AKTUALIZACE VŠECH MAPOVÝCH PODKLADŮ (MKx/CCC/CIC/CIC-HIGH), FSC KÓDY VČETNĚ LIFETIME A ROZUZMNÉ CENY
E65 730d
E61 530xd - stolen
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
no kdyz jsem to videl rozebrane tak bych blil - to jsem nikdy nevidel. koncaky BGA to uz chce odvahu pri tech 600W vykonu tohle podle me soudruzi udelali schvalne, aby mohli vydelavat. tipicke "kurvitko". mozna to zkusit znovu "preletovat" v troube. nevim jestli uz to nekdo zkousel - treba se pletu a nepomuze to. rekl bych, ze se pri vyssim vykonu odlepi. mrknu v praci jak vubec BGA opravujeme.
Don píše:no kdyz jsem to videl rozebrane tak bych blil - to jsem nikdy nevidel. koncaky BGA to uz chce odvahu pri tech 600W vykonu....
To by musela napájet baterka, jak v Priusu a dráty by musely bejt tlustý, jak zahradní hadice
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Hadate se tu jak pastiky ale nikomu z vas neprislo divny na co se ten clovek vubec pta? Pac pokud mu nehrajou repra v zadnich dverich tak to bude tim ze tam vubec zadne nema a vubec nema asi ani logic7? pac ASK nema s reprama v zadnich dverich nic spolecnyho, ty ovlada pouze zesilovac logicu7, auto bez logicu vubec zadny repra v zadnich dverich nema a jsou tam jen zaslepky.. takze tak nejak....
tak to mě napadlo, ale nechtěl jsem ze sebe dělat vola. Takže díky Snejku, že jsi mi to potvrdil. Tak mě napadá, že když jsme spolu dodělávali Logic7, tak jsme dráty ze zadních repro táhly rovnou na L7...
Takže, Snejku klaním se Prostě Pan Servisák :palec:
AKTUALIZACE VŠECH MAPOVÝCH PODKLADŮ (MKx/CCC/CIC/CIC-HIGH), FSC KÓDY VČETNĚ LIFETIME A ROZUZMNÉ CENY
E65 730d
E61 530xd - stolen
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
Ja bych byl s tim zesilovacem pro E90 krapet opatrnejsi co se tyce vykonu, v tech novych je celkem 6 koncovych zesilovacu v podelane D-class a kazdy z nich "umi" dat 2 x 80W. Je pravda ze jeden kanal je tam nevyuzity, ten centralni reprak moc nechapu, ale u CIC ktere je schopno prenaset i DTS zvuk muze mit nejake opodstatneni u DVD. Co se tyce teda koncaku, pokud dobre pocitam je to 7x80W coz je pro satelity celkovych 560W a k tomu 2x160W pro suby. Takze je to celkovych 880W teoreticky co by to bylo schopno dat, ale neda, jelikoz je to jistene 30A pojistkou a to je necelych 500W, pak nemilosrdne leti. Ale kratkodobe spicky to jiste prenese i nad tech 500W, trvaly vykon urcite ne a to jsme do toho jeste nezahrnuli ucinnost menice, ztraty v koncovych zesilovacich a spoustu dalsich faktoru.
Dalsi velmi pozitivni zprava je, ze tam nejsou zadne BGA ani jine "speciality", ale vsechno jsou vyvodove SMD soucastky. Je to rozdeleno na dve desky, z nich jedna je vykonova kde je mneic napeti a koncove stupne a druha je zpracovani signalu z MOST rozhrani. Za optickym konektorem je prvni obvod ktery se podle mne stara o filtrovani komunikace a audio signalu. Nasleduje dalsi ktery si myslim ovlada vsechny obvody a obsahuje sw pro rizeni DSP. Za nim je vlastni DSP procesor ktery ma na svedomi zakladni rozdeleni signalu do dvou 8ch DA prevodniku, stara se o ekvalizaci, frekvencni orezani pro suby a satelity, nastavuje navolene zvukove rezimy atd. Co mne nepotesilo je, nejspis fakt, ze jede v 44,1kHz, cili i zvuk LPCM z DVD pokud je dostupny nebo DTS stream downsampluje na 44,1, ale muzu se mylit a zjisti li DTS, propusti jej i v 96kHz, protoze je frekvencne uz predpripraveny primo ve stramu na mostu a pusti jej rovnou do DA prevodniku v puvodni samplovaci frekvenci. Nasleduji dva 8ch DA prevodniky od analog devices ktere jsou schopny zpracovat 24 bitovou hloubku streamu a zvladnou samplovaci frekvenci 192kHz. Pak uz analogovy signal putuje do druhe, vykonove desky. Na te je jak jsem uz psal celkem 6 koncovych zesilovacu v D tride a kazdy z nich je schopny dat 2x80W, nebo 1X 160W. Menic je klasika pouzivana snad vicemene vsude stejne, jsou v nem dve pomerne velke tlumivky pro kompenzaci ruseni krere produkuje menic, nasleduje ctverice fetu pro spinani menice a dva transformatory pro zvyseni a symetrizaci napeti pro konce. Tot v rychlosti je asi tak vse. Kazdopadne cokoliv odejde v tomto zesilovaci krom prvnich trech obvodu ( rozdeleni signalu, ridici procesor a dsp ) jsem schopny odborme opravit, to znamena najit a idntifikovat zdroj problemu a vymenit vadnou vec. To za predpokladu ze to nevzplane vecnym plamenem, protoze proud ktery tam tece je pomerne znacny. Cele to chladi hlinikovy obal a nucena ventilace. Musim napsat ze to maji kluci udelane moooc pekne a za ty prachy to stoji. Jinymi slovy podobna sestava od znackovych vyrobcu vyjde na podobne prachy a bude rozhodne postradat digitalni DSP, ekvalizaci na konkretni auto a reproduktory a dalsi veci co mne ted proste nenapadaji -)
Doufam ze jsem vas tim popisem moc neznechutil, a jestli jo, tak to dorazim uplne. Ano, zesilovac pro e 90 je konstrukcne na mnohem vyssi urovni, pomerne snadno opravitelny a bohuzel se s tim budete muset smirit, ale i na vyssi kvalitativni tride nez to, co byvalo top v E65... TOP audio z trojky bude hrat lepe nez TOP audio v sedme nehlede na moznosti ktere prinasi CIC jednotka.
Jestli se ptate jak to vsechno vim, tak dneska jsem jeden takovy panensky zesilovac kuchnul. zduraznuji ze po mem zasahu zaprve nikdo nepozna ze jsem v nem byl, protoze je bez sebemensich problemu rozebiratelny a za druhe, daval jsem si kurwa majla, protoze ano, je uz muj... Na cizim bych si to nedovolil, ale jelikoz jsem se vyvojem harware dlouhou dobu zivil, vim co si muzu a co nemuzeu dovolit. Kdyby prislo na lamani chleba, byl bych schopny takovou vec od zacatku do koce navrhnout a zrealizovat, samozrejme kdybych mel k dispozici komunikacni protokoly ktere nikdy nikdo mimo bmw neziska... Proto nejsou masove rozsirene zesilovace tretich vyrobcu na most rozhrani a plne integrovane do idrive systemu.
Presne tak ako pise Matiz... Top hifi dsp koncak v e90 je samozrejme na uplne inej technickej urovni ako v e65,.mal som ich v rukach uz niekolko. Ale urcite by som to neporovnaval s e65,tam je problem ze sice top hifi L7 nema dc/dc menic,pouziva starsie technologie,koncaky su obyc mostiky urobene hybridnou technologiou ako aj v ASK, ale urcite nehra nejak horsie,prave kvoli lepsim repro... samozrejme vykon a hlasitost je neporovnatelna kvoli absencii menica napetia. A zase napr v F01 je este ovela lepsi koncak ako ten v e90...
Kazdopadne si dovolim tvrdit ze velmi dobre viem ako to funguje a viem opravit aj napr. vadny ASK a pod. Samozrejme to vsetko vyzaduje velmi pokrocile znalosti elektroniky a roky skusenosti....
no ja nevím jak je to technologicky, ale jezdi mi sem E90 s L7 a E65 s L7 a ten poslech v E65 je 100X lepší, má to lepší dynamiku, líp to hraje "potichu"
konstrukčně tomu nerozumím, každopádně DTS funguje i v E65, normálně hraje i z toho centrálního repráku co má,
Snejku, no ja nevím, ale ja už jsem tu měl E65 kde nehral pravej zadek a bylo to v ASK.