ja ti nevim, ASC a automat mne spolehlive dostane do kazdyho kopce kdyz nemam naladu na pikacoviny, bydlel jsem na horach, dost casto jsem denne jezdil na cerstvym snehu jeste pred sypacem a predjizdel kaspary s predohrabama, i lidi co to fakt umi a nekecaj vo tom rekli ze tahle kombinace je na snih nej a vyjede s tim kdejakej debil.Originál zaslal Stan
[B]Jasně, že je to o zatížení náprav - jenže když prohrabuje přední (óóó ty rozjezdy do zatáček! - ubohý homokine?áky:() tak to furt jede, tam kam chci - když prohrábne zadní, tak buď pustím plyn nebo se motám, ne? Já teda nikdy zadohrab neměl, ale učil jsem se jezdit s otcovou shade 130 a tahali mě alespoň 3x z příkopu (zima zima zima).
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Montáž turba
Kecy z cesty?:) Ta otázka je jasná - když z nějakejch důvodů nemám na silnější motor než obyč. 1,6 (třeba proto, že se neobejdu bez klima apod.) a chci to auto TEĎ (odměna za celoroční práci:), tak jak to trochu vytunit, aby to sem tam taky trochu jelo! Druhá cesta je třeba Mazda 3 v plné palbě a 150 PS za 600k, ale to je zase hovno značka....Přiznám se - dělat frajera za málo peněz je těžký:)))
otazka je jestli ho chces dodanim turba vytunit tak aby jelo sice dobre ale po roce kleknul motor, nebo to chces predelat na trvalejsi zalezitost. Jedna vec je dat tam turbo a pichat na to, to zas neni takovy terno, ale co na to mapy motoru, muzes se dostat nekam uplne mimo, a buhvi jak to dopadne, to udelas za lacino a mozna budes mit dobrej pocit mozna ne, neznam audinackej soft a ani nechci, audi uz jsem mel
druha vec je udelat to poradne, takze tam dat MAP senzor, koupit nakej laditelnej pocitac misto toho co tam je (motec a spol) , a do nej natlacit prislusny mapy. Pak tomu opatrne zvednout tlak na nakou mensi hodnotu, v takovymhle pripade plati ze kazdej 0.1bar nahoru = 100tisic z zivotnosti dolu. Navic se uvidi co na to reknou pisty a podobne, nakolik setrili v audine na matrosi. Az to budes myslet dovopravdy vazne tak ti muzu dat naky podrobnejsi infa od kluku co vo tom nekecaj a tyhle veci na svych autech delaj, protoze "chiptuning po cesku" je pro ne hazeni penez do kanalu.

To by bylo vhodný už asi teď, než to objednám - bývám v Praze celkem často, tak třeba teď od pátku do neděle - jestli se za nima dá někam zajít do dílny nebo tak, budu rád za kontakt. Chci se zastavit v GX tuning, že bych to vzal naráz. Zrovna mi říkali, že v tý 1,6 už není žádná rezerva, že se s tím nic dělat nedá 

Proč??? Já teda zatím nemám žádnou referenci, ale viděl jsem je v nějakým časáku..Podvozek na Audi jsem si zatím dělal sám (Benety pružiny), čip na Pažouta mi tam dal neoficiálně oficiální dealer - no problem. No až na ten podvozek - trochu moc nízkej, na nějakým výkopu jsem urval vlnovec pod motorem, rachot jak F1, cyklisti skákali do příkopu, jen mě slyšeli:))))
stan: Moznosti mas milion......starsi auto se silnejsim motorem, vzit si auto na leasing, pujcit si par desitek tisic a ty pak splacet a podobne....Kazde z tehle moznosti te vyjde levneji nez si koupit nejakou slabou mrdku a pak se ji snazit zvysit vykon a cpat do ni spoustu penez a stejne bude vysledek nemastny neslany...