je vyloženě buzerace!
Jestli chceš chcípnout, nebo ne, je tvá věc.
A nemocensk.pojištění si platit musí každý i nepřipoutaný, tak, proč by si měl pak své léčení platit ze svého?
To potom můžou buzerovat taky, že auto černé barvy, je méně viditelné a proto se nesmí vyrábět! :evil:
Lukas H. Čestný člen
Čestný člen

#5 Příspěvek od Lukas H. Čestný člen »

kompakt píše:
Lukas H. píše:
Turbo píše:[quote="530DAT"]...

Nechci tu dělat agitaci, ale při nehodě a nepřipoutaném řidiči bych mu jeho vlastní zranění dal k úhradě. Protože zranění bude vždycky větší u nepřipoutaného. Na západ do našich hranic jsou v tom docela nekompromisní. Takže s tebou nemůžu souhlasit.

No to je dobra blbost, to by jsi taky mohl davat vsechno k uhrade vinikovi kazde dopravni nehody... Muj osobni nazor je takovej ze je to kazdeho svobodna volba, a je pouze na nem jestli jo nebo ne...
Ale tim vubec nechci tvrdit ze je na poutani neco spatneho....
N54 PWR
LOPOLO Čestný člen
Čestný člen

#6 Příspěvek od LOPOLO Čestný člen »

gelty píše:já bych taky za pásy nepokutoval!
To je vyloženě buzerace!
A nemocensk.pojištění si platit musí každý i nepřipoutaný, tak, proč by si měl pak své léčení platit ze svého?
To potom můžou buzerovat taky, že auto černé barvy, je méně viditelné a proto se nesmí vyrábět! :evil:

Nesouhlasim ... kdyz chces chcipnou vyber si jeden z milionu zpusobu jak to udelat aniz by se to primo dotklo nekoho dalsiho! ( treba si naper hrachovou polivku do hercny ) Kdyz z jakyhokoli duvodu narazis do nekoho, kdo neni pripoutanej a ten zakuka, doplatis na to at chces nebo ne i ty. To je trosku problem. K tomu pojisteni .. proc ne, kdyz se budou zohlednovat tvoje naroky na plneni. Takhle to ale nefunguje a u nas asi ani nikdy nebude. Ja osobne bych nikoho nepripoutanyho nevez a vyhodil ho z auta. Uz jen pro to ze nechci aby mi urazil sedacku ( v pripade ze sedi za mnou ) nebo zasral auto ( treba svym mozkem pokud nejakej ma). Podle me sou to silny slova a kazdej, opakuju KAZDEJ, by zmenil nazor kdyz by se ocitnul slintajici na kresle s poskozenym mozkem .... pokud by na zmenu nazoru jeho mozek jeste vubec mel.
Lukke

#7 Příspěvek od Lukke »

Přesně tak jak píše Lopolo. Taky bych vyhodil z auta toho, kdo by se nechtěl připoutat. Buď se připoutá nebo půjde pěšky. Používat pásy by měl každej, kdo je v autě má. Osobně se poutám VŽDY, ihned po nastartování nebo ještě před. I na krátkou vzdálenost, třeba 500m. Nikdy nevíš co se může stát a pravděpodobnost poškození třeba tvého mozku při nárazu je nesrovnatelná a navíc také kvůli důvodu, co už tady někdo psal výše - třeba zabiješ v autě někoho jen kvůli tomu, že on připoutanej nebyl (a nedá se bohužel říci, že je to jeho chyba, že neměl pás). Proto POUTAT SE A POUTAT SE. Myslím, že BMW nemá pásy jako škodovka, co tě stahuje a všude škrtí.. tak kde je problém?
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#8 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

LOPOLO píše:
gelty píše:já bych taky za pásy nepokutoval!
To je vyloženě buzerace!

Nesouhlasim ... kdyz chces chcipnou vyber si jeden z milionu zpusobu jak to udelat aniz by se to primo dotklo nekoho dalsiho! ( treba si naper hrachovou polivku do hercny ) Kdyz z jakyhokoli duvodu narazis do nekoho, kdo neni pripoutanej a ten zakuka, doplatis na to at chces nebo ne i ty. To je trosku problem. K tomu pojisteni .. proc ne, kdyz se budou zohlednovat tvoje naroky na plneni. Takhle to ale nefunguje a u nas asi ani nikdy nebude. Ja osobne bych nikoho nepripoutanyho nevez a vyhodil ho z auta. Uz jen pro to ze nechci aby mi urazil sedacku ( v pripade ze sedi za mnou ) nebo zasral auto ( treba svym mozkem pokud nejakej ma). Podle me sou to silny slova a kazdej, opakuju KAZDEJ, by zmenil nazor kdyz by se ocitnul slintajici na kresle s poskozenym mozkem .... pokud by na zmenu nazoru jeho mozek jeste vubec mel.

No ruku na srdce Lopolo(třeba mně si vezl ve svém autě aniž bys mi řek,že se mám připoutat) ono to asi pomůže ty pásy při havárkách v menších rychlostech,podle mně ve 150 je to už celkem jedno.Ty si nikdy nevezl manželku v předu a své dítě vzadu? a bylo vždy na 100% připoutané nebo bylo v zádržném systému pokud byla mladčí?Jako třeba pokud jedu tady za roh nakupovat a zapomenu dětskou sedačku....tak se mi zdá hodně sobecké se v předu připoutat a malý bude volně v zadu....vždy se snažím jet tak aby sem se nanaboural(i když to samoz. nelze nikdy vyloučit).Myslím,že každej máme svůj osud a co se má stát to se stane,každopádně na každé delší štrece sedí malý v sedačce...
Lukas H. Čestný člen
Čestný člen

#9 Příspěvek od Lukas H. Čestný člen »

To Lopolo a Lukke: Hosi vy delate jak kdyby jste nikdy neporusili zadnej dopravni predpis?! To ze letite nekde pres krizovatku rychle i kdyz mate prednost taky nikdy nevylouci ze vam tam nekdo nevjede a vy ho nezabijete... Bejt vama tak se tady vubec necim takovym neohanim, takovehle slova by prisluseli pouze tomu kdo jezdi naprosto predpisove...
N54 PWR
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#10 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

Lukas H. píše:To Lopolo a Lukke: Hosi vy delate jak kdyby jste nikdy neporusili zadnej dopravni predpis?! To ze letite nekde pres krizovatku rychle i kdyz mate prednost taky nikdy nevylouci ze vam tam nekdo nevjede a vy ho nezabijete... Bejt vama tak se tady vubec necim takovym neohanim, takovehle slova by prisluseli pouze tomu kdo jezdi naprosto predpisove...

Tak nějak,jo a ty Lukke mi tu nepiš o tom,že níkdo bez pasů s tebou nemůže jezdit.... spíš si rozbiješ hubu na tvých turbo ojetých-holých -letních "17kách.... jinak hoši samo nic ve zlém !!! :D
Lukke

#11 Příspěvek od Lukke »

Lukas H. píše:To Lopolo a Lukke: Hosi vy delate jak kdyby jste nikdy neporusili zadnej dopravni predpis?! To ze letite nekde pres krizovatku rychle i kdyz mate prednost taky nikdy nevylouci ze vam tam nekdo nevjede a vy ho nezabijete... Bejt vama tak se tady vubec necim takovym neohanim, takovehle slova by prisluseli pouze tomu kdo jezdi naprosto predpisove...

Ale ale. :wink: Poutání se pásy je jedna věc a překračování rychlosti je věc druhá. Ale pokud chceš jezdit rychle, měl bys bejt připoutanej už rozhodně. Protože jinak ohrožuješ sebe i jiný dvakrát. Tím, že jedeš rychle a ten druhý nestihne zareagovat a tím, že nejsi připoutaný, zabiješ se a ten druhej půjde sedět kvůli tobě. Poutání se za jízdy je totiž to nejlehčí co můžeš udělat a nic tě to neudělá... Zvykneš si a pak se bez pásů cejtíš nesvůj. To? můj názor.
Lukke

#12 Příspěvek od Lukke »

rene kurc píše:Tak nějak,jo a ty Lukke mi tu nepiš o tom,že níkdo bez pasů s tebou nemůže jezdit.... spíš si rozbiješ hubu na tvých turbo ojetých-holých -letních "17kách.... jinak hoši samo nic ve zlém !!! :D

Kdyby něco, mám ještě druhý auto, který používám na zimu. S bawcem jsem byl jen s váma na srazech a když neni sníh. Takže klid. :wink:
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#13 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

Lukke píše:
rene kurc píše:Tak nějak,jo a ty Lukke mi tu nepiš o tom,že níkdo bez pasů s tebou nemůže jezdit.... spíš si rozbiješ hubu na tvých turbo ojetých-holých -letních "17kách.... jinak hoši samo nic ve zlém !!! :D

Kdyby něco, mám ještě druhý auto, který používám na zimu. S bawcem jsem byl jen s váma na srazech a když neni sníh. Takže klid. :wink:

Lukke víš ,že lhát se nemá..... to povídej těm kočičkám ,které tím autíčkem přesvědčuješ.... :D
Lukas H. Čestný člen
Čestný člen

#14 Příspěvek od Lukas H. Čestný člen »

Lukke píše:

Ale ale. :wink: Poutání se pásy je jedna věc a překračování rychlosti je věc druhá. Ale pokud chceš jezdit rychle, měl bys bejt připoutanej už rozhodně. Protože jinak ohrožuješ sebe i jiný dvakrát. Tím, že jedeš rychle a ten druhý nestihne zareagovat a tím, že nejsi připoutaný, zabiješ se a ten druhej půjde sedět kvůli tobě. Poutání se za jízdy je totiž to nejlehčí co můžeš udělat a nic tě to neudělá... Zvykneš si a pak se bez pásů cejtíš nesvůj. To? můj názor.

Proc bych to neplet dohromady, myslim ze rychlost jako prestupek je daleko "horsi" nez bejt nepripoutanej...Jsem jeste neslysel aby nekdo zavinil nehodu, nebyl pripoutanej a sel nekdo kvuli tomu ze zdechnul sedet... :shock:
N54 PWR
Nikita
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Nikita »

rene kurc píše:Lukke víš ,že lhát se nemá..... to povídej těm kočičkám ,které tím autíčkem přesvědčuješ.... :D
:wink: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
JFK Čestný člen
Čestný člen

#16 Příspěvek od JFK Čestný člen »

Lukas H. píše:
Turbo píše:
530DAT píše:...Takze at se konecne zacnou snazit, me nezajima ze jich je mraky na boticky a pokuty za nepripoutani atd. Na takovy kraviny jich je mraky ale jakmile je nejakej pruser tak to jeste vic pos....u.

S botickama s tebou souhlasim, ale za pasy bych pokuty daval dost velky. Nekde jsem cetl, ze na 1 mrtvyho pripoutanyho pripada 49 mrtvych nepripoutanych. Radsi nabouram v 70-ti pripoutanej nez v 50-ti nepripoutanej. Narazim na rychlost v obci a nekonecne medialni diskuse o rychlych a nebezpecnych ridicich v BMW :lol: . Jestli chceme snizit pocet mrtvych na silnici, tak:
a) zakazat pojizdne rakve(S105)
b) naucit lidi se poutat

Lukáši, nesouhlasím: když do někoho nabouráš, a jde o banální nedání přednosti v jízdě, normálně pokuta za 2000 tisíce, pár pomačkaných plechů a jde o hovno. Ale poškozený borec nebude připoutaný, rozseká si držku, může si udělat cokoliv, tak se z toho může vyklubat těžký ublížení na zdravý s trvalejma následkama a ty jsi v prdeli... Z banálního ?ukance se stane těžké ublížení. Z vlastní zkušenosti: manželka nedala přednost, poškozená nebyla připoutaná, jela místo 50km/hod 105km/hod, měla tři měsíce řidičák. A díky tomu, že nebyla připoutaná a rozbila si ksicht (jizva=trvalý následek), tak manželka lítala po policajtech a právnících a hrozil jí soud. Nakonec nás to stálo mimosoudně 30k. Jinde v Evropě by se zkoumalo, jak by si rozbyla hubu když by byla připoutaná a podle toho by se to vyšetřovalo dále. Takže tím v podstatě "ohrožuješ i práva toho druhého", protože tady ty zákony stojí úplně za hovno...
A to nemluvím o tom, že pro každého je to snad plus být připoutaný:)))
JFK Čestný člen
Čestný člen

#17 Příspěvek od JFK Čestný člen »

Lukas H. píše:
kompakt píše:
Lukas H. píše:[quote="Turbo"][quote="530DAT"]...

Nechci tu dělat agitaci, ale při nehodě a nepřipoutaném řidiči bych mu jeho vlastní zranění dal k úhradě. Protože zranění bude vždycky větší u nepřipoutaného. Na západ do našich hranic jsou v tom docela nekompromisní. Takže s tebou nemůžu souhlasit.

No to je dobra blbost, to by jsi taky mohl davat vsechno k uhrade vinikovi kazde dopravni nehody... Muj osobni nazor je takovej ze je to kazdeho svobodna volba, a je pouze na nem jestli jo nebo ne...
Ale tim vubec nechci tvrdit ze je na poutani neco spatneho....

doprdele, co to meleš za kraviny???:)))) Jasně že k úhradě. Když ti při nehodě zjistí alkohol, tak se na tebe pojiš?ovna také vysere a ještě jdeš k soudu, proč ne za pásy? Takhle funguje zdravotnictví v Evropě: třeba když nejdeš dvakrát do roka k zubaři na preventivní prohlídku (zdarma) tak ti potom pojiš?ovna NIC nezaplatí (plombu, ošetření apod.) a to jsou potom pálky:) Jde o to, že jsi měl být připoután a nechtěl jsi být, zranění při nehodě je jisté a proč mají ostatní doplácet na tvojí nezodpovědnost? Jasně, platíš si pojištění, ale měsíční pobyt na ARU je taková paleta, že to ty nikdy svým poji?ěním nezaplatíš...
JFK Čestný člen
Čestný člen

#18 Příspěvek od JFK Čestný člen »

Lukke píše:Přesně tak jak píše Lopolo. Taky bych vyhodil z auta toho, kdo by se nechtěl připoutat. Buď se připoutá nebo půjde pěšky. Používat pásy by měl každej, kdo je v autě má. Osobně se poutám VŽDY, ihned po nastartování nebo ještě před. I na krátkou vzdálenost, třeba 500m. Nikdy nevíš co se může stát a pravděpodobnost poškození třeba tvého mozku při nárazu je nesrovnatelná a navíc také kvůli důvodu, co už tady někdo psal výše - třeba zabiješ v autě někoho jen kvůli tomu, že on připoutanej nebyl (a nedá se bohužel říci, že je to jeho chyba, že neměl pás). Proto POUTAT SE A POUTAT SE. Myslím, že BMW nemá pásy jako škodovka, co tě stahuje a všude škrtí.. tak kde je problém?

V M-ku škrtí hodně:o)
Jawak Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Jawak Člen Klubu »

JFK píše:Z vlastní zkušenosti: manželka nedala přednost, poškozená nebyla připoutaná, jela místo 50km/hod 105km/hod, měla tři měsíce řidičák. A díky tomu, že nebyla připoutaná a rozbila si ksicht (jizva=trvalý následek), tak manželka lítala po policajtech a právnících a hrozil jí soud. Nakonec nás to stálo mimosoudně 30k.

To je tak, když dáš babě auto do ruky :) Troufám si říct, že to platí pro 90% z nich
Btw. Bude ALA zase žít?

JFK píše:Jinde v Evropě by se zkoumalo, jak by si rozbyla hubu když by byla připoutaná a podle toho by se to vyšetřovalo dále. Takže tím v podstatě "ohrožuješ i práva toho druhého", protože tady ty zákony stojí úplně za hovno...
A to nemluvím o tom, že pro každého je to snad plus být připoutaný:)))

Jo to máš pravdu, asi se moc dívám do bedny, ale zrovna minulej týden o tom byla reportáž na VOXu, napodobují, rekonstruují bouračky a zrovna tam byl dobrovolník, co se přivázal a měl "napálit" v rychlosti 30km/h do zaparkovaného auta. Vedle něj byl nepřipoutaný "dummy" figurina s vlastnostmi lidského těla. S ním to pěkně hrklo a figurina proletěla hlavou vpřed čelním sklem a zastavila se až o ramena... ve 30ti km/h :shock:

Teď bych chtěl ještě vidět náraz nepřipoutaného v káře s pytlama :)
LOPOLO Čestný člen
Čestný člen

#20 Příspěvek od LOPOLO Čestný člen »

rene kurc píše:No ruku na srdce Lopolo(třeba mně si vezl ve svém autě aniž bys mi řek,že se mám připoutat) ono to asi pomůže ty pásy při havárkách v menších rychlostech,podle mně ve 150 je to už celkem jedno.Ty si nikdy nevezl manželku v předu a své dítě vzadu? a bylo vždy na 100% připoutané nebo bylo v zádržném systému pokud byla mladčí?Jako třeba pokud jedu tady za roh nakupovat a zapomenu dětskou sedačku....tak se mi zdá hodně sobecké se v předu připoutat a malý bude volně v zadu....vždy se snažím jet tak aby sem se nanaboural(i když to samoz. nelze nikdy vyloučit).Myslím,že každej máme svůj osud a co se má stát to se stane,každopádně na každé delší štrece sedí malý v sedačce...

Mno, pokud ses nepripoutal tak sem si toho nevsimnul. Jinak bych te opravdu pozadal abys to udelal. Rozhodne neni jedno jestli ses pripoutanej nebo ne ani v rychlostech o jakejch pises. Samozreme nemluvime o celnim narazu, ale to se stava opravdu jen velmi zridka. Mockrat sem vezl manzelku i dite a VZDY jsou pripoutani a VZDY byly. To mi ver. Taky se snazim jezdit tak abych nenaboural ale to neznamena ze se do nehody nedostanes. To proste nestaci. Je mi lito jestli se nepoutate a mate tak pocit ze si to muzete dovolit. Ja to povazuju za nedostatecnou predstavivost toho co se muze stat, pripadne dementni zvyk z let, kdyz pasy ve S120 skrtily.
Odpovědět