Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

e38 - vibrace do sedačky,od podlahy

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
calif

#1 Příspěvek od calif »

Zdravím, auto se jakoby trese od spodku, ale nejde to od naprav, cim vyssi rychlost tim je to horsi, hlavne to citim na vibrujici sedačce, tipuju to spravne na stredovy ulozeni kardanu??
calif

#2 Příspěvek od calif »

nikdo?
klimsonn
Klubové ID: 3424

#3 Příspěvek od klimsonn »

Sice mam e65 ale me to dělal kardan. A i z větší časti špatně vyvážené kola. Neprezouval jsi náhodou?
calif

#4 Příspěvek od calif »

kardanem myslis to uložení? kola jsou čerstve vyvážena a prý i příkladně rovná....
Tomasis Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 3726

#5 Příspěvek od Tomasis Člen Klubu »

Kardan to většinou dělá hned při rozjezdu (když řadíš a dáváš nohu ze spojky hlavně na dvojku), když to má největší tah a postupně to pak ustává .... Může to být špatná hardyna (nevím jestli máš automat nebo manual), pak dvouhmota a už jsem viděl i nahovno ten kloubek vzadu u diferáku ... Jinak bych ale začínal kolama, pokud to začalo po výměně. Divil by ses, co dokáže špatná pneumatika :?
juzek

#6 Příspěvek od juzek »

Zdravim ja som mal tieš problem z trasenim motora,tuna na klube mi povedali ze to bude kardat,stredove uloženie,ale nebol to kardan.Boli to VSTREKY!!!!!
klimsonn

#7 Příspěvek od klimsonn »

Začalo to dělat až po přezuti? Myslím si ze ano. Ja měl stejný případ. Kola si sednou a začnou se trepat. Chce je znova převážit. Ale až tak po 150 km najetí na nich. A pak zase znova prevazit. Taky se mi extra trepala sedačka. Dělají to pneumatiky když se špatně skladuji a nebo jsou starší. Za převážející nic nedáš. Vstřikováním to byt múzou pokud mas ropaka. Ale začal bych převazenim. Je to hlavně i levnější ;-)
calif

#8 Příspěvek od calif »

Zdravim, je to automat,benzín,kola asi ne, v nižších rychlostech to jakoby houpe, a ve vyšších vibruje, delala to i kola co tam byla pred tim, ikdyz to byly osmnáctky, stejnou věc to dělá i na origo šestnáctkách, ačkoliv pneu nejsou nové.... ja to vidim na to stredovy ulozeni, ale nechci to kupovat zbytečně....
juzek

#9 Příspěvek od juzek »

a roby ti to aj ked ides napr.90kmh a pustiš nohu z plynu ?? či vtedy to prestane??? mne to triaslo pri zoslapnuti plynu pri vetsej rychlosti
klimsonn

#10 Příspěvek od klimsonn »

Pokud to děla i při rozjezdu ze to za vibruje tak by to bylo uložení. Pokud to nevybruje moc při rozjezdu ale až od 90 a víš a hlavně i při zátěži tak by to měl byt kardan. Špatně vyvážený a nebo je potřeba ho spravit. Me oprava stala cca 4500 v kardan servisu. Zato je teď kardan jak novy. Bylo mi řečeno ze by se brzy rozsypal. Takže dej to na zvedak a koukni se co se tm trepe. Vyvážení kardanu stojí cca 1000-1500 jak kde a jak u koho. Když tak me s mým názorem upravte ;-) co se tyče kol. Taky mi bylo řečeno ze jsou perfektně vyvážené i sám jsem viděl jak se to vyvazilo na nulu ale po par km si kola sedla a úplně se to rozhodil a trepala se jakoby cele auto hlavně od sedačky. Po měsíci když už me to stvalo festival jsem náhodou zajel do jiného pneu servisu a kola byla brutálně nevyvazena. Nějakých cca 40-60 g. Kola se prevazila a teď to trepe už jen minimalne. A to mi zimaky ty stejně netrepaly vůbec. Blbe jsem je skladoval. Ne na lezato ale na stojato. Takže podle mne je lepší utratit cca 300kc a na sto pro vědet ze to kola nejsou. Než se hnát do kardanu a uložení. Protože klidně můžeš mít špatně vyvážené obě sady. ;-)
calif

#11 Příspěvek od calif »

No pri rozjezdu nic, kolem sedesati to obcas, ne vzdy, jakoby houpe, nad sto a vyš to vibruje do sedaček, ve volantu nic necitim, ted budu delat predni brzdy, tak reknu at se na to podivaj....
KEAN
Klubové ID: 1204

#12 Příspěvek od KEAN »

EDIT: a ještě dotaz při montáži kardanu je nutné dodržet původní polohu nebo lze namontovat libovolně otočený?
Odpovědět