Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Blíží se Inspekce I (30.000km) a moje poznatky k 330d

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
Lukke

#1 Příspěvek od Lukke »

Tak jedu 8.11. do Autecu na tu první velkou inspekci. Najeto mám něco kolem 28.500km a tady jsou moje poznatky co jsem objevil za závady a co myslím nefunguje úplně tak jak má:

--- dost hodně vrže skleněné okno ve střeše. Zřejmě ty gumy co jsou okolo skla jsou nějaký divný a pokud nejsou nasáklý vodou, je to jak stará rozvrzaná almara. Takže při stáhnuté slunecni clone mladá prohlásila, že se to nedá vydržet jak to vrže.
--- při nastavení tempomatu např. na 150 km/h (přesně, nebo jakoukoli jinou rychlost) při vynulování průměrné rychlosti při této rychlosti neukazuje počítač 150 (jak by asi logicky měl ne?), ale tušim 142 nebo tak nějak. To nechápu proč tohle dělá.
--- začal lechce cvakat motor u otvoru na olej (nekamenujte mě tu, že je to normální :-D). Prej je to good říkal technik v Inveltu v Plzni, ale prostě to nedělalo. Mno nic. ;-)
--- jinak mezery nad zadními koly jsou každá jinak velká. Jakoby jeden tlumič dosedal níž než druhej. Je to rozdíl asi tak 2cm.
--- tak posledních 5 dnů něco bouchá pod středovou konzolí. Takovej tupej zvuk, něco jako velkej železnej předmět, ale tlumenej zvuk. Ty otřesy jsou cítit až do područky. Dělá to jen při přejíždění velký nerovnosti na silnici, jinak na rovině to nedělá vůbec nic, a to můžu blbnout s plynem a klackem jak chci. Všechny ostatní body bych přešel, ale s tímhle bych měl ject někam co nejdřív. V Autecu bohužel dřív, než toho osmýho nemají místo.

Jak tak na to koukám, tak to začíná bejt vojetá plečka. Jinak jsem ale žádnou jinou závadu nenašel, doufám tedy, že jsem na nic nezapomněl. :D Co na to říkáte vy a jakej bod se vám zdá normální? :)
Lukáš
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Lukáš »

zkus jinej servis, dyt v CR je autorizovanych dost :-) to bouchání může být nějaký urvaný silentblok. no 8.11. neni za tak dlouho :-)
Lukke

#3 Příspěvek od Lukke »

Originál zaslal Lukáš
[B]zkus jinej servis, dyt v CR je autorizovanych dost :-) to bouchání může být nějaký urvaný silentblok. no 8.11. neni za tak dlouho :-)

Myslíš jinej servis než Autec? No Invelt v Plzni jsem zavrhnul, protože tam je to fakt hodně špatný (navíc mě tam vyfakovali když jsem si chtěl auto objednat) a v Autecu je pořád zase přeplněno. No ale počkám na 8.11 a zajedu tam.
Urvaný silentblok, ale na novým autě? Je to divný.
LOPOLO Čestný člen
Čestný člen

#4 Příspěvek od LOPOLO Čestný člen »

Originál zaslal Lukke
[B]Tak jedu 8.11. do ......
--- při nastavení tempomatu např. na 150 km/h (přesně, nebo jakoukoli jinou rychlost) při vynulování průměrné rychlosti při této rychlosti neukazuje počítač 150 (jak by asi logicky měl ne?), ale tušim 142 nebo tak nějak. To nechápu proč tohle dělá.

Ja kdyz nastavim limit na napriklad 150km/hod, gong se ozve pri 155km/hod. Je to tak udelany schvalne a treba to bude i u tvyho auta. A nebo nemas +,- ovladani tempomatu na 0.
LOPOLO Čestný člen
Čestný člen

#5 Příspěvek od LOPOLO Čestný člen »

Originál zaslal Lukke
[B]Myslíš jinej servis než Autec? No Invelt v Plzni jsem zavrhnul, protože tam je to fakt hodně špatný (navíc mě tam vyfakovali když jsem si chtěl auto objednat) a v Autecu je pořád zase přeplněno. No ale počkám na 8.11 a zajedu tam.
Urvaný silentblok, ale na novým autě? Je to divný.

Muzes zkusit Autobase.
bpytlik
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od bpytlik »

ten tempomat nastavujes podle budiku nebo digitalne?? Jestli podle rychlomeru, tak se nediv. Ten vzdycky schvalne ukazuje vic....
Kriznik

#7 Příspěvek od Kriznik »

Originál zaslal Lukke
[B]--- při nastavení tempomatu např. na 150 km/h (přesně, nebo jakoukoli jinou rychlost) při vynulování průměrné rychlosti při této rychlosti neukazuje počítač 150 (jak by asi logicky měl ne?), ale tušim 142 nebo tak nějak. To nechápu proč tohle dělá.

odchylka od "realu" a tachometru byva - 6-8% takze pri tech 150 to vychazi akorat na nejakych 5.5-6%, coz je v poradku, cim rychlejsi pojedes tachometrove tak se odchylka bude zvetsovat a comp ukazuje (resp by mel ukazovat) real rychlost
LOPOLO Čestný člen
Čestný člen

#8 Příspěvek od LOPOLO Čestný člen »

Jenze to by pak znamenalo ze auto zna skutecnou rychlost a presto ukazuje na tachometru nesmysl. To si nemyslim. Tachometr vychazi podle me ze stejnech dat jako tempomat, limit, prumerna rychlost a jiny veci ktery s tim souvisej.

--
BTW, vypada to, ze me ukazuje tachometr v podstate presne. Projizdel sem v noci nejakou dirou a na svetelny tabuli na me vybaflo jedete 99km/hod. Tachometr ukazoval uplne stejne :-)
Pavel 528
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Pavel 528 »

presne jak pise Lopolo,taky jsem kontroloval(nahodou)podle ty merici tabule bylo tam 82km a podle tacho lehce nad 80Km/h...
patras Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od patras Čestný člen »

Originál zaslal LOPOLO
[B]Jenze to by pak znamenalo ze auto zna skutecnou rychlost a presto ukazuje na tachometru nesmysl. To si nemyslim. Tachometr vychazi podle me ze stejnech dat jako tempomat, limit, prumerna rychlost a jiny veci ktery s tim souvisej.

--
BTW, vypada to, ze me ukazuje tachometr v podstate presne. Projizdel sem v noci nejakou dirou a na svetelny tabuli na me vybaflo jedete 99km/hod. Tachometr ukazoval uplne stejne :-)

v utery jsem taky v praglu proletel kolem tohodle nesmyslu (mam dojem ze nekde na Proseku) Jedete 89km/h hlasili a na tacho tak 92.

Auto zna 100% skutecnou rychlost, odchylka tacho je tam naschval, je mozny ze tempomat clovek nastavuje na real a tachak pak ukazuje svoje .... TEZKO RICT COZ :)
BMW E39 530i Topazblau - MPaket - I///M Jebat PAKET
Janis

#11 Příspěvek od Janis »

Mne zas ve městě drapli bengabojz a tvrdili mi, že jsem jel tak 110, ale já jsem přesvědčenej, že na tacháku bylo max.60... Asi to mám dokurvený. :D

Jinak docela čumím, že nová 330d má po pár kilometrech nějaké závady.
LOPOLO Čestný člen
Čestný člen

#12 Příspěvek od LOPOLO Čestný člen »

Originál zaslal patras
[B]Auto zna 100% skutecnou rychlost, odchylka tacho je tam naschval, je mozny ze tempomat clovek nastavuje na real a tachak pak ukazuje svoje .... TEZKO RICT COZ :)

Tomu neverim ..( ale mejlit se muzu). Tachometr ukazuje to, co palubni pocitac, ne? Jak rikam, myslim ze to vychazi ze stejnejch dat a jestli zna auto 100% skutecnou rychlost? 100% na 100% ne :-).
Lukke

#13 Příspěvek od Lukke »

2bpytlik: No tempomat nastavuju prave podle tachometru. Kdyz jedu tech 150, tak zmacknu tempomat a ten si rychlost udrzi. Na tachaci presne 150, tempomat ukazuje aktualni rychlost (prumernou) 142.

2lopolo: prave, taky si myslim, ze by tempomat a tachometr meli mit stejny hodnoty ne? Tedy vychazet ze stejnejch dat - kdyz je na tachaci sto, bude pocitac pocitat hodnodu 100. Bylo by divny, aby pocitac vedel presnou rychlost, ale na tachaci bylo schvalne napr. o 8km vice nez v realu.

2janis: jj, jde o to jestli jsou to zavady (krome ty vrzajici strechy, kde vymeni gumu okolo a pak toho bouchani, co uz je horsi = nekde neco uvolnenyho nebo utrhlyho).
RuDoSh
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od RuDoSh »

Originál zaslal Lukke
[b] aktualni rychlost (prumernou) 142

to je rozdil aktualni a prumerna ne? :)
Kriznik

#15 Příspěvek od Kriznik »

Originál zaslal LOPOLO
[B]Jenze to by pak znamenalo ze auto zna skutecnou rychlost a presto ukazuje na tachometru nesmysl. To si nemyslim. Tachometr vychazi podle me ze stejnech dat jako tempomat, limit, prumerna rychlost a jiny veci ktery s tim souvisej.

jasne ze zna svoji rychlost, kdyby ne tak by to byla pikacovina
nicmene, odchylka na tachaci, kterej ma ridic pred xichtem existuje.
proste jedes v realu pomalejs nez si podle tachace myslis, ale jenom o minimum

to ze ti to lopolo ukazuje byvoko presne je jasny, protoze pokud vim mas 235/45/17 a to neni tovarni rozmer gumy, tzn. ze se ti kola toci jinak nez by mely (maji vetsi obvod nez tam ma byt) tzn. ze to tu "tovarni" odchylku kompenzuje

me naopak, mam tedka na audine o neco mensi obvod kol (235/40/17) nez by tam mel byt a tacho mi ukazuje vic nez jedu a to o vic nez 6% (dle svetelny tabule na evropsky)
Lukke

#16 Příspěvek od Lukke »

Originál zaslal RuDoSh
[B]to je rozdil aktualni a prumerna ne? :)

Mno, když nastavíš konstantní rychlost 150 na tempomat a vynuluješ průměrnou rychlost, tak tě naskočí průměrná rychlost z těch 150 = aktuální rychlost ne? :-)
adam

#17 Příspěvek od adam »

Originál zaslal Lukke
[B]Mno, když nastavíš konstantní rychlost 150 na tempomat a vynuluješ průměrnou rychlost, tak tě naskočí průměrná rychlost z těch 150 = aktuální rychlost ne? :-)

Presne tak jsem myslel ze to myslis... hehe, jsem ale chytry :D
RuDoSh
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od RuDoSh »

ja jsem to taky vedel, ale proc si nerypnout :D
LOPOLO Čestný člen
Čestný člen

#19 Příspěvek od LOPOLO Čestný člen »

Originál zaslal Kriznik
[B]jasne ze zna svoji rychlost, kdyby ne tak by to byla pikacovina

Podle ceho ji zna?
abdul

#20 Příspěvek od abdul »

Originál zaslal LOPOLO
[B]Podle ceho ji zna?

rychlost bere z cidel ABS ktery je na kazdym kole....

problem nastava kdyz tomu nasadis jiny kola jejichz obvod je jiny nez je v palubaku nastaveno...
Odpovědět